Kunnon treenejä ja puunaajina ammattilaiset – siinä Baba Lybeckin kauneuden salaisuudet.

Baba Lybeck tunnetaan Uutisvuodon lisäksi huimista urheilusuorituksistaan. Aina hän ei kuitenkaan ole ollut urheiluhullu. Viitisentoista vuotta sitten nykyinen maratoonari ja triathlonisti ei ehtinyt huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Kellon ympäri kestäneet työpäivät, opiskelut sekä kiireinen perhe-elämä eivät jättäneet aikaa urheilulle tai järkevälle ruokavaliolle. Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen, joille ei löytynyt lääketieteellistä selitystä.

”Tein tietoisen päätöksen ryhtyä pitämään huolta terveydestäni. Aloin treenata maratonia varten, vaikka aluksi en uskonut, että pystyisin siihen. Huomasin, että harjoittelu oli palkitsevaa ja hauskaa, joten siitä tuli tapa.”

Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen.

Nykyisin Baba syö kuusi kertaa päivässä. Lautasella on paljon kalaa, vihanneksia sekä siemeniä ja pähkinöitä.

Perheen lomat rakentuvat usein liikunnan ympärille: talviloman poppoo vietti pyöräilemällä Fuerteventuralla.

”Pyöräily ja juoksu ovat helppoja lajeja toteuttaa, kunhan vain lähtee ulos. Tanssin myös salsaa, mutta heti, kun kiire pukkaa päälle, putoavat aikataulutetut ohjelmat pois päiväjärjestyksestä.”

 Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti.

Uutisvuodon fanit ovat tottuneet tunnistamaan Baban helmenvaaleana hehkuvasta, virheettömästi leikatusta lyhyestä polkkatukasta. Säännöllinen vaalentaminen yhdistettynä kovaan urheiluun on näkynyt toisinaan myös hiusten kunnossa. Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti. Pelastukseksi löytyi Olaplex-hoito, joka suojaa hiuksia värjäyksen aikana.

Televisioon laittautumista Baba pitää arjen luksuksena.

”On ihanaa mennä perjantaisin Uutisvuodon kuvauksiin. Stylistini on kasannut minulle mekkoja, joista valitsen mieluisimman. Sitten sipsutan maskeeraajan luo. Itse en jaksaisi puunata, mutta nautin, kun taitavat ammattilaiset tekevät sen puolestani.” G

Oikeilla tuotteilla kauniit kulmat syntyvät hetkessä.

1. Sensai Eyebrow Pencil, 29 e.

Sensain kulmakynän sävy soft brown hämää nimellään. Väri on todella lämmin ja vaatisi käyttäjältään runsaasti punapigmenttiä. Ovaalinmuotoinen kynä tekee luonnollista jälkeä ja on sen verran jämäkkä, ettei väriä tule ronskillakaan otteella liikaa. Plussaa kynän toisessa päässä olevasta kulmaharjasta.

2. Lumene Nordic Noir kulmakynä 15,90e. TESTIN VOITTAJA

Lumenen kulmavärin kynämäisellä päällä on helppo piirtää yksittäisiä karvoja. Tuotteen toinen pää on pehmeä, ja sen puuterisella kulmavärillä saa kevyempää jälkeä. Luonnollinen ja tarpeeksi kylmä sävy. Parhaan lopputuloksen sain rajaamalla kulmat ensin tarkasti kynällä ja levittämällä päälle puuterista väriä.

3. Lily Lolo Brow Duo Pencil, 11,90 e.

Mineraalimeikkeihin keskittyneen Lily Lolon kulmakynässä on kaksi päätä: ruskea kulmaväri sekä vaalea korostusväri, jota voi sipaista kulmien alle. Hieman liian pehmeällä kynällä on vaikeaa saada aikaan siistiä jälkeä. Väriä irtoaa kevyellä otteellakin niin runsaasti, että lopputulosta joutuu pehmentämään erillisellä kulmaharjalla.

4. Talika Brow Tintation, 25,90 e.

Tämän helpompaa kulmien kotivärjääminen tuskin voi olla. Suoraväriä harjataan ripsiväriä muistuttavalla harjalla suoraan kulmakarvoihin, ja sitten odotellaan puolesta tunnista tuntiin. Iho ei värjäytynyt projektissa lainkaan. Loistotuote tuuheakulmaisille. Omat harvat kulmani vaativat kaveriksi myös kulmakynää.

5. Dior Backstage Brow Palette, 45,50 e.

Diorin paletissa on kaksi erisävyistä ruskeaa sekä kulmavaha, joka pitää kulmat kurissa koko päivän. Värit näyttivät pakkauksessa epäilyttävän vaaleilta, mutta paljastuivat käytössä todella pigmenttisiksi ja luonnollisiksi.  Muuten täydellinen tuote, mutta pakkauksen mukana ei tule minkäänlaista  sivellintä.

6. Bronx Colors Eyebrow Travel Kit, 11,90 e.

Näppärä matkapakkaus kätkee sisäänsä vaaleamman ja tummemman kulmavärin, valkoisen korostusvärin, peilin sekä kaksipäisen siveltimen. Reissussa pärjäisi pelkästään tällä, mutta arjessa käytän mieluummin omaa kulmasivellintäni kömpelön pikkusiveltimen sijaan. Vaaleampi kulmaväreistä on makuuni liian punertava.

 

 

Mira Luodin keikkaelämää tasapainottavat jooga ja kasvisruoka.

Keikkailevan artistin elämä on todellisuudessa kaukana villistä rokkimeiningistä: Mira Luodilla on välillä keikkamatkalla lapsi mukana, ja keikan jälkeisenä päivänä hän tekee mielellään pitkän juoksulenkin.

Lavalla Mira esiintyy voimakkaassa meikissä, joka syntyy keikkalavan takatiloissa usein taskupeilin avulla ja huonossa valaistuksessa. Pitkän uran aikana luottomeikit ja omat kasvot ovat onneksi tulleet niin tutuiksi, että jälki on tasaisen varmaa.

Kun ihoa jynssää moneen otteeseen viikonlopun aikana, ei Mira viikolla juurikaan viitsi meikata. Ihonhoitoon hän kuitenkin panostaa viikon jokaisena päivänä: puhdistaa kasvot iltaisin kunnolla ja levittää voiteen kaksi kertaa päivässä, mieluiten luonnonkosmetiikkaa. Vedenkestävä silmämeikki lähtee parhaiten kookosöljyllä.

Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Olen aika merkkiuskollinen hoitotuotteissa. Kun löydän kivan sarjan, pidän siitä kiinni. Nyt Mossa on suosikkejani, brändin tuotteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Värikosmetiikassa on vielä vaikea löytää luonnonkosmetiikan meikkejä, jotka pysyisivät kasvoilla läpi keikan.”

Nuorempana Mira tupeerasi tukan isoksi ja peitti pisamat meikkivoiteella. Nykyisin pisamat saavat näkyä, ja niitä on kiva jopa korostaa meikillä. Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Tasaisin väliajoin tekee mieli leikata hiukset polkaksi, mutta jo viikko kampaajakäynnin jälkeen itkettää.”

Kehoa Mira huoltaa salin ja juoksulenkkien lisäksi joogalla. Vuosien hot jooga -harrastuksen rinnalle on tullut uusi suosikki, astangajooga.

”Olen ollut lapsesta asti kasvissyöjä, en ole ikinä tykännyt lihasta. Myöhemmin olen ymmärtänyt myös ruokavalion eettisyyden. Bändissämme on kaksi vegaania, joten usein keikkamatkat eletään täysin vegaanisella ruualla.”

Mira Luoti, laulaja, näyttelijä, 40.

Suosikkituotteet: Inglotin luomivärit: ”Hyvin pigmenttiä, ja kestää luomilla läpi keikkatemmellyksen.”

Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy: ”Kosteutan ihoa orjallisesti aamuin illoin. Tämä tuote on ihana pintakuivalle iholle.”

Paul Mitchellin Neon Sugar Rinse -hoitoaine: ”Aivan loistava tuote! Käytän ainoastaan Paul Mitchelliä hiusten hoitoon.”