Kunnon treenejä ja puunaajina ammattilaiset – siinä Baba Lybeckin kauneuden salaisuudet.

Baba Lybeck tunnetaan Uutisvuodon lisäksi huimista urheilusuorituksistaan. Aina hän ei kuitenkaan ole ollut urheiluhullu. Viitisentoista vuotta sitten nykyinen maratoonari ja triathlonisti ei ehtinyt huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Kellon ympäri kestäneet työpäivät, opiskelut sekä kiireinen perhe-elämä eivät jättäneet aikaa urheilulle tai järkevälle ruokavaliolle. Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen, joille ei löytynyt lääketieteellistä selitystä.

”Tein tietoisen päätöksen ryhtyä pitämään huolta terveydestäni. Aloin treenata maratonia varten, vaikka aluksi en uskonut, että pystyisin siihen. Huomasin, että harjoittelu oli palkitsevaa ja hauskaa, joten siitä tuli tapa.”

Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen.

Nykyisin Baba syö kuusi kertaa päivässä. Lautasella on paljon kalaa, vihanneksia sekä siemeniä ja pähkinöitä.

Perheen lomat rakentuvat usein liikunnan ympärille: talviloman poppoo vietti pyöräilemällä Fuerteventuralla.

”Pyöräily ja juoksu ovat helppoja lajeja toteuttaa, kunhan vain lähtee ulos. Tanssin myös salsaa, mutta heti, kun kiire pukkaa päälle, putoavat aikataulutetut ohjelmat pois päiväjärjestyksestä.”

 Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti.

Uutisvuodon fanit ovat tottuneet tunnistamaan Baban helmenvaaleana hehkuvasta, virheettömästi leikatusta lyhyestä polkkatukasta. Säännöllinen vaalentaminen yhdistettynä kovaan urheiluun on näkynyt toisinaan myös hiusten kunnossa. Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti. Pelastukseksi löytyi Olaplex-hoito, joka suojaa hiuksia värjäyksen aikana.

Televisioon laittautumista Baba pitää arjen luksuksena.

”On ihanaa mennä perjantaisin Uutisvuodon kuvauksiin. Stylistini on kasannut minulle mekkoja, joista valitsen mieluisimman. Sitten sipsutan maskeeraajan luo. Itse en jaksaisi puunata, mutta nautin, kun taitavat ammattilaiset tekevät sen puolestani.” G

Vakavasta sairaudesta kahdesti parantunut Maarit Feldt-Ranta uskoo, että kiitollisuus näkyy kasvoista.

Kun Maarit Feldt-Ranta lähtee naisporukalla viettämään iltaa, jäävät muut usein suu auki ihmettelemään, miten tämä voi olla menokunnossa minuuteissa.

Tiukat rutiinit ovat perua kiireisiltä ruuhkavuosilta, ja vaikka lapset ovat nyt jo aikuisia, ne ovat jääneet tavaksi.

”Täytän nyt huhtikuussa 50 ja olen aina ollut sekä perhe- että uraorientoitunut. Jotta olen voinut olla mukana politiikassa kolmen pienen lapsen äitinä, rutiineja ja kurinalaisuutta tarvitaan.”

Tiukasti aikataulutettua elämää viettänyt Maarit joutui kuitenkin pysähtymään vuonna 2009, kun hänellä todettiin vatsasyöpä. Syöpä uusiutui muutaman vuoden kuluttua, ja pitkien hoitojen jälkeen politiikkaan palasi niin ulkoisesti kuin sisäisesti uudistunut nainen.

Aiemmin aina pitkätukkainen Maarit ei olisi voinut kuvitellakaan leikkuuttavansa hiuksiaan lyhyiksi. Mutta kun tukka alkoi hoitojen jälkeen kasvaa, tuntuikin lyhyt malli omalta ja helppohoitoiselta.

”Otan vastaan kaiken ruoan, juoman ja rakkauden, joka minulle tarjotaan.”

”Olen saanut sairastumisten jälkeen valtavasti uutta energiaa ja elämäniloa. Olen kiitollinen elämästä, ja se näkyy mielestäni myös naamasta. Sairauden myötä putosi myös 30 kiloa painoa. Tunnen olevani kotona tämän hetkisessä kehossani.”

Syömisistään ja juomisistaan Maarit ei ole ikinä ollut erityisen tarkka, mutta on nyt oppinut kuulostelemaan kehoaan uudella tavalla. Vatsalaukun poistamisen jälkeen annoskoot olivat pitkään todella pieniä, mutta nykyisin vatsaan uppoaa kyllä ravintola-annos tai kokonainen pitsakin.

”Olen nautiskelija. Minusta ei löydy mitään kalvinistista – otan vastaan kaiken ruoan, juoman ja rakkauden, joka minulle tarjotaan. Filosofiani on, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja uskon, että onnellisuus on terveellisempää kuin tiukan ruokavalion noudattaminen.”

Nuorempana Maarit oli urheilullinen. Nykyisin riittää, että saa päivässä kasaan viiden kilometrin verran askeleita.

Epäsäännöllinen treenaaminen tai poistetut sisäelimet eivät kuitenkaan tunnu heilauttaneen peruskuntoa: viime kesänä hän juoksi seurajoukkueensa mukana reilun kymmenen kilometrin pätkän Jukolan Viestissä.

”Minusta on poistettu paljon varaosia, ja silti edelleen mennä tohotan 16 tuntia vuorokaudessa. Olisi vaikea uskoa, jos joku kertoisi, että tällaisella varustuksella ja ylläpidolla pumppu edelleen toimii.”

Täydellinen ripsiväri taivuttaa ja erottelee juuri sopivasti. Testasimme ei-vedenkestäviä maskaroita.

 

YSL Mascara Vinyl Couture, 37 e/6,7 ml.

Laadukkaassa tuotteessa on hämmentävän suuri ja ensi käytössä kömpelökin harja, joka ei tee tarkinta mahdollista jälkeä. Kun harjaan tottuu, jälki paranee, ja ripsistä saa näyttävät. Kaunis hylsy näyttää hyvältä kylpyhuoneen hyllyllä, mikä ei kosmetiikkahankinnoissa ole ollenkaan toissijainen seikka.

IsaDora Stretch Lash Mascara, 19,90 e/9 ml.

Ripsiväriin pätee sama kuin muihinkin kokeilemiini saman merkin tuotteisiin: hinta-laatusuhde on erinomainen. Harja on näppärä ja erottelee ripset kauniisti, lopputulos on siisti. Ainoastaan kestosta pientä miinusta: iltapäivän mittaan väri tuppasi leviämään.

Clinique High Impact Lash Elevating Mascara, 29 e/8,5 ml.

Ripsiväri on suunniteltu erityisesti taivuttamaan ripsiä, ja minun luonnostaan hyvin taipuvissa ripsissäni vaikutus olikin hyvin huomattava. Suorempiripsinen vertaiskäyttäjä ei ollut yhtä vaikuttunut. Tuote paakkuuntui herkästi, pari kertaa sillä sai klimppisen lopputuloksen. Iltaa kohden väri varisi silmänalusille.

Maybelline The Colossal Big Shot Volume Mascara, 16,90 e/9,5 ml.

Tällä ripsivärillä on turha kuvitella meikkaavansa luonnollista jälkeä. Nimensä veroisesti se tekee ripsistä erittäin näyttävät, mutta lopputulos on kuitenkin siisti. Ei testin kestävin lopputulos, mutta pysyi kuitenkin varisematta pitkälle iltaan.

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara, 32 e/8,5 ml.

Hylsystä tarttui välillä turhankin runsaasti väriä harjaan, mutta kun tekniikan oppi, kartiomainen harja teki tarkkaa jälkeä ja väritti pienimmätkin ripset. Väri kesti varisematta koko päivän.

Clarins Mascara Supra Volume, 31 e/8 ml. TESTIN VOITTAJA

Tässä ripsivärissä kaikki perusasiat olivat kohdillaan: näppärä harja, hyvä värimassa ja kestävä lopputulos. Se ei tee ennennäkemättömiä superripsiä, mutta kaunistaa luotettavasti päivittäisessä käytössä. Juuri sellainen tuote, joka jokaisen meikkipussissa kuuluu olla.