Muodin isoäiti Suzy Menkes on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja kantaa huolta nuorten suunnittelijoiden jaksamisesta.

 

Brittiläissyntyinen Suzy Menkes, 72, tunnetaan parhaiten terävistä näytösarvioistaan. Erityisesti muotiviikkojen aikana kansainvälinen muotiväki seuraa kiinnostuneena Suzyn näytösten jälkeisiä näkemyksiä, ja niitä arvostavat niin suunnittelijat kuin lukijatkin.

Suzy on osallistunut joka ikisille Lontoon muotiviikoille niiden alusta, vuodesta 1984 saakka.

Suzyn kiinnostus muotiin ja pukeutumiseen näkyi jo viisivuotiaana, kun hän teki ensimmäisen oman lehtensä. Sen kannessa komeili muotipiirustus. Cambridgen yliopiston historian ja Englannin kirjallisuuden opintojen ohella hän työskenteli ensimmäisenä naispuolisena toimittajana yliopiston Varsity-lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Opintojen jälkeen vuonna 1966 hän aloitti toimittajana The Times -lehdessä, jossa hän tapasi nyt jo edesmenneen miehensä David Spanierin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suzyn mukaan ”riikinkukkoja muistuttavat” bloggaajat ovat nyt suuremman huomion kohteena kuin näytöslavan luomukset.

Parhaiten Suzyn toimittajaurastaan tunnetaan vuonna 1988 alkanut ura The International Herald Tribune -sanomalehden eli nykyisen The International New York Timesin muotikommentaattorina.

Esimerkiksi vuonna 2013 paljon keskustelua herättäneessä jutussaan The Circus of Fashion Suzy pohtii, miten kaikki huomio keskittyy näytösten ulkopuolella tapahtuviin asioihin. Hänen mukaansa ”riikinkukkoja muistuttavat” bloggaajat ovat nyt suuremman huomion kohteena kuin näytöslavan luomukset.

Suzy työskenteli New York Timesin palveluksessa vuoteen 2014. Viime vuonna hänet pyydettiin Condé Nastin omistaman Vogue-lehden uuteen International Vogue editor -virkaan. Tehtävään kuuluu julkaista materiaalia 19:n eri maan Voguen nettisivuilla.

Sosiaalisessa mediassa aktiivisella Suzylla on noin 215 000 seuraajaa Instagramissa (@suzymenkesvogue) ja Twitterissä (@SuzyMenkesVogue) 45 000 seuraajaa. Kokemuksensa ansiosta Suzysta on tullut eräänlainen muotimaailman isoäiti.

Suzya huolestuttaa se, että ihmiset nostetaan liian nopeasti tähtisuunnittelijan asemaan.

Haastatteluissa Suzy antaa kuvan itsestään järjen äänenä, joka puhuu muodin nopeutuvasta temposta ja vastavalmistuneista suunnittelijoista. Häntä huolestuttaa muun muassa se, että ihmiset nostetaan liian nopeasti tähtisuunnittelijan asemaan Erityisesti hän on kritisoinut nykypäivän Englannin törkeän kallista yliopistokoulutusta.

Kun Suzylta kysyttiin, miksi Englannista ei tule enää Gallianon tai McQueenin kaltaisia nuoria superluovia suunnittelijoita, hän totesi: ”Jos Gallianolla tai McQueenillä olisi valmistuessaan ollut 30 000 puntaa velkaa, hekään eivät olisi sitä, mistä heidät nykyään tunnetaan.”

Suzy tunnetaan muuttumattomasta pompadour-hiustyylistään, jossa etuhiukset on nostettu kuohkeaksi kiehkuraksi otsalle. Trendivaatteiden sijaan hän suosii luottohankintojaan. Liilaa Pradan laukkuaan hän kertoo käyttäneensä jo seitsemän sesongin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla