Puut ja suurikokoiset kasvit tarvitsevat tarpeeksi suuren ruukun. Tanskalaisen &Traditionin mallistossa on useita suuria ja veistoksellisia ruukkuja, jotka sopivat myös ulkokäyttöön, alk. 224e. 
Puut ja suurikokoiset kasvit tarvitsevat tarpeeksi suuren ruukun. Tanskalaisen &Traditionin mallistossa on useita suuria ja veistoksellisia ruukkuja, jotka sopivat myös ulkokäyttöön, alk. 224e. 

Viherkasvit ovat vallanneet suomalaiskodit ja sisustajien sydämet, eikä trendi osoita hiipumisen merkkejä. Tältä näyttävät sisustajien suosikkikasvit juuri nyt.

Viime vuosina etenkin nuoret sisustajat ovat innostuneet niin sanotusta mummolatyylistä ja 70-luvulta tutuista hittikasveista, kuten anopinkielestä, kultaköynnöksestä ja pylvästyräkistä. Tänä keväänä ja kesänä viherkasvitrendeissä korostuu kuitenkin ennen kaikkea näyttävyys.

Tämän vuoden trendikasveihin kuuluvat peikonlehti, lyyraviikuna ja kaktus muodostavat näyttävän kokonaisuuden. Ferm Livingin Hourglass-ruukut pitävät asetelman yhtenäisen näköisenä, alk. 65 e.

Juuri nyt huonekasveilta halutaan paitsi suurta kokoa myös näyttäviä ja erikoisia lehtiä. Pilkulliset, kirjavat tai punasävyiset lehdet tuovat vaihtelua tasasävyisten viherkasvien keskelle. Korkeiksi kasvavat, puumaiset kasvit, kuten jukkapalmu ja lyyraviikuna ovat näyttäviä sisustuselementtejä jo yksinään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lehtien erilaiset sävyt ja kuviot tuovat vaihtelua asetelmiin. Esimerkiksi kuvassa näkyvän kirjolehden lehdistä löytyy punaisen, vaaleanpunaisen, valkoisen ja vihreän sävyjä. Vinkki: valoisaan paikkaan asetettuna lehdet saavat enemmän väriä. Kuva: Plantagen.

Vielä viidakkomaisempaa tunnelmaa saa yhdistämällä samaan tilaan useita erikokoisia kasveja eri tasoissa. Ota koko tila käyttöön ja aseta kasveja lattianrajasta kattoon käyttämällä erilaisia amppeleita, kehikoita, kukkapöytiä ja ruukkuja.

Amppelit maksimoivat tilankäytön ja tekevät kodin ilmeestä kiinnostavamman, kun kaikki kasvit eivät ole samassa tasossa. Amppeleita löytyy nykyään moneen lähtöön, ja valikoimissa on myös moderniin tyyliin sopivia yksilöitä, kuten tämä House Doctorin Molec-amppeli, 61e.

Suurilehtisten kasvien lisäksi suosiotaan kasvattavat nyt myös kaktukset ja helppohoitoiset mehikasvit. Jos tyylisi on pelkistetyn moderni etkä innostu rehevästä vehreydestä, kokeile lisätä tilaan esimerkiksi yksi suuri kaktus rouheassa betoniruukussa.

 

Tuoreet yrtit tuovat keittiöön vehreyttä. Ikean uuden Hultarp-sarjan säilytysratkaisut sopivat pienille kasveille, ja seinälle nostettuna ne eivät vie arvokasta tilaa työtasoilta. Kuva: Ikea 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla