Kirjoitukset avainsanalla föönaus

Onko tuttu tilanne? Illalla tuumit, että pitäisi pestä hiukset, mutta ei millään viitsi. Siirrät seuraavaan aamuun, etkä taaskaan viitsi tai ehdi. No, nykyisillä kuivasampoilla sun muilla muotoiluaineilla pesujen kanssa voi vetkutella pari päivää. Ja ainahan on poninhäntäoptio.

Mutta lopulta hiukset on pestävä. Tuloshan on parempi, jos pesee hiukset aamulla ja föönaa ne tuoreeltaan. Työlästä, kun hiukset kuivuvat niin hitaasti.

Mutta tähän pulmaan löysin ratkaisun. Olen nyt käyttänyt pari viikkoa erityisesti hiusten kuivaamiseen tarkoitettua mikrokuidusta (lisse crepe) valmistettua pyyhettä, joka toimii kuin imupaperi. Kun sillä kuivaa hiukset ja kiertää sen jälkeen pyyhkeen turbaaniksi päähän siksi ajaksi, kun rasvailee itseään ja pesee hampaat, niin pyyhe kuivaa hiukset puolikuiviksi eikä edes litistä tukkaa. Turbaanin kannattaa antaa olla päässä vähintään viisi minuuttia, mutta voi sitä pitää kauemminkin. Tulos on aivan eri luokkaa kuin tavallisen pyyhkeen kanssa. Föönausaika lyhenee huomattavasti eikä hiuksia tarvitse kärventää kuumimmalla lämmöllä.

Vielä enemmän aikaa säästyy, kun käyttää turbaanivaiheen jälkeen hiusten kuivumista nopeuttavia tuotteita. Sellaisia ovat Redkenin lämpösuojasuihke Pillow Proof Blow Dry, KMS Californian Free Shape Quick Blow Dry ja Paul Mitchellin Round Trip –geeli.

Hiuspyyhkeen merkki on Aquis ja sitä saa verkkokaupasta https://www.holvi.com/shop/aquisfinland/. Pyyhkeen hinnat 37 e lyhyille ja 42 e pitkille hiuksille, napillinen turbaanimalli 39 e.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ostin samanlaisen pyyhkeen parilla eurolla tavaratorista vuosi sitten, olen erittäin tyytyväinen.

Vierailija
2/2 | 

Todennäköisesti ostit Kiinassa valmistetun halpakopion joka on samaa kangasta kuin siivousrätit. AQUIS pyyhkeen materiaali patentoitu, joten ostamasi pyyhe ei voi mitenkään olla samanlainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä muistatte, että pari kuukautta sitten iloitsin postauksessani ”epäkuntoon” menneistä hiuksistani. Huippukuntoista hiusta kun on hankala käsitellä ja se lötköttää lempiasennossaan litteänä päätä pitkin. Siksi karttelen tehohoitoja, jotka yleensä vain pahentavat tilannetta.

Mutta joskus pitää rohkaista mielensä. Goldwellin tilaisuudessa esiteltiin upeahiuksisia malleja, joille oli tehty uusia Kerasilk-hiushoitoja. Niitä on peräti viisi erilaista, ja volyymia ja voimaa lupaava Repower Volume kuulosti niin lupaavalta, että rohkaistuin kokeilemaan sitä.

Hiusten käsittely tehdään kampaamossa pesun yhteydessä niin, että volyymia lupaavaa ainetta hierotaan pesun jälkeen hiuksiin kymmenisen minuuttia, huuhdotaan pois ja lisätään vielä tuotelinjaan kuuluva vaahtomainen hoitoaine.

Kouluttaja Päivi Palviainen föönasi hiukset ja käytti niihin Repower Volume Sprayta ja Plumping Creamia. Volyymia tuli, kun ammattilainen käytteli taitavasti pyöröharjaa. Perinteinen pyöröharjaföönaus on kuulemma nuorempien kampaajien joukossa katoava taito, sillä hiuksia on viime vuosina laitettu enemmän erilaisilla muotoiluraudoilla. Mutta kun föönaus tehdään kunnolla, niin tulos kestää ainakin minulla hyvänä useamman päivän.

Muutaman päivän kuluttua testasin, miten hiukset oikeasti käyttäytyvät, kun teen saman operaation itse. Käytin Repower-linjan sampoota, hoitoainetta ja kahta muotoilutuotetta. Lisäksi suihkutin hiuksiin KMS Californian Free Shape -suihketta, joka saa hiukset kuivumaan nopeammin. Toimii eli säästää aikaa.

Pyöröharjatekniikkani ei ole ammattilaistasoa, mutta parhaani mukaan kävin hiukset osioittain läpi. Kiinnitin föönatut osat rullille pois tieltä ja jäähtymään. Tukasta tuli iso, tosin harvoin käytän föönaamiseen näin paljon aikaa. Eroa tavalliseen oli se, että hius nousi tyvestä ilmavasti, mitä ei tavallisesti tapahdu.

Hoidon luvataan vaikuttavan hiuksissa kymmenen pesun ajan, kun käyttää sarjan kotihoitotuotteita. Ainakin näin yhden pesun jälkeen olen tyytyväinen. Vaikutus perustuu siihen, että tuotteiden sisältämät keratiini ja elastiini parantavat hiuksen rakennetta.

On muuten toinenkin volyymihoito, joka teki, mitä lupasi. Se on nimeltään Olaplex. Kampaaja tekee käsittelyn kerran ja sen jälkeen tulosta voi ylläpitää käyttämällä kotihoitotuotetta kerran viikossa.

Repower Volume -tuotteet maksavat 28 euroa kappale ja Olaplexin kotihoito 29,90 euroa.

Kommentit (1)

Niiskuneiti
1/1 | 

Pakko sanoa, että oot tosi tyylikäs nainen! Oon 25-vuotias nainen ja ihailen sun tyyliä! Toivottavasti mustakin muodostuu yhtä elegantti nainen tulevaisuudessa :)

Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat