Kauneuden ja mainonnan ammattilainen Anne Kukkohovi inhoaa epäluonnollisuutta mutta sallii huijauksen.

”Tiedän paljon kosmetiikan vaikutuksista, sillä testaan lähes kaikkea, mitä eteen tulee”, sanoo Anne Kukkohovi. Juuri nyt kokeilussa on ulkomaisista lehdistä bongattu reverse-hiustenpesu. Siinä hiuksiin pannaan suihkussa ensin hoitoaine, jota levitetään eniten latvoihin, ja sen annetaan vaikuttaa. Sitten hiukset, etenkin päänahka, pestään sampoolla. Pesu tuuheuttaa jopa vaalennetut, pitkät hiukset.

Kokeilujen tuloksena Anne myös pesee hampaansa kerran viikossa ruokasoodalla, taivuttaa ripsensä lusikalla ja kuorii ihonsa neitsytkookosöljyn ja suolan seoksella. On myös kauneusasioita, joita hän ei kokeile:
”Inhoan kestopigmentointeja ja epäluonnollisuutta. En koskaan nyppisi kulmiani oikein ohuiksi. Olen kulmakarvanatsi. Inhoan myös hämähäkkiripsiä ja selkeitä hiustenpidennyksiä. Mutta niin kauan kuin voi huijata silmää, kaikki on sallittua.”

Rakastan kokeilla kaikkea uutta, ja se pätee erityisesti meikkeihin.

Annen oma kauneusmoka on se, ettei hän läheskään aina jaksa meikata luonnonvalossa. Kelmeässä kylpyhuoneessa tehty meikki voi nimittäin päivänvalossa yllättää. Hänen kauneussyntinsä taas on nettishoppailu.

”Mitä villimpi lupaus ja kalliimpi hinta, sitä varmemmin tuote lähtee ostoskoriin. Morkkis on sen mukainen.”

Anne on ruoka- ja kauneusasioissa luomulinjoilla, kuten myös hänen uusi kosmetiikkasarjansa Supermood. Kiinnostus alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten, kun hän joutui pohtimaan, miten hoitaa allergisen vauvansa ihoa.

”Aluksi ostin lapselle sampoot ja rasvat luomuversioina kunnes ajattelin, etteivät ne varmaan huonoa tekisi minullekaan. Tällä hetkellä olen vihreydessä noin ysi asteikolla yhdestä kymmeneen. Se koskee pesuaineita, ihonhoitoa ja ruokaa. Mutta en ole tuomitseva enkä ehdoton. Rakastan kokeilla kaikkea uutta, ja se pätee erityisesti meikkeihin. Ripsivärin pitää pysyä, ja luomivärissä on oltava kunnon pigmentti.”

Klara Kivilahti viihtyy villissä tukassa ja luonnollisessa meikissä, mutta edustustilaisuuksiin mennessään hän pyytää meikkaajan ja kampaajan apuun.

Klara Kivilahti saattaisi meikata enemmän, jos taidot vain antaisivat periksi. Toisaalta luonnollisuus on Klaran tyyli, jopa niin pitkälle, että ystävät välillä naureskellen ehdottavat hänelle hiusten harjaamista.

Klara sai meikata ensimmäisen kerran vasta 15-vuotiaana, jolloin äiti-Kaarina vei tyttärensä kestovärjäyttämään ripset ja kulmat. Nörttiä teiniä ei ehostaminen tuota ennen kiinnostanutkaan, eivät myöskään teinivuosien vaatekokeilut.

Huippusuunnittelijoiden luomukset vaativat rinnalleen ammattitaitoisen meikin ja kampauksen.

Edustustilaisuuksiin mennessään Klara kyllä satsaa täysillä ulkonäköönsä. Huippusuunnittelijoiden luomukset vaativat rinnalleen ammattitaitoisen meikin ja kampauksen.

”En välitä mistään keinotekoisista jutuista, kuten tekoripsistä tai -kynsistä. Uskon, että ihminen saa olla itsensä näköinen. Huoliteltu ulkonäkö on kuitenkin muiden kunnioittamista. Toisaalta arvostan ihmisiä, jotka eivät halua laittautua. Ulkonäkö peilaa arvoja, ja jokaisella on oikeus omaan arvomaailmaansa.”

”Täytin vastikään 40, ja välillä ikäkriisi yrittää puskea pintaan. Olen ajattelut vaihtaa Danné Montaque Kingin kosteusvoiteisiin, sillä äitini on käyttänyt niitä pitkään, ja hänen ihonsa näyttää upealta seitsemänkymppiseksi.”

”Täytin vastikään 40, ja välillä ikäkriisi yrittää puskea pintaan.”

Ruokailussa Klara uskoo vaihteluun. Joskus tekee mieli pitsaa ja joskus kalaa. Hän on kahden pojan äiti, ja näiden synnyttyä Klara opetteli ruuanlaittoa. Bravuuri on makaronilaatikko, jonka aineksilla ei voi epäonnistua: pekonia, hirvenlihaa sekä roquefort- ja mozzarellajuustoja.

Paras tapa rentoutua on saunominen tai kylpeminen omassa kodissa.

”En ole kovin sporttinen, mutta tykkään uimisesta, spinningistä ja pilateksesta. Joskus on kausia, että käyn pari-kolme kertaa viikossa urheilemassa, ja sitten kuluu kuukausia, etten käy laisinkaan.”

Kuka?

Klara Kivilahti, 40, sisäänostaja Kaarina K. -liikkeessä.

Lempituotteet: Dior Mousse Tendre -puhdistusvaahto: ”Mousse sopii hieman kuivalle iholleni, ja se puhdistaa kerralla kaiken meikin.”

Estée Lauder DayWear BB -voide: ”Käytän päivittäin ja pyydän voidetta aina tuliaisiksi lentokentältä.”

Maybelline Great Lash -ripsiväri: ”Tykkään, että ripset ovat pitkät ja näyttävät.”

Poskipuna on talvenkalpeiden kasvojen tärkein meikkituote.

 

1. Dr. Hauschka -poskipunaduo 30,24 e/5,7 g.

Poskipunapaletin idea on hyvä: tummemmalla sävyllä tehdään kasvoille muotoa, vaaleammalla korostetaan. Toteutus vaati turhankin paljon näpräämistä, sillä korostusosio oli melkoisen ahdas normikokoiselle poskipunasiveltimelle. Kun tekniikan viimein sai haltuun, lopputulos oli kaunis.

2. Zuii Flora Lip & Cheek Créme 34,90 e/3,5 g.

Vegaanista, voidemaista ekotuotetta voi käyttää poskien lisäksi myös huulille, joilla se toimi hyvin. Poskille se levittyi hieman nihkeämmin. Bonusta miellyttävästä, hennosta tuoksusta ja näppärästä pikkurasiasta.

3. Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Blush 34,90 e/7 g.

Laadukkaalla punalla saa hillityn, mutta tarpeeksi näyttävän lopputuloksen. Säilyy erittäin hyvin koko päivän. Näyttävä rasia on hieman kookas kaikkein pienimpään meikkilaukkuun, eli ei sovi matkatuotteeksi.

4. Lumene Nordic Chic 13,90 e/3 g.

Kätevän kokoisesta rasiasta annostelu on helppoa, ja punaa tarttuu siveltimeen juuri oikea määrä. Tuotteen sävyt ovat kauniita, mutta pigmenttiä voisi olla enemmänkin. Hyvä hinta-laatusuhde ansaitsee kunniamaininnan.

5. Shiseido Luminizing Satin Face Color, 42,90 e/6,5 g.

Laatuotteen tunnistaa jo tyylikkäästä rasiasta. Koostumusta mainostetaan silkkiseksi, eikä ollenkaan katteettomasti. Puna tuntuu hyvältä iholle levitettäessä ja näyttää kauniilta. Tämän hintaluokan tuotteessa olisin odottanut hieman parempaa pysyvyyttä, sillä iltaa kohti se hieman tuhraantui.

6. Elizabeth Arden Ceramide Cream Blush, 39 e/2,67 g. TESTIN VOITTAJA

Napakkaan ja kauniiseen rasiaan pakattu voidemainen poskipuna toimii kuin unelma: leviää helposti ja tasaisesti, antaa talvenkalpeille kasvoille kauniin hehkun ja pysyy hyvin koko päivän. Tämä menee vakikäyttöön.