Korkokengät  ovat Hagelstamin blogityylin  kulmakivi.
Korkokengät ovat Hagelstamin blogityylin kulmakivi.
Hagelstam käy elokuvissa Electric Cinemassa, joka näyttää elokuvia vain yksityisklubin jäsenille.
Hagelstam käy elokuvissa Electric Cinemassa, joka näyttää elokuvia vain yksityisklubin jäsenille.

Muotivaikuttaja Sandra Hagelstam kuvaa Instagramiin luksuselämäänsä Lontoon muotipiireistä, yksityisklubeilta ja ylellisiltä lomamatkoilta. Samalla hän rakentaa toista uraa näyttelijänä ja saa kahden uraohjuksen etäsuhteen toimimaan.

Kaikki alkoi kengistä

Sandra Hagelstamin eteisessä on noin sata kenkäparia. Toisella seinustalla hohtelee rivi valkoisia Louis Vuittonin lenkkareita ja toisella keikkuvat Balenciagan, Louboutinin ja muiden luksusmerkkien korkokengät kymmensenttisillä koroillaan.

”Joskus kenkiä oli viisinkertainen määrä, mutta nyt olen karsinut kokoelmaa rajusti. Olen lahjoittanut ylimääräisiä hyväntekeväisyyteen tai myynyt pois”, valkoiseen puseroon ja vaaleansinisiin farkkuihin pukeutunut Hagelstam nauraa.

”Lähetit kysyvät usein ovella, onko tämä kauppa.”

”Lähetit kysyvät silti usein ovella, onko tämä kauppa.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hagelstam on tehnyt miltei vuosikymmenen uran muoti-bloggaajana ja Instagram-vaikuttajana, ja hänet tunnetaan ennen kaikkea tyylikkäistä kenkävalinnoistaan. Hagelstamin vuonna 2010 perustaman blogin nimi, 5 inch and up, viittaa yli kaksitoistasenttisiin korkoihin. Kenkiä voikin kutsua Hagelstamin työvälineiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt Hagelstamilla on jalassa marokkolaiset tohvelit, ollaanhan hänen kodissaan Länsi-Lontoossa. Hän kävelee metallisia kierreportaita pitkin alakertaan, jossa leijuu lämmin sekoitus Diptyquen ja Tom Fordin tuoksukynttilöiden tuoksua.

Kaikki vaikuttaa pehmeältä ja mukavalta, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Hagelstam on päämäärätietoinen bisnesnainen, joka parhaillaan kääntää somemenestystään näyttelijänuraksi.

Sukuyritys opettaa

Hagelstam aloitti bloginsa opiskellessaan muotisuunnittelua ja markkinointia Lontoon College of Fashionissa. Sivusto nousi nopeasti Iso-Britannian suosituimpien blogien joukkoon, ja valmistumisensa jälkeen Hagelstamista tuli kokopäiväinen someyrittäjä. Hän on muun muassa suunnitellut kenkämalliston River Island -ketjumuotimerkille, työskennellyt Lumenen lähettiläänä ja tehnyt lukuisia kosmetiikka- ja muotiasustekampanjoita.

Hagelstam on tehnyt harkittuja valintoja alkumetreiltä saakka. Esimerkiksi blogin nimen alkuun valikoitui numero, jotta se nousee kärkeen aakkostetuissa listoissa.

”Tulen perheyrittäjien suvusta, mistä on ollut valtavasti apua työssäni. Olen lapsesta saakka ollut mukana kokouksissa ja oppinut ymmärtämään liiketoimintaa”, Hagelstam kertoo.

Hagelstamin suku on yksi Karl Fazer Oy:n omistajista. Somevaikuttajalla on siis ollut uransa alkumetreillä runsaasti arvokasta hiljaista tietoa.

Hagelstamin suku on yksi Karl Fazer Oy:n omistajista. Somevaikuttajalla on siis ollut uransa alkumetreillä runsaasti arvokasta hiljaista tietoa.

”Työni on pääasiassa itsensä johtamista, strategiatyötä ja suhteiden ylläpitämistä. Ei sitä voi oikein opetella kuin itse. Tai ehkä joskus tulevaisuudessa voi tehdä kandintyön influensoinnista!”

Isoimpia asiakkuuksia hoitaa agentti New Yorkissa, mutta Hagelstam tekee yhä paljon myös itse. Hän tutkii Instagramin trendejä, analysoi kuvien saamaa huomiota ja etsii uusia kiinnostavia tuotteita sometettaviksi – ja tietenkin hengaa glamouria tihkuvissa ympäristöissä.


Elokuvaunelmat todeksi

Sandra Hagelstam vetää Burberryn trenssin vyötä tiukemmalle. Lontoossa sataa. Hän on valinnut lounaspaikaksi Farm Girl -ravintolan, jonka matcha lattet kuuluvat kaupungin kuvatuimpiin. Sen jälkeen hän haluaa piipahtaa Victoria & Albert -museossa, jonka veistoskokoelma sopii sateisen päivän kävelylle.

Kahvit juodaan Soho Housessa, joka on lontoolainen yksityisklubi. Hagelstam on ollut jäsen jo vuosia.

”Heidän maalaishotellinsa ovat ihania. Kaikki on hyvin hoidettua ja pittoreskia, ja ovelle tuodaan joka aamu maitopullo”, Hagelstam ihastelee ja jatkaa pienen tauon jälkeen: "Sehän on tietenkin aika hassua. Olen kasvanut ihan oikealla maatilalla Porvoossa, ja siellä on varsin erilaista.”

”Tiedän, että joudun kilpailemaan nuorempien ja kokeneempien näyttelijöiden kanssa.”

Nyt porvoolaisen sukutilan kasvatti rakentaa elokuvauraa Lontoossa. Hagelstam aloitti näyttelijäopinnot kolme vuotta sitten, ja hänen ensimmäinen elokuvansa, After Louise, saa ensi-iltansa keväällä. Siinä Hagelstam esittää The Crown -sarjasta tutun Greg Wisen nuoruudenrakastettua. Seuraava elokuvatuotanto on alkumetreillään.

”Näyttelijähaave alkoi vaivata niin paljon, että minun oli pakko tehdä asialle jotakin. Ajattelin, että jos en onnistu, voin ainakin laittaa sen unelman sivuun. Nyt tämä vaikuttaa oikealta polulta.”

Hagelstam on 31-vuotias. Se on poikkeuksellinen ikä ensirooleille.

”Tiedän, että joudun kilpailemaan nuorempien ja kokeneempien näyttelijöiden kanssa. Viime vuosien liikehdintä on kuitenkin raivannut tietä aikuisille naisnäyttelijöille. Enkä haluakaan näytellä kauneuskuningattaria.”

Rakkautta etäsuhteessa

Hagelstamilla on yksi valtti nuorempiin ja kokeneempiin kollegoihin verrattuna: 91 000 Instagram-seuraajaa. Sen kokoinen naisyleisö kiinnostaa indie-elokuvien tekijöitä ja mainostajia.

”Some on valttikortti neuvotteluissa. Minulla on tuplarooli elokuvissani: näyttelen ja olen mukana markkinoinnissa.”

Hagelstam suunnittelee mainostavansa sekä elokuvia että niihin liittyviä tuotteita. Elokuvaa rahoittavat kaupalliset tahot voivat esimerkiksi saada tuotteitaan esille Hagelstamin somekanavissa.

”Minulla on tuplarooli elokuvissani: näyttelen ja olen mukana markkinoinnissa.”

”Valmiista yleisöstä on varmasti hyötyä. Se lisäksi minulla on vahva oma persoona ja brändi, jota myyn näyttelijänä. Monet nuoret vasta kehittävät omaa brändiään.”

Hagelstam työskentelee Lontoossa, mutta hänellä on toinen koti Helsingissä. Sen hän jakaa miesystävänsä Lasse Lindqvistin kanssa. Pariskunta tapasi Pariisin muotiviikoilla kolme vuotta sitten. Lindqvist työskenteli Marimekon markkinointijohtajana, ja Hagelstam piipahti merkin näytöksessä.

”Minulla oli hirveä kiire ja ehdin olla paikalla noin vartin. Lasse lähetti minulle viestin näytöksen jälkeen muka työhön liittyen. Sanoin siskolleni, että tästä miehestä tulee poikaystäväni.”

Tällä hetkellä kummallakin on työkiireensä, joiden takia tapaamisväli saattaa joskus venyä viikkoihin. Lindqvistin brändistrategioihin keskittynyt yritys toimii Helsingin lisäksi Lontoossa ja New Yorkissa.

”Minulla on häntä ikävä, mutta nyt on tärkeää, että kumpikin keskittyy omaan uraansa. Lähivuosina tilanne varmasti muuttuu, sillä haluaisin ehdottomasti lapsia tulevaisuudessa.”

Kepeyttä ja kipeitä tunteita

Työkiireiden vastapainona pariskunta matkustaa yhdessä runsaasti. Marraskuussa he lomailivat Malediiveilla ja alkusyksystä tekivät road tripin Pohjois-Suomeen. Sitä ennen he nauttivat Positanon merimaisemista.

”Vaellusreissu pohjoiseen oli vaihtokauppa. Lasse lähti kanssani lempipaikkaani Positanoon, joten minun piti nähdä hänen pohjoinen maisemansa. Täydennämme toisiamme: minä olen unelmoija ja fiilistelijä, Lasse taas analyyttinen ja aikaansaava.”

Hagelstam viettää paljon aikaa myös sukutilalla Porvoossa. Siellä hän tapaa kahta siskoaan, hevosyrittäjä Stellaa ja crossfitiin erikoistunutta Steffiä. Siskokset ovat aina olleet läheisiä, mutta viime vuosina välit ovat tiivistyneet entisestään. Heidän äitinsä menehtyi syöpään loppukesällä 2017.

Hagelstam viettää paljon aikaa myös sukutilalla Porvoossa.

”Läheisen kuolemaan liittyy paljon muutakin kuin surua. Usein tunsin olevani aika hukassa, ja itseluottamukseni laski. Rupesin kyseenalaistamaan omia valintojani.”

Hagelstam mietti, voisiko jatkaa someuraansa. Ristiriita kepeiden muotijuhlien, stailattujen Instagram-kuvien ja oman arjen välillä tuntui suurelta.

”Päätin skipata syksyn muotiviikot ja cocktailit ja keskittyä luoviin projekteihin. Ymmärsin kauniiden kuvien arvon: ne saavat hetkeksi unohtamaan omat surut.”

Muuten Hagelstam ei ole yrittänyt paeta menetystään, vaan mennyt suoraan kipeitä tunteita kohti.

”Monille kuolema on asia, josta on vaikea puhua. Itse olen halunnut tulla sinuiksi menetyksen kanssa, kohdata sen ja puhua siitä. En halua, että on yhtään asiaa, jota en voi käsitellä.”

Kuka?

Sandra Hagelstam, 31, muotivaikuttaja, 5 inch and up -blogin perustaja ja näyttelijä.

Ensimmäinen elokuvarooli on englantilaisessa After Louise -elokuvassa, joka ilmestyy tänä keväänä.

Asuu Lontoossa ja Helsingissä poikaystävänsä ja pariskunnan Lily-cockerspanielin kanssa.

Parasta Lontoossa: ”Lontoossa on paljon energiaa, sillä täällä kaikki satsaavat uraansa. Alueista viihtyisin on tietenkin Notting Hill.”

marja 56

On tärkeä tuoda esille että Sandra tulee miljonääri suvusta ! Hänen ei tarvitse tehdä töitä / mitään rahan takia ! Nuorille tytöille ei pidä luoda virheellistä kuvaa että tähän pystyy kuka vaan. Se on rikaan lapsen etuoikeus . 

  • ylös 137
  • alas 54
Vierailija

Juttu toisti saman tekstiin kahteen kertaan alkaen trenssin vyön kiristämisestä.

Henkilö kertoo olevansa alakynnessä, perustellen iällään ja kokemuksellaan, mutta unohti mainita rahan, joka auttaa häntä ja on auttanut kaikessa tekemisessä. On helppo ottaa riskejä kun on rahaa.

Häntä nuoremmilla ei todella useimmilla ole paljon kokemusta.

  • ylös 136
  • alas 72
Sisältö jatkuu mainoksen alla