Viivi Valkeeniemi kasvoi äitinsä ja isoäitiensä puutarhoissa. Nyt hänellä on kukkastudio ja tavoite: kukkia ja kauneutta pitää arvostaa enemmän.

Kun Viivi Valkeeniemi näki ensimmäisen kerran tulevan kukka-studionsa tilat Viidennellä linjalla Helsingissä, hän oli hämmentynyt. Tilassa toimi ledvalokauppa. Ikkunatasolla oli vihreä tekonurmimatto ja seinät olivat tummanvioletit. Lisäksi niissä kimalteli glitteri.

Valkeeniemi ja hänen sisustusarkkitehtiystävänsä Fanni Suvila näkivät kuitenkin tilan mahdollisuudet. Remontti kesti neljä kuukautta. Sen aikana naiset muun muassa kunnostivat valokaupan vanhat myyntipöydät ja maalasivat seinät Valkeeniemen lempivärillä eli vaaleanpunaisella.

Tilasta tuli karkki, jossa juhlitaan pastelleilla ja eritoten pinkillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Halusin luoda paikan, jossa viihdyn ennen kaikkea itse. Paras kommentti tuli, kun eräs asiakas totesi, että ei ole koskaan pitänyt vaaleanpunaisesta ennen kuin nyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All preserved/dried blooms 💐💖 #studioviivi

A post shared by 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨 𝐕𝐢𝐢𝐯𝐢 (@studioviivi) on

Jos yläkouluikäiseltä Valkeeniemeltä olisi kysytty, mikä hänestä tulee isona, vastaus olisi liittynyt tavalla tai toisella kukkiin. Elämä vei Valkeeniemen kuitenkin yli kymmeneksi vuodeksi muotialalle ennen kuin hän viime syksynä toteutti unelmansa kukkastudiosta.

Valkeeniemi on itseoppinut. Hän on aina käyttänyt ylimääräiset rahansa kukkiin, opiskellut kasvituntemusta, katsonut YouTubesta kukkiensidontavideoita ja halunnut ymmärtää, kuinka kukat toimivat.

Parhaat oppinsa hän on saanut äidiltään ja isoäideiltään.

– Olen kasvanut heidän puutarhoissaan. Erityisesti muistan rönsyilevät omenapuut ja marjapensaat. Jo lapsena minulla oli aina kädessäni kukkia.

Tällä hetkellä Valkeeniemi tekee kukkataidetta esimerkiksi tapahtumiin, kuvauksiin ja häihin. Lisäksi studiolla on myynnissä kuivakukkakimppuja ja kotimaista lasitaidetta. Kaikki sellaista, jonka Valkeeniemi haluaisi myös omaan kotiinsa.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat suunnittelijalle selvät. Hän aikoo tehdä loppuelämänsä töitä kukkien parissa ja nostaa kukkien sekä kauneuden arvostusta.

– Toivon, että seison studiossani vielä kahdeksankymppisenä ja paasaan kukka-asioiden puolesta.

Kuka?

Viivi Valkeeniemi, 33, kukkasuunnittelija.

Omistaa Studio Viivi -kukkastudion Helsingin Kalliossa, osoitteessa Viides Linja 10. studioviivi.com.

Asuu poikaystävänsä kanssa. Perheeseen kuuluvat myös vanhemmat ja isosisko. Työskenteli ennen muoti-alalla, esimerkiksi Minna Parikalla ja Arelalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla