Koti-spata remontoitiin pari vuotta.
Koti-spata remontoitiin pari vuotta.

Öljylämmityksestä luopuminen sai aikaan ketjureaktion, jonka loppu-tulos on ylellinen koti-spa.

Kun katselee ympärilleen 1960-luvulla rakennetun omakotitalon kotikylpylässä, on vaikea kuvitella, että paikalla on ollut mäntypaneelinen pannuhuone öljykattiloineen. Nyt tyylikäs 35 neliön tila on TuuliElmo ja Eeli Joensuun kodin helmi.

Lähtötilanne näytti tältä:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Kylpylän paikalla oli aiemmin pannuhuone, synkkä varasto sekä nuhruinen suihku- ja saunatila.

Vanha pannuhuone jäi maalämpöön siirtymisen myötä tarpeettomaksi, ja Tuuli ideoi sen tilalle unelmien kylpytilan, jonka keskipisteenä on kahteen suuntaan avautuva takka. Tuuli tekee työkseen sisustussuunnittelua Uuma design -yrityksessään, ja kylpyhuoneiden suunnittelu on hänestä mieluisinta työtä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Työssäni lopputulos riippuu paljon asiakkaasta. Kotikylpylässä taas näkyvät omat mieltymykseni: askeettisuus, puhtaat linjat ja tilojen poikkeava jakaminen. Halusin tilojen henkivän hieman talon rakennusvuosikymmenen tunnelmaa, Tuuli kertoo.

Tuuli ei halunnut tehdä kompromisseja materiaalien tai ratkaisuiden suhteen, ja siksi remonttia tehtiin pari vuotta. Tuuli ja Elmo osallistuivat töihin itse ja kartuttivat välillä remonttikirstua.

Suihkut ovat Moran Rexx-sarjasta.

Vanhat rakenteet purettiin lattiavaluja myöden, ja tilaan rakennettiin uudet seinät, vesijohdot ja viemäröinnit.

– Valitsimme tilaan ison kylpyammeen, sillä poreamme on liian meluisa ja vaatii huoltoa. Tavallinen kylpyamme on tyhjänä kauniimpi, Tuuli sanoo.

Tapiovaaran Mademoiselle-tuolit Tuuli sai isovanhemmiltaan. Vanha laveri toimii myös vierasvuoteena.

Kymmenien tuhansien eurojen satsaus kylpytiloihin kannatti, ja spa on nyt perheelle kuin toinen olohuone.

– Eeli kylpee tilassa lähes päivittäin. Paikka toimii myös hyvin vierashuoneena, ja jopa makuuhuoneemme on ollut täällä, Tuuli kertoo.

Juttu on ilmestynyt Glorian Kodin numerossa 2/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla