Kirjoitukset avainsanalla Aalto-yliopisto

R/H-merkin syksyssä nähdään värikästä silkkiä.

Helsingissä on eletty viikko muodin merkeissä. Oli Finnairin näytös kiitoradalla, Aalto-yliopiston opiskelijoiden muotinäytös sekä Pre Helsinki –muotiviikko, joka esitteli suomalaista muotia ja erityisesti nuoria kykyjä. Katukuvassa tapahtuman ehkä huomasi parhaiten siitä, että liikkeellä oli poikkeuksellisen muodikkaita aasialaisryhmiä, sillä tapahtumaan oli kutsuttu paljon toimittajia ja bloggareita Kiinasta ja Japanista.

Pre Helsinki jäi minulle hieman hämäräksi, sillä yhtenäistä tiedotusta ei ollut tai se ei ainakaan tavoittanut minua. Mutta hienoa, että suomalaisia tekijöitä tehtiin tutuiksi ulkomaalaisille toimittajille.

Aasialaisia oli sankoin joukoin myös seuraamassa R/H-merkin syysmalliston esittelyä. Imaginary Friends –nimisen malliston herkkuja olivat liehuvat silkkiprintistä valmistetut vaatteet ja ryhdikkäät neuleet. Lisäksi oli useita toimivia ”perusvaatteita”: housuja, hameita ja klassisia takkeja.

Finnair ansaitsee kehut ennakkoluulottomasta markkinoinnista. Muotinäytös kiitoradalla on tiettävästi lajissaan maailman ensimmäinen, ja tapahtuma VIP-etkoineen ja –jatkoineen oli erinomaisesti järjestetty.

Kentällä nähtiin seitsemän suunnittelijan asuja. Koska markkinoinnin kärki oli tähdätty Aasiasta Suomeen tai Suomen kautta matkustaville nuorehkoille naisille, mukana oli kolme sikäläistä nimeä: Bora Aksu, Sankuanz ja Hyein Seo. Lisäksi nähtiin Haalin, Henrik Vibskovin, John Lawrence Sullivanin ja Heikki Salosen mallistot.

Aalto-yliopiston opiskelijoiden näytös järjestettiin Kaapelitehtaalla. Catwalk oli todella pitkä, mikä venytti näytöksen kestoa. Aikaero alkoi tässä vaiheessa jo ottaa selkävoiton aasialaisista, osalle oli tulla uni kesken kaiken.

Näytös sinänsä ei olut mitenkään ikävystyttävä, päinvastoin. Luovuutta ja mielikuvitusta opiskelijoilla riittää, samoin taitoa toteuttaa monimutkaisia materiaalikokeiluja. Suunnittelijat suosivat tänä vuonna miehiä, tai ainakin miesten päällä esiteltyjä vaatteita. Monet asuista ovat kyllä niin androgyynejä, että olisin mielelläni napannut kaappiini joitain vaatekappaleita miesten yltä.

Asut ovat erikoisia, mutta niinhän niiden pitääkin olla. Oppilaat esittelevät näytöksessä luomisvoimaansa ja ideointikykyään uniikeilla asuilla. Tarkoitus on herättää myös mahdollisten työnantajien huomio. Ikävä vain, että tulevat työpaikat ovat ulkomailla, niin pieneksi on suomalainen muotiteollisuus kutistunut. Me koulutamme, mutta joku muu korjaa sadon.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat