Kirjoitukset avainsanalla Detria

"Ulkomaalaiset naiset olisivat olleet kauhuissaan”, toteaa yksi seurueen nuorista naisista.

Istuimme kuusamolaisen Rontin perheen saunassa, alastomina kuten asiaan kuuluu, ja naureskelimme, kun isäntä Veikko tuli kesken kaiken lisäämään puita uuniin.

Olin pakannut bikinit mukaan ja ajatellut jopa käyttää niitä, mutta siinä vaiheessa, kun savu tuoksui järven rannassa olevan saunan eteisessä, unohdettu sisäinen saunojani otti minut valtaansa. Kuka nyt menisi saunaan bikinit päällä?

Seurueessa oli neljä ennestään tuntematonta naista ja lisäksi ystäväni, jonka kanssa olemme tunteneet niin kauan, että kutsumme toisiamme senioreiksi.

Monessa kulttuurissa riisuuntuminen tunnin tuttavuuden jälkeen on mahdoton ajatus. Eikä ystävien nähden ei olla alasti, vaikka olisi tunnettu pitkään. Ei itsellänikään ole mitään tarvetta paljastella itseäni noin yleensä ja tiedostan kyllä sen, että vartalossani on kohtia, joita kannattaakin peitellä.

Mutta sauna on eri juttu. Sinne ei mennä arvosteltavaksi eikä arvostella muita.

Pitihän mennä järveenkin, vaikka vesi oli viileää. Kunhan ensin varmistin, ettei kai kukaan muukaan laita uimapukua päälle, sehän pilaa saunasta uimisen ilon. Ei laittanut.

Matkan teema oli saunominen ja Lapin luonnosta saatavat raaka-aineet, kuten pakurikääpä ja sianpuolukka, joita vierailuamme isännöivä lappilainen Detria käyttää tuotteissaan. Ensimmäisen saunan jälkeen vaatteet nakattiin säkkeihin, ja matka jatkui kylpytakissa, kumisaappaissa ja saunahatussa seuraaviin saunoihin. Pohjan Seita on metsän keskelle vanhoista hirsistä rakennettu erämaakeidas, jonka kaikki kolme eri saunaa hikoilimme läpi. Samalla sain ensi kosketuksen kalevalaiseen jäsenkorjaukseen, joka on vähän kuin suomalaista shiatsua. Jalkoja kylvetimme vedessä, jossa oli Kuusamosta kerättyjä yrttejä, ja hartiat hierottiin Relaxantilla. Matka jatkui Rukajärventietä Pyhä Piiloon, jossa taas saunottiin. Virvokkeena koko päivän aikana oli karpalomehua, pakuriteetä ja yrttijuomia, joten tässä vaiheessa hyvinkin rento olo oli pelkästään saunan ansiota.

Viimeinen etappimme ja yöpymispaikkamme oli Ruka Peak, kuusamolainen boutiquehotelli. Sauna oli lämpimänä sielläkin, mutta valitsimme pimeän keskellä houkuttelevasti höyryävän porealtaan. Kunhan ensin varmistimme isännältä, että sinne sopi mennä alasti.

Siellä poreissa taisimme kaikki olla hetken hyvin onnellisia. Ja luulen, että niin kauan, kun voimme unohtaa itsemme arvioimisen, riisua vaatteemme, kivuta lauteille ja pulahtaa järveen ilkosen alasti, meillä on asiat aika hyvällä mallilla.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Hei Kristiina! Miten tämä alastomuuden normalisointi vs julki-imettäminen menee?

Vierailija
2/8 | 

Niin että saunassa rinnat on ok mutta ei vauvaa ruokkiessa? Aika kaksinaismoralistista ja noloa. Yök vaan itsellesi.

Annukka
3/8 | 

Todella nolo kirjoitus, etenkin tämän esillä olevan kohun keskellä sinun mielipiteesi luettua. Hävettää lehdenkin puolesta.

Vierailija
6/8 | 

Hävettää millaiset ihmiset teillä edustaa NAISTEN lehteä. Vai onko tämäkin lehti opas miesten miellyttämiseen ja naisen esineellistämiseen?
Rinnat on vauvojen ruokkimista varten. Tisseillä myyminen vasta yököttääkin!

Vierailija
7/8 | 

Naisten lehden edustajan luulisi olevan valveutuneempi. Vähintäänkin huonoa tilannearviota häneltä.

Cg78
8/8 | 

Vaatteet pois vaikka ventovieraiden edessä, mutta auta armias jos pala rintaa vilahtaa kun vauva saa ruokaa. Ai että mä kärsin. Sitähän on pakko tuijottaa kun toinen ihminen ruokailee. Se vauvakin kun on ihan ihminen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat