Uudistuksen punaisena lankana oli Cellon lattialaatta, jonka ympärille muut materiaalit valittiin. Hana Tapwell, allas Gemlook. Kaapistot ovat Kesti Kalusteesta, peilikaappi Bathlife.
Uudistuksen punaisena lankana oli Cellon lattialaatta, jonka ympärille muut materiaalit valittiin. Hana Tapwell, allas Gemlook. Kaapistot ovat Kesti Kalusteesta, peilikaappi Bathlife.

Saunasta alkanut remontti laajeni koko kylpyhuoneen muodonmuutokseksi, jossa kotiin loihdittiin rauhoittavaa kylpylätunnelmaa.

Miia Kavenin perheen talo on rakennettu 1990-luvulla, ja alkuperäisessä kunnossaan oleva kylpyhuone oli epäkäytännöllinen tämän päivän tarpeita ajatellen. Ensin tuli tarve saunaremontille, josta muutokset laajenivat kylpyhuoneeseen sekä viereiseen wc-tilaan, jonka ilme haluttiin samalla päivittää tyyliin sopivaksi.

Tältä tila näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1990-luvulla rakennetun talon kylpyhuone oli yhä alkuperäisessä kunnossa.

Perheellä oli myös huoli 90-luvun rakennustavoista, sillä esimerkiksi kosteuseristeet eivät olleet nykyaikaiset. Tämän vuoksi kylpyhuone purettiin täysin ja myös pohjatyöt tehtiin uusiksi. Remontti laajeni koskemaan koko talon putkia, ja kaikki talon vanhat kupariputket vaihdettiin nykyaikaisiin muoviputkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Halusin projektiin suunnittelijaksi Sanna Virpiön, jonka työtä olin ihaillut aiemmin Glorian Kodissa julkaistussa jutussa. Sannalta tulleet ideat olivat hyviä ja sellaisia, joita emme itse osanneet ajatella. Suunnittelijan piirtämät kuvat helpottivat rakentamista ja urakoitsijan valintaa. Kerroimme Sannalle oikeastaan vain toiveitamme värimaailmasta, jonka tuli sopia itse valitsemiimme lattialaattoihin. Halusimme selkeän ja helpon kylpyhuoneen, ja tavoittelimme rauhallista kylpylämäistä tunnelmaa, Miia kertoo.

 

Saunan lauteet ovat tervaleppää. Seinä paneloitiin Siparilan Vire-paneelilla. Naulakot, pyyhkeet ja penkit ovat Somia Livingistä.

Sisustussuunnittelija Sanna Virpiö kuvailee saaneensa suunnittelutyöhön melko vapaat kädet.

– Asiakas näytti ensitapaamisessamme kuvan laatasta, johon oli tykästynyt. Laatta toimi punaisena lankana, jonka ympärille valitsin valkoisen puhtautta, harmaan seesteisyyttä, mustan kontrastisuutta ja puun lämpöä. Perheen lapsi toivoi tilaan japanilaista henkeä ja perheen isä halusi saunaan perinteisempää sävymaailmaa. Koko perheen toiveena oli mikrosementti, jonka toteutti Dimitrios Pavlis.

Sisustussuunnittelija Sanna Virpiön lisäksi tärkeä osa urakkaa oli vastaava mestari Miika Savolainen, joka vastasi remontin toteutuksesta.

 

Lattia ja taustaseinä ovat mikrosementtiä. Shampoopullot ovat taustaseinän takana piilossa. Suihku on Tapwellin.

Juttu on ilmestynyt Glorian Kodin numerossa 10/2020. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla