
Toimittaja Hanna Sumari on viimein tyytyväinen ulkonäköönsä.
Luulisi, että sisustusohjelmien tekijällä olisi kotonaan asianmukainen meikkauspaikka, mutta ei. Hanna Sumari meikkaa missä sattuu, useimmiten tien päällä, kävellessä tai autossa. Peiliä hän ei arkioloissa tarvitse kuin silmärajausten piirtämiseen.
”Kerran Berliinissä minun piti tehdä itse kuvausmeikki. Designhotellin huoneen katossa oli peili, joten asettauduin lattialle makuulle ja ryhdyin meikkaamaan.”
Kauneudenhoito sujuu muutenkin reippain ottein. Suosikkituote on Vichyn vaahtoutuva puhdistusneste, sillä se poistaa kerralla kaiken meikin.
”Designhotellin huoneen katossa oli peili, joten asettauduin lattialle makuulle ja ryhdyin meikkaamaan.”
Luonnonkiharat hiuksensa Hanna saa itse paremmin järjestykseen kuin kampaaja, sillä kiharoita pitää pöyhiä sormin aivan tietyllä tavalla. Hiustuotteista hän on tarkka toisin kuin muusta kosmetiikasta. Tuoksua ei saa olla, jotta migreeni ei puhkea. Hajusteista Hannalle sopivat ainoastaan Chanelin Chance ja jotkut tuoksuvedet.
Hannan kaunista hymyä kehutaan usein, mutta yllättäen hän sanoo, ettei ole koskaan ollut oikein tyytyväinen ulkonäköönsä. Viime aikoina Hannan fiilikset ovat kuitenkin muuttuneet, sillä hän on löytänyt lempilajinsa.
Kaksi vuotta sitten Hanna kärsi jännetupintulehduksista, ja onnettomuudessa vaurioitunut polvi vaivasi niin, että liikunnan harrastaminen oli mahdotonta. Fustran avulla löytyivät oikeat liikeradat, ja tulehdukset sekä polven kipu hellittivät. Myös jännityspäänsäryt sekä migreenikohtaukset ovat vähentyneet. Kun samalla muuttuivat ruokailutottumukset, Hannan paino putosi 12 kiloa. Nykyisin Hanna harjoittelee kahdesti viikossa, tehokuurin aikaan jopa kolme kertaa.
”Maksaahan se paljon, 79 euroa tunti. Siinä ei ole mitään järkeä, mutta olen saanut lajilta niin paljon, että se on hintansa arvoista.”
Fustran harrastamisen lisäksi Hanna yrittää joogata ja kävellä reippaasti. Juoksemista polvi ei kestä.
Lyhyt ateriaväli on tärkeä: Hanna syö kuusi pientä annosta päivässä.
Ruuasta Hanna on niin kiinnostunut, että hän on laatinut keittokirjan Pienet suuret reseptit. Se noudattelee Hannan omaa ruokafilosofiaa, jonka johtoajatuksena on terveellisyys. Hanna säännöstelee hiilihydraattien ja rasvan määrää ja karttaa höttöhiilareita. Aamu alkaa puurolla ja raejuustolla, ja lautasella on usein kalaa, avokadoa, kvinoaa ja kasviksia. Lyhyt ateriaväli on tärkeä: Hanna syö kuusi pientä annosta päivässä.
”Jos en söisi säännöllisesti, söisin hirveän paljon kerralla.”
Stylisti on maailman turhin ammatti.