Villeroy & Bochin Loop & Friends -posliiniallas on muodoltaan ovaali ja sopii siksi hyvin kapeaan tilaan. Messinkinen hana on Tapwellin.
Villeroy & Bochin Loop & Friends -posliiniallas on muodoltaan ovaali ja sopii siksi hyvin kapeaan tilaan. Messinkinen hana on Tapwellin.

Ikävän näköinen pieni wc sai kaipaamansa tyylipäivityksen pikaisella aikataululla.

Juuri putkiremontoidun talon pikkuvessa oli remontoitu ikävän näköiseksi peruslaatoilla. Positiivista oli, että tilaan oli jätetty 1970-luvulla puusepän mittatilauksena tekemä tammiovellinen allaskaappi, jonka asukkaat ehdottomasti halusivat säilyttää. Tilaan kaivattiin roimasti lisää tunnelmaa, mutta pienemmällä remontilla kuin mitä kaakeleiden purkaminen ja uusien vesieristeiden laittaminen olisi vaatinut.

Tältä tila näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Remontti oli toteutettava pikaisesti, kun perhe oli lomalla ja remonttimiehet saatavilla. Kiireestä huolimatta asukkaat eivät kuitenkaan halunneet tyytyä kompromisseihin. Tilaan haluttiin luoda rauhallinen, laadukas tunnelma ja ripaus ylellisyyttä. Kaakeleiden päälle maalaaminen ei tullut siis kysymykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhojen kaakeleiden päälle päädyttiin asentamaan Belle Artin hartsipinnoite. Pinnoite muodostuu viidestä eri käsittelykerroksesta ja sillä syntyy saumaton, vedenpitävä pinta. Tikkurilan Ajopuu-sävyyn sävytetty hartsipinta tehtiin Toscana-efektillä, jonka pinta on tasainen ja hyvin luonnollinen. Pienen elävyyden aikaansaamiseksi pintaan jätettiin lempeitä lastan jälkiä. Lattian harmaa peruslaatta jätettiin paikoilleen, mutta sen päälle löytyi pieni itämainen matto, jolla laattoja saatiin hieman häivytettyä.

Koko seinän mittaisen peilin ympärille asennettiin led-valonauha, joka luo tunnelmallisen valon. Peilin pintaan kiinnitettiin myös Astro Lightin valaisin. Seinällä on Visa Norreksen työ.

Löytääkseen oikeat elementit toivomansa tunnelman saavuttamiseksi asiakkaat pyysivät apuun Bang Interiorsin sisustussuunnittelija Anna Bargumin. Hän laati kaksi erilaista kuvakollaasia tuotteilla, jotka olisivat nopeasti saatavissa. Tämä oli kiireisen remonttiaikataulun kannalta avainasia. Tehtävä oli suunnittelijalle haastava, sillä tiukka aikataulu karsi monia vaihtoehtoja eivätkä asukkaat halunneet tehdä suuria kompromisseja. Annan taustatyön ja visuaalisten suunnitelmien avulla pieneen vierasvessaan saatiin tiukasta aikataulusta huolimatta runsaasti tunnelmaa.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 2/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla