Kirjoitukset avainsanalla hoitoaine

Silota. Korjaa. Paikkaa. Hiuksista on tullut remonttityömaa, jolle eri hiusbrändit  kilvan tuputtavat omia tehohoitojaan. Kun lukee pakkausten englanninkielisiä tekstejä, niissä lukee yleensä frizz, joka viittaa karheaan, pörröiseen hiukseen. Sellaista hiuslaatua on harvalla suomalaisella. Valitettavasti.

Olen välttänyt näitä hoitoja kuin ruttoa, sillä värjäämätön ja käsittelemätön tukkani ei todellakaan tarvitse lisäsilotusta vaan ryhtiä.  Kunnes sitten tuli se hysteria, kun piti laittautua lomakuntoon. Siinä kiihkossa levitin päähäni rakennepaikkaavan tehohoidon, mikä tietysti oli järjetöntä, kun ei ollut, mitä paikata. Ja kun jotain teen, teen kunnolla. Paketissa käskettiin pitämään ainetta hiuksissa 10 ­- 30 minuuttia, joten tietenkin pidin tunnin.

Hiuksista tuli todella kiiltävät ja todella lötköt. Ei auttanut mikään volyymivaahto eikä kuivasampoo, ne rötköttivät päätä pitkin. Sellainen voi pukea teinikäistä, mutta aikuisella naisella tällainen look viittaa johonkin lahkoon.

Olin siis lomakunnossa paitsi hiukset, jotka olivat ylikunnossa. Enkä tosiaan halunnut käyttää kallisarvoista kesälomaani hiuksia laitellen. Hotellin kylpyhuoneessa katseeni osui puteliin, jossa luki Hair & Body Shampoo. Arvelin sen olevan tymäkkää ainetta, kun kerran kelpasi myös vartalon pesuun. Hylkäsin sillä sekunnilla omat aineeni ja vaihdoin hairbodyyn. Varsinainen neronleimaus oli, että päätin joksikin aikaa luopua kokonaan hoitoaineen käytöstä.

Pesu pesulta hiukseni näyttivät vähemmän terveiltä ja paljon tuuheammilta. Jos jokin on yliarvostettu asia, niin hyväkuntoiset hiukset. Otan paljon mielummin vähän raihnaiset, mutta nätisti asettuvat, kuohkeat hiukset. Tukkaahan ei onneksi pakota, vaikka se sairas olisikin.

Olen vähän leuhkinutkin sillä, etten värjää hiuksiani. Nyt olen alkanut miettiä, että ehkä siitä neitsyydestä kannattaisi luopua, sillä väri avaa hiussuomuja ja tekee hiuksesta paksumman ja karheamman. Saman tekee permanentti, jota tosin ei nykyisin saa sanoa permanentiksi vaan tukikäsittelyksi.

Loma on nyt ohi ja hairbody jäi hotelliin. Pesen hiukset volyymisampoolla mutta hoitoainetta en käytä kuin sekunnin ajan latvoissa. Tukka on kolmatta päivää pesemättä ja kaikenlaisten suihkittavien lisäaineiden ansiosta karheahko tuppu. Se ei varmaan sijoittuisi hiusten missikisoissa, mutta minä viihdyn siinä. Ehkä karaisen itseni ja otan vielä raidat.

 

 

Kommentit (4)

aliisaa
1/4 | 

Tämä on kyllä niin totta! Uskaltauduin pitkästä aikaa kesällä värjäämään hiuksia ja otin vaaleat raidat. Elämänlaatu koheni hiusten tuhoutuessa ja nyt tukkaa viitsii vihdoin pitää myös auki. En tosiaankaan aio enää palata värjäämättömiin hiuksiin! 

Ms Jones
2/4 | 

Siis niin totta että kun tukan "räjäyttää" kempparilla se näyttää ihanalle =D Itse olen tässä 3 vuotta "hoitanut" hennalla ja millä kaikella hoitavalla ja tukka oli silkkinen ja kiiltävä. No joopa joo mutta kun ei se pysy mitenkään.. pinnit valuu irti ja puolituntia laiton jälkee ne on jo jossaan latvan kohilla menossa. Sitten "räjäyrin" tukan tuttuun kemppari väriin ja voi, minun elämä palasi. Tukka oli se Oma mikä se vuosien ja vuosien värjäämisen kanssa oli ollut ennen hullua "eko-kauttani". Nyt se on karhea, pinnit kestää eikä mene päätämyöden, eikä ole sähköiset. Olen jälleen oma takkutukka itseni. Toiset hehkuttaa kuin ka luomuna ja hoitaen on paras.. minä vannon kempparin nimeen. Tukka pumpum ja maailmalle.

Vierailija
3/4 | 

"sillä väri avaa hiussuomuja" me ollaan ihmisiä, ei kaloja. Ihmisillä ei ole siis suomuja. Eikä väri mitään avaa... Termit korjaukseen!

Rixu
4/4 | 

Kyllä. Tämän olen itsekin lukenut,mutta et perustellut kommenttiasi etkä edes kaivanut linkkiä tukeaksesi väittämääsi. Tämän tein itse pikaisella googletuksella, eikä se vienyt aikaa eikä vaivaa.
Kommenttisi on invalidi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat