Saarekkeen hyväkuntoiset puutasot haluttiin säilyttää ja ne käsiteltiin Decorativin lämpimän harmaalla Deco Ciré -mikrosementillä.
Saarekkeen hyväkuntoiset puutasot haluttiin säilyttää ja ne käsiteltiin Decorativin lämpimän harmaalla Deco Ciré -mikrosementillä.

Helsinkiläispariskunta rakastui työhuoneensa uuteen värimaailmaan niin, että päätti remontoida myös keittiön samalla sävyllä.

Helsingin keskustassa sijaitsevan kolmion keittiötä oli aluksi tarkoitus päivittää vain hieman huoneiston muun remontin yhteydessä, sillä vanha keittiö tuntui toimivalta ja hyväkuntoiselta. Tarkoituksena oli uudistaa ainoastaan välitila ja saarekkeen tasot. Asunnon remontin edetessä asukkaiden nälkä kuitenkin kasvoi, ja samalla keittiö alkoi tuntua hieman kulahtaneelta ympärillä uutuuttaan hohtavien pintojen rinnalla. Kun sitten vielä jääkaapin ovi hajosi, päättivät asukkaat, että myös keittiö laitettaisiin kokonaan uusiksi.

Tältä tila näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Keittiössä oli ennen kiiltovalkoiset ovet ja saarekkeessa paksut tammitasot.

Hetkeä aiemmin työhuoneen seinät oli maalattu kauniilla nefriitin vihreällä sävyllä, johon asukkaat ihastuivat niin paljon, että ajatus myös saman sävyisestä keittiöstä alkoi kutkuttaa. Lopulta keittiöön uskaltauduttiinkin valitsemaan vihreät ovet aiemmin suunniteltujen valkoisten sijaan. Oli siis onni, että keittiötä ei remontoitu heti alkuvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seinissä on Tikkurilan sävy Batisti G487, joka toimii kauniisti yhteen murretun vihreän kanssa. Keittiön kaapeissa on Tikkurilan Nefriitti N494.

Uusi keittiö toteutettiin yhdessä Blau Interiorin kanssa. Takaseinälle sijoittuva avokeittiö saarekkeineen oli malliltaan toimiva, joten suuria muutoksia toimintojen sijoitteluun ei tarvittu. Jääkaapin, altaan ja lieden paikkaa siirrettiin kuitenkin hieman, jotta keittiö saatiin palvelemaan asukkaiden tarpeita entistä paremmin.

Saarekkeen puiset tasot puolestaan olivat hyvässä kunnossa, mutta eivät sellaisenaan sopineet toivottuun tyyliin. Ne päätettiin säilyttää ja käsitellä seinäsävyjen kanssa yhteensopivalla, lämpimän harmaalla mikrosementillä, jonka eläväinen pinta tuntuu silkkiseltä.

Tason kaunis kvartsikomposiitti jatkuu välitilaan. Musta allas on Lapetekin ja hana Tapwellin mallistosta. Messinkiset vetimet Beslag Design.

Keittiön tasoiksi valittiin Crystal Calcatta Silva -kvartsikomposiitti, joka tuo ylellistä tuntua keittiöön, mutta on myös käytännöllinen. Näyttävä tasomateriaali nostettiin myös välitilaan, ja kaikki pistorasiat sijoitettiin itse tasoon, jolloin välitilan ilme saatiin pidettyä eheänä. Musta allas ja hana sekä messinkiset vetimet kruunaavat murretun vihreän keittiön.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 11/2020.

Surullinen näky

Surullista pilata vanhan talon arkkitehtuuri. 40-50-luvun taloihin kuuluu keittiö eikä ”open concept kitchen”. Keittiölle on ihan funktiokin, joka otettiin huomioon tuon ajan suunnittelussa.

  • ylös 17
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla