Saarekkeen päälle valittiin modernilla tavalla vanhaa henkivät kattovalaisimet, malli on &Traditionin Blown harmaalla lasilla. Vaalea korkea maljakko on Muuton Ridge.
Saarekkeen päälle valittiin modernilla tavalla vanhaa henkivät kattovalaisimet, malli on &Traditionin Blown harmaalla lasilla. Vaalea korkea maljakko on Muuton Ridge.

Espoossa sijaitsevan omakotitalon keittiö koki näyttävän muodonmuutoksen sisustusarkkitehti Laura Räihän käsissä.

Perheen mielestä vanha keittiö oli yleisilmeeltään sekava ja jäsentelemätön. Tila oli toiminnoiltaan epäkäytännöllinen. Toinen ongelma oli niin luonnonvalon kuin valonlähteidenkin vähyys. Siispä tilaa päätettiin avartaa purkamalla seiniä keittiön ja olohuoneen väliltä, minkä ansiosta valo saatiin virtaamaan huoneiston läpi. Lisäksi keittiön kattoon asennettiin tehokkaat kohdevalaisimet kiskoilla, jolloin valojen määrää pystyttiin säätelemään tarpeen mukaan.

Tältä tila näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Vanha keittiö oli perheen tarpeisiin epäkäytännöllinen ja liian pimeä.

Keittiön edessä oli tarpeettomaksi jäänyt työhuone. Siksi seinä sen ja keittiön väliltä poistettiin, ja saatiin näin tilaa isolle ruokapöydälle. Perheellä käy paljon ystäviä kylässä, joten iso ruokailun ympärille luotu tila tuli tarpeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokailutilaan tehtiin myös kunnon saareke, jonka ympärillä asukkaat voivat viettää aikaa läheistensä kanssa kokaten. Itse keittiön takana olivat edellisten asukkaiden sinne suunnittelema kylpyhuone ja pieni sauna. Ne päätettiin purkaa, sillä kodissa on toinenkin saunatila. Tilalle tehtiin kätevä apukeittiö.

Keittiön seinä maalattiin Tikkurilan puolihimmeällä Harmony-maalilla sävyssä Pro Grey 1901. Ovien sävy on vihreään taittava harmaa cement grey.

Remontin suunnitelmassa huomioitiin kohteen erityispiirteet, ja niin materiaaleissa, muodoissa kuin värimaailmassakin mukailtiin 1930-luvun tyyliä. Keittiö, kodinkoneet ja asennus tulivat helsinkiläiseltä keittiöfirma Orizzontelta, keittiö on italialaisen Snaideron Ola 20 -malli. Malli valikoitui saarekkeen erityisen kaarevan kulman johdosta, joka sopii tähän 1930-luvun kohteeseen. Lattiaksi valittiin kalanruotoparketti. Ladontamallia on käytetty paljon menneinä vuosikymmeninä ja se sopii moneen aikakauteen. Mattalakatun parketin malli on Paradorin Trendtime 3, Tammi Nougat, ja se hankittiin Novafloorilta.

Keittiötasoiksi valittiin Technistonen Crystal Belgium.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 3/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla