Kirjoitukset avainsanalla hiusharja

Joulu ei aiheuta elämässäni paljon ylimääräistä toimintaa, mutta yhden tehtävän olen päättänyt lisätä joulupuuhiini. Sen voi hyvin tehdä vasta joulu- tai tapaninpäivänä, kun kerrankin on aikaa.

Silloin otan esille sen meikkipussin, joka kulkee päivittäin mukana laukusta toiseen. Totuus on, että harvoin edes avaan sitä; se on mukana vain varmuuden vuoksi. Siksi sinne on kertynyt myös luvattoman vanhaa tavaraa. Kuivahtanut ripsiväri, tyngäksi kulunut rajauskynä, peiteväri, jossa ehkä olisi elämää, jos mikroskoopilla katsoisi… Ne joutuvat roskiin. Meikkipussi joutuu pesukoneeseen.

Sitten meikkisiveltimet. Jo hyvin, hyvin monena aamuna meikatessani olen ajatellut, että ne pitäisi pestä. Aamulla ei ennätä, illalla ei muista, ja siksi tilanne on riistäytynyt hallinnasta. Mutta se korjautuu nyt. Siveltimille on omat pesuaineensa. Sekä Duroylla että Beautyblenderillä on siveltimien pesuun sopiva kiinteä saippua ja nestemäinen pesuaine. Siveltimet kuivuvat muotoonsa lappeellaan pyyhkeen päällä.

Lopuksi pesen hiusharjat. Ne likaantuvat nykyisin tavattoman nopeasti muotoilutuotteiden ja varsinkin kuivasampoon käytön takia. Liotan myös puuvartisia harjoja hetken sampoovedessä, jonka jälkeen harjat voi puhdistaa niihin tarttuneista hiuksista kammalla.

Ei tietenkään riitä, että tämän operaation tekee vain jouluisin. Siveltimet pitäisi puhdistaa aina käytön jälkeen, mutta harva meistä niin tarkka on. Jos vaikka parin viikon välein… Harjat kaipaavat puhdistusta sen mukaan, kuinka paljon niihin tarttuu jäämiä erilaisista tuotteista. Tahmainen harja likaa puhtaat hiukset. Ehkä näistä pesupuuhista voisi muotoilla uuden vuoden lupauksen?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat