Musta allas on Lapetek Blanco ja hana Tapwellin. Allaskaappien vetimet Beslag Design.
Musta allas on Lapetek Blanco ja hana Tapwellin. Allaskaappien vetimet Beslag Design.

Lapsiperheen keittiöremontissa suunniteltiin kodin pohjaratkaisu uusiksi. Uusi tila täyttää viisihenkisen perheen tarpeet myös tulevaisuudessa.

Helsingin Ruskeasuolla sijaitseva, 100-neliöinen asunto kaipasi täydellistä remonttia ennen kuin siitä olisi sopivaksi kodiksi viisihenkiselle lapsiperheelle. Asunnon tila- ja sisustussuunnittelu toteutettiin Studio Elisa Mannisen ja Sisustussuunnittelutoimisto Dejligin yhteisprojektina.

Suunnittelutyö aloitettiin asunnon uuden pohjaratkaisun miettimisellä. Keittiö sijaitsi aiemmin asunnon perällä omassa huoneessaan, mutta sille löydettiin paljon toimivampi paikka toiselta puolelta asuntoa, jossa keittiön yhteyteen saatiin mahdutettua myös avonainen ruokailutila.

Tältä tila näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Keittiön tilalla oli aiemmin yksi asunnon makuuhuoneista.

Keittiösuunnittelun lähtökohtana oli tehdä siitä mahdollisimman käytännöllinen viidelle hengelle, nyt ja tulevaisuudessa. Sekä säilytys- että tasotilaa tarvittiin runsaasti ja kaikille astioille sekä tavaroille mietittiin jo etukäteen tarkat paikat. Mikro sijoitettiin sellaiselle korkeudelle, että lasten kasvaessa he pystyvät lämmittämään itse ruokansa koulusta tullessaan, ja siivouskomeron sisältö mitoitettiin imurin, pesuaineiden ja siivousvälineiden koot huomioiden.

U-malliseen keittiöön saatiin runsaasti säilytystilaa. Mittatilauskeittiön toteutti Blau Interior, kalanruotoparketti on Novafloorin valikoimista.

U-mallinen keittiö tuli osittain ikkunan alle, ja muutenkin täydellisen lopputuloksen saamiseksi keittiö vaati runsaasti erikoismittoja. Valmiit moduulit eivät siten toimineet, mutta Blau Interior toteutti juuri suunnitelmien mukaisen keittiön räätälöidyillä mitoilla. Kaappien oviin valittiin Tikkurilan sävy G487, joka tuo sopivasti lämpöä valkoisten seinien vierellä ja toteuttaa asukkaiden toivomaa ajatonta ja skandinaavista tyyliä.

Gubin Bertlite BL5 -seinävalaisin antaa kohdevaloa. Kvartsitasot ovat nimeltään Crystal Calcatta Silva.

Keittiön ilme haluttiin pitää mahdollisimman selkeänä, joten alakaappien vetimiksi valittiin Beslag Designin sirot lippavetimet. Yläkaappien ovet suunniteltiin pari senttiä runkoja pidemmiksi, jolloin niihin ei tarvittu vetimiä ollenkaan. Liesituuletinta ei haluttu näkyviin, joten se koteloitiin osaksi yläkaappirivistöä.

Tasoihin toivottiin hieman ylellistä tunnelmaa, mutta samalla niiden tuli olla käytännölliset lapsiperheen arjessa. Materiaaliksi valittiin siksi kestävä kvartsi, jonka eläväpintaiset, lämpimän harmaat juovat istuvat täydellisesti yhteen kaapiston ovien sävyn kanssa.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 8/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla