Kunnon treenejä ja puunaajina ammattilaiset – siinä Baba Lybeckin kauneuden salaisuudet.

Baba Lybeck tunnetaan Uutisvuodon lisäksi huimista urheilusuorituksistaan. Aina hän ei kuitenkaan ole ollut urheiluhullu. Viitisentoista vuotta sitten nykyinen maratoonari ja triathlonisti ei ehtinyt huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Kellon ympäri kestäneet työpäivät, opiskelut sekä kiireinen perhe-elämä eivät jättäneet aikaa urheilulle tai järkevälle ruokavaliolle. Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen, joille ei löytynyt lääketieteellistä selitystä.

”Tein tietoisen päätöksen ryhtyä pitämään huolta terveydestäni. Aloin treenata maratonia varten, vaikka aluksi en uskonut, että pystyisin siihen. Huomasin, että harjoittelu oli palkitsevaa ja hauskaa, joten siitä tuli tapa.”

Ruuhkavuodet huipentuivat kahteen pyörtymiseen.

Nykyisin Baba syö kuusi kertaa päivässä. Lautasella on paljon kalaa, vihanneksia sekä siemeniä ja pähkinöitä.

Perheen lomat rakentuvat usein liikunnan ympärille: talviloman poppoo vietti pyöräilemällä Fuerteventuralla.

”Pyöräily ja juoksu ovat helppoja lajeja toteuttaa, kunhan vain lähtee ulos. Tanssin myös salsaa, mutta heti, kun kiire pukkaa päälle, putoavat aikataulutetut ohjelmat pois päiväjärjestyksestä.”

 Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti.

Uutisvuodon fanit ovat tottuneet tunnistamaan Baban helmenvaaleana hehkuvasta, virheettömästi leikatusta lyhyestä polkkatukasta. Säännöllinen vaalentaminen yhdistettynä kovaan urheiluun on näkynyt toisinaan myös hiusten kunnossa. Triathloniin valmistautuessa hiukset alkoivat katkeilla päälaelta, ja lopulta kohtaan muodostui pieni kalju läntti. Pelastukseksi löytyi Olaplex-hoito, joka suojaa hiuksia värjäyksen aikana.

Televisioon laittautumista Baba pitää arjen luksuksena.

”On ihanaa mennä perjantaisin Uutisvuodon kuvauksiin. Stylistini on kasannut minulle mekkoja, joista valitsen mieluisimman. Sitten sipsutan maskeeraajan luo. Itse en jaksaisi puunata, mutta nautin, kun taitavat ammattilaiset tekevät sen puolestani.” G

Iho kaipaa välillä detoxia ja rauhoittumista.Kokeile näitä hyviksi havaittuja tuotteita.

1. Ulko- ja sisäilman saasteet sekä stressi aiheuttavat haitallisten aineiden kertymistä ihoon. Siksi ihokin tarvitsee detoxia, ja sopivan tuotteen kehitti Dior muutama vuosi sitten. Nyt Dior One Essential Serumia on paranneltu entisestään, ja hibiskuksesta saatava uute vauhdittaa ihon omaa puhdistumisprosessia. Seerumia käytetään puhtaalle iholle kaikkien muiden tuotteiden alle, ja sen luvataan toimivan myös kilpailevien merkkien kanssa. 108 e/30 ml.

2. Jos kesä jätti muistoksi pigmenttiläiskiä, nyt on hyvä aika ottaa käyttöön niitä vaalentavat tuotteet. Oriflame NovAge Bright Sublime Advanced Brightening -yövoide on osa tuotelinjaa, joka vaikuttaa melaniinin tuotantoon suolaheinäuutteen ja dioic-hapon avulla. Mukana on myös kollageenin tuotantoa aktivoivaa ja siten ihoa silottavaa gardenian kantasolu-uutetta ja ihoa kuorivia hydroksihappoja. 39 e/50 ml, oriflame.fi.

3. Solujen välisen kommunikaation heikkeneminen vanhentaa ihoa. Kommunikaatiossa tärkeä osuus on solukalvojen lipidilautoilla, joten Clarinsilla hoksattiin, että niitä pitää suojella. Niin kehitettiin uusi, kurkumiinia sisältävä versio Clarins Double-Serumista, joka jo ennestään vaikutti viiteen ihoa vanhentavaan tekijään. 91,50 e/30 ml.

4. Keramidit ovat ihon tärkeitä rasvahappoja, ja niiden väheneminen rypistää ihoa. Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules Eye Serum vahvistaa ja parantaa silmänympärysihon rakennetta ja vähentää turvotusta. 71 e/60 kapselia.

5. Tilapäisten iho-ongelmien kuten punoituksen ja herkistymisen taltuttamiseen on tarkoitettu kuukauden kuurina käytettävä Lancôme Advanced Génifique Sensitive. Se sisältää tuttujen Génifique-tehoaineiden lisäksi probiootteja ja antioksidantteja. 89 e/20 ml.

Lotta Backlundin terveissä elämäntavoissa on skumpan ja pullan mentävä aukko.

Jos olisi olemassa turhamaisuusasteikko, Lotta Backlund sijoittaisi itsensä johonkin puolivälin tuntumaan. Ilman ripsiväriä hän ei poistu kotoa.

”Meikkaan joka päivä. Olen maailman valkoisin ihminen, eikä ripsiäni eikä kulmiani näy, jos niihin ei lisää väriä.”

Lotta on tullut tutuksi stand up -koomikkona, mutta työskentelee tällä hetkellä Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren erityisavustajana. Hän nimeää itsensä pitkäaikaiseksi laihdutusharrastajaksi. Ylipainoa oli kertynyt monta kymmentä kiloa, kunnes perusteellisten elämäntapojen muutosten myötä paino alkoi pudota.

”Näkkileipädieetit ja ultrakarppaukset ovat ihan okei, jos on valmis elämään niiden mukaisesti loppuelämänsä ajan. Minä en pysty, minulle tulee nälkä.”

Nyt, kun projektia on kestänyt kahdeksan vuotta, Lotta tuntee olevansa onnellisempi ja terveemmän oloinen. Onnistumisen tärkein tekijä on ollut hidas eteneminen.

”Näkkileipädieetit ja ultrakarppaukset ovat ihan okei, jos on valmis elämään niiden mukaisesti loppuelämänsä ajan. Minä en pysty, minulle tulee nälkä.”

Ruokavaliossa täytyy olla tilaa myös spontaaneille, hauskoille tapahtumille, kuten kuohuviinille.

”On päiviä, jolloin pitää juoda skumppakännit ja syödä pullaa, ja ne pitää pystyä integroimaan omaan elämään.”

Painonpudotus lähti liikkeelle lapsen syntymästä. Baareissa notkuminen pikkutunneille vaihtui säännölliseksi päivä- ja ruokailurytmiksi, ja siihen kuului vaunujen kanssa kävelyä aamuin illoin. Kuin huomaamatta lenkit pitenivät, kilot vähenivät ja liikunnasta tuli osa arkea.

Nykyistä kotia vastapäätä on kuntosali, jonne Lotta suuntaa aina, kun sopiva rako löytyy aikataulusta. Hänen mielestään naiset, ja varsinkin äidit, laittavat itsensä aivan liian usein prioriteettilistan viimeiseksi. Omassa elämässään hän pyrkiikin nykyisin toteuttamaan toisen yrityselämästä tunnetun naisen neuvoa.

”Finnairin Kati Ihamäki on sanonut osuvasti, että samalla tavalla kuin lentokoneessa pitää hengitysmaski laittaa ensin itselle ja vasta sitten auttaa muita, pitää toimia muussakin elämässä: jos itse ei ole kunnossa, ei voi myöskään olla paras mahdollinen äiti, työntekijä tai kumppani.” 

Lotta Backlund, 36, kehitysjohtaja, Helsingin pormestarin erityisavustaja.

Suosikkituotteet: BM OptiRetin A-vitamiinivoide: ”Uskon länsimaiseen lääketieteeseen. Minkään muun kuin A-vitamiinin ei ole todistettu tehoavan ryppyihin, siksi tämä on suosikkini yövoiteena.” Lumene Hehku-päivävoide: ”Ilman anti-age-voiteita en enää selviä.” L’Oréal Paris Volume Million Lashes -ripsiväri: ”Jos Eva Longoria mainostaa jotakin, sen on pakko olla hyvää. Olen mainonnan uhri.”