Pete ja Pekka koirineen salin mustaksi verhoillulla antiikkisohvalla. Seinällä on kaksi Pekan isoäidin Leila Lehdon maalaamaa sinistä muotokuvaa. Valtava matto on hankittu hauholaisen antiikkiliike Helinin loppuunmyynnistä.
Pete ja Pekka koirineen salin mustaksi verhoillulla antiikkisohvalla. Seinällä on kaksi Pekan isoäidin Leila Lehdon maalaamaa sinistä muotokuvaa. Valtava matto on hankittu hauholaisen antiikkiliike Helinin loppuunmyynnistä.

Pete Vuorio ja Pekka Rantio etsivät pientä mökkiä, mutta päätyivätkin 300-neliöisen maatilan kesäasukkaiksi.

Pieni, remontoitava kesämökki, jonne voisi vetäytyä, kun kaupunkielämä käy liian hektiseksi. Se oli Pete Vuorion ja Pekka Rantion toiveissa, kun he viitisen vuotta sitten etsivät kakkoskotia Hauholta Hämeenlinnan liepeiltä. Mutta kun vastaan tuli Mikonheikin tilan keltainen päärakennus, suunnitelmat muuttuivat.

Pari nimesi ruokasalin ja makuuhuoneen välisen tilan Portrait galleryksi.

– Paikka oli tuttu, samoin talo, sillä olen kotoisin Hauholta. Välittäjä kutsui meidät aluksi yleiseen näyttöön muutaman päivän päähän, mutta olimme niin sinnikkäitä, että saimme sovittua samalle päivälle yksityisnäytön. Kaupat syntyivät siltä seisomalta, ja pienen mökin sijaan meistä tuli 300-neliöisen talon omistajia, Pekka sanoo ja nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valkoiset seinähirret saavat salin sinisen kakluunin loistamaan. Antiikkituolin Pekka huusi nettihuutokaupasta ja verhoili mustaksi.

Talo rakennettiin 1800-luvun lopulla maatilan päärakennukseksi, ja se on nykyään kaksikerroksinen. Talossa asui aiemmin 12-lapsinen perhe, joten makuutiloja oli enemmän kuin Pekka ja Pete tarvitsivat. Yläkerran vierashuoneet ovat osoittautuneet tarpeellisiksi, sillä ystävät viihtyvät mielellään miesten vieraina.

Keittiö oli aiemmin avonainen, mutta Pete ja Pekka rakensivat seinät, jotta ruoanlaitto on rennompaa eikä jälkiä tarvitse siivota heti.

Vaikka talossa on vuosien saatossa tehty paljon parannuksia, kunnostamista riittää, ja Pete ja Pekka ovat uudistaneet kakkoskodin ilmettä pikku hiljaa. Kodin kaikki pinnat on ehostettu, ja keittiö remontoitiin täysin. Lisäksi huonejako muutettiin alkuperäistä vastaavaksi. Makuuhuone oli aiemmin ruokasalin paikalla, ja se siirrettiin talon toiseen päätyyn. Makuuhuoneen yhteydessä ollut kylpyhuone purettiin, ja sen paikalle tehtiin pienempi wc.

 

Aulaan laitettiin muhkeat siniset samettiverhot ja samansävyinen matto.

Isännät järjestävät talossaan kesäkonsertteja, jonne he kutsuvat esiintymään muusikkoja ympäri Suomen. Yleisöä suureen saliin mahtuu viitisenkymmentä. Talon pihamaalla olevassa aitassa on kesäisin pop up -lounaskahvila, jonka kyläläiset ovat ottaneet omakseen: historiallinen miljöö kiinnostaa niin paikallisia kuin kesäasukkaitakin.

Mikonheikin talon kaunis lasiveranta on myös pääsisäänkäynti.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 6/2019.

Fakta

Asukkat: Muusikko Pete Vuorio, sekä muusikko ja tehohoidon- ja anestesiatuotteiden aluemyyntipäällikkö Pekka Rantio. Parilla on yhteinen musiikkialan yritys Chordus Artist Management, joka manageroi laulajia Pohjoismaiden oopperataloihin ja konserttiareenoille. Koirat Vickan ja Oscar ovat irlanninterrierejä.

Koti: Vuonna 1894 rakennettu maatilan päärakennus Hauholla. Vapaa-ajan kodissa on 300 neliötä, kahdeksan huonetta, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla