Olohuoneessa Malenen valitsema yllätysväri keltainen tuo upeasti esiin huonekalut ja taiteen. Pitkä sivupöytä on Malenen omasta kotimallistosta vuodelta 2014 ja valaisimet vuoden 2018 kokoelmasta.
Olohuoneessa Malenen valitsema yllätysväri keltainen tuo upeasti esiin huonekalut ja taiteen. Pitkä sivupöytä on Malenen omasta kotimallistosta vuodelta 2014 ja valaisimet vuoden 2018 kokoelmasta.

Maailmankuulu tanskalainen muotisuunnittelija Malene Birger on asunut Tukholmassa, Mallorcalla ja Lontoossa. Nykyään hän on asettunut upeaan vanhaan huvilaan Italian Como-järvelle. 

Malene Briger, 56, on tehnyt vaikuttavan uran muotisuunnittelijana ja liike-elämässä. Vuonna 1997 hän oli mukana perustamassa Day Birger et Mikkelsen -merkkiä ja 2003 hän perusti omaa nimeään kantavan merkin By Malene Birger. Viitisen vuotta sitten hän myi kaikki osakkeensa ja työskentelee nykyään konsulttina.

Musta ja valkoinen luovat neutraalin taustan Malene Birgerin runsaalle sisustustyylille.

Eri puolilla maailmaa asunut Malene osti syksyllä 2016 miehensä Johnin kanssa vanhan villan italialaisen Como-järven rannalta, pittoreskista Tremezzon kylästä. Siitä lähtien he ovat kunnostaneet ja sisustaneet huvilaa. Se valmistui pääosin vuoden 2018 keväällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tämä remontti on ollut kaikista taloprojekteistani isoin. Eikä kokonaisuus vieläkään ole ihan valmis, sillä studio ja kasvihuone ovat yhä kesken. Puutarhassa on upeita magnolioita ja mäntyjä, mutta se tarvitsee selvemmän rakenteen ja konseptin, Malene sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arne Jacobsenin Swan-tuolit kutsuvat istahtamaan ja ihailemaan järvimaisemaa.

Talo on rakennettu vuonna 1905, ja sillä on ollut vain yksi omistaja.

– Talossa ei ollut tehty remonttia yli 40 vuoteen. Esimerkiksi alakerrassa sisään astuessa tuntui, kuin olisi tullut nihkeään, synkkään sikarilaatikkoon. Nyt tila on kuitenkin ihana, valoisa toimistoni, josta on tyrmäävät näköalat järvelle, Malene kertoo.

Talo kunnostettiin katosta kellariin. Pariskunnalla oli käytössään tehokas paikallinen rakennustiimi sekä tanskalainen arkkitehti, joka asuu samalla alueella. Malene lensi kuitenkin paikan päälle Lontoosta vahtimaan projektia joka kuudes viikko.

Näyttävät intialaiset pylväät ovat olleet alunperin Rajasthanin palatsissa. Pariisista ostettu valkoinen patsas on tuntemattoman taiteilijan.

Malene rakastui alkuperäisiin yksityiskohtiin sekä talon sisällä että ulkopuolella, ja ne kaikki säilytettiin ja kunnostettiin huolella. Vain joitakin seiniä poistettiin, mutta muuten talon alkuperäisen hengen esiin nostaminen oli etusijalla. Samalla tinkimättömällä tyylillä Malene on kunnostuttanut kaikki elämänsä varrella hankkimansa kiinteistöt.

– Vaikka olen maksimalisti ja välillä hyvinkin rönsyilevä, tyylini on kontrolloitu, Malene kuvaa lopputulosta.

Näyttävä sängynpääty on Malenen ensimmäisestä Décor-kokoelmasta vuodelta 2014.

Villa on riittävän iso Malenen muhkeille antiikki- ja vintage-kokoelmille. Runsaiden astelemien joukossa on myös Malenen omaa graafista taidetta.

– Kotini heijastelee rakkaita matkojani ympäri maailmaa ja rakkauttani useisiin eri kulttuureihin. Jokainen matka inspiroi minua. Siksi tulenkin aina olemaan nomadi, matkustaminen yksinkertaisesti virtaa suonissani, Malene kertoo.

Sisääntulohallin katon korkeus on hulppeat kahdeksan metriä. Näyttävä graniittiportaikko on alku-peräinen, samoin kaide, joka tosin on maalattu uudelleen. Palmu on 1950-luvulta ja ostettu Belgiasta, tuolit ovat Andalusiasta.

Keittiöön, eteishalliin ja kylpyhuoneisiin asennettiin Malenen rakastamaan mustavalkoista marmoria. Talon useat, kauniit kattokruunut ovat peräisin eri Malene Birger -putiikeista.

– Yleensä muutamme noin joka toinen vuosi, mutta tämä Como-järven talo tuntuu kodilta. Etenkin kun palaan tänne Lontoosta, rauha tuntuu taivaalliselta. Talo on niin ihanan iso, ja katto on korkealla. Tilan tuntu luo vapautta elämääni. Täällä elän, työskentelen ja myös maalaan – kunhan saan studion valmiiksi, Malene sanoo nauraen.

Tilava kylpyhuone on raikkaan raidallinen. 

 Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 3/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla