Ystävän mielestä Leandra Medinen tyyli karkotti miehiä. Mitä siitä, sillä se on tuonut hänelle miljoonia ihailijoita.

 

New Yorkin New Schoolissa journalismia opiskellut amerikkalainen Leandra Medine, 28, aloitti Man Repeller -muotibloginsa (manrepeller.com) huhtikuussa 2010. Blogin nimi viittaa naisten rakastamiin trendeihin, joihin miehet eivät perinteisesti ole olleet kovin ihastuneita: haaremihousuihin, haalareihin ja poikaystäväfarkkuihin.

Nimellä on myös toinen merkitys: se syntyi Leandran valitellessa ystävättärelleen epäonnistunutta rakkauselämäänsä, johon ystävätär tokaisi: ”Tietenkään kukaan ei halua deittailla sinua, ethän pukeudu miehiä varten.” Leandra käänsi älyttömän tokaisun vahvuudekseen. Hänelle muoti oli tärkeämpää kuin deittailu, joten hänestä tuli Man Repeller eli miesten karkottaja.

Moni kysyi, onko Leandra lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Vuonna 2012 blogin uskollinen lukijakunta yllättyi, kun Leandra ilmoitti naimisiin menostaan pankkiiri Abie Cohenin kanssa. Palauteryöppy oli valtava: Leandra ei ollut kertonut seurustelustaan blogissa, ja osa lukijoista oli oikeasti tuohtunut. Moni kysyi, onko tämä lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen. Vain viidessä vuodessa Man Repeller on kehittynyt pieneksi mediayhtiöksi, joka työllistää Leandran lisäksi kuusi ihmistä.

Sivusto sisältää nokkelasti ja humoristisesti kirjoitettuja muotianalyysejä, näytösarvosteluja, tyylivinkkejä, videoita ja podcastejä. Sivulla puidaan myös muotimaailman ulkopuolisia ajankohtaisia aiheita. Man Repeller kuuluu netin suosituimpiin tyyliblogeihin ja erottuu niiden massasta edukseen lähestyttävyydellään ja vitsikkyydellään, sillä se ei ota itseään turhan vakavasti. Kuukausittain sivukatseluja kertyy kymmenen miljoonaa, ja Instagramissa seuraajia (@manrepeller) on 1,2 miljoonaa.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen.

Muotiviikoilla Leandra istuu näytösten eturivissä toimittajien, sisäänostajien ja julkkisten kanssa. Hän kuuluu aina tapahtumien kuvatuimpiin ja kiinnostavimpiin pukeutujiin. Tyyli on kiehtova ja naisellinen, mutta ei liian trendikäs, koreileva olematta yliampuva. Leandran tyylin kulmakiviä ovat runsaat rannekorut. Hän on ehtinyt jo kirjoittaa omaelämänkerrallisen teoksenkin, Man Repeller: Seeking Love, Finding Overalls.

Palkittu tanssitaiteilija Ima Iduozee yhdistää nykytanssiin elementtejä breakdancesta.

Tanssitaiteilija Ima Iduozee esittää Kaapelitehtaalla koreografian, jonka hän on suunnitellut Gloria Fashion Show’ta varten.

"Esitys on oodi nuorelle rakkaudelle ja tuntemattoman kaipuulle. Liikekieli yhdistelee voimakkaita kontrasteja”, hän kuvailee runollisesti.

Helsinkiläiskoreografi tanssi itsensä kertaheitolla kansainväliseen suosioon debyyttiteoksellaan This is the Title, jonka ensiesitys oli vuonna 2012. Sen jälkeen hän on kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa, saanut Suomen arvostelijain liiton Kritiikin kannukset –palkinnon ja esimerkiksi kutsun Linnan juhliin vuonna 2015.

Ima yhdistelee nykytanssiin elementtejä muun muassa breakdancesta, jonka kolminkertainen suomenmestari hän on. Ensimmäistä kertaa hän tuli tutuksi suurelle yleisölle Dance-ohjelmasta vuonna 2010.

Gloria Fashion Show’ssa Ima odottaa oman esityksensä lisäksi myös illan muotinäytöstä.

”Toivon näkeväni uutta luovaa ja omaperäistä muotisuunnittelua sekä uusien kiinnostavien tekijöiden töitä, joista inspiroitua."

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput ticketmaster.fi

Anna Puu odottaa innolla esiintymistään Gloria Fashion Show'ssa. ”On kiinnostavaa nähdä tulevia trendejä ja uusia tekijöitä”, hän sanoo.

Gloria Fashion Show'ssa nähtävä laulaja Anna Puu lupaa, että hänen esityksestään tulee intohimoinen.

”On upeaa olla osana suomalaista muodin suurtapahtumaa. Olen erittäin visuaalinen ihminen, joten odotan tapahtuman olevan yhtä silmäkarkkia ja täynnä inspiraation lähteitä”, hän kertoo.

Anna Puu esittää Glorian muotinäytöksessä uuden singlensä, jonka nimi on vielä salaisuus. Laulajan edellinen single Tarviin vielä yhden yön aikaa julkaistiin viime keväänä. Hän oli myös yksi The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajista.

Glorian muotinäytös on Annalle ensimmäinen, mutta laulaja seuraa muotia aktiivisesti.

”Saan omaan tekemiseeni ja keikkailuuni potkua pukeutumisesta. Nettikauppojen selailu on minulle jopa meditaatiokeino. On kiinnostavaa nähdä tulevia trendejä ja uusia tekijöitä”, hän sanoo.

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput ticketmaster.fi

Saimi Hoyerin lisäksi Gloria Fashion Show'n catwalkilla nähdään myös muita kansainvälisiä huippumalleja.

Hotelli Punkaharjua johtava Saimi Hoyer palaa catwalkille Gloria Fashion Show’ssa.

”Ihanaa tehdä pitkästä aikaa iso muotinäytös! Gloria Fashion Show on yksi Suomen muotimaailman tärkeimmistä tapahtumista, ja siinä on kunnia olla mukana.”

Edellisinä vuosina Saimin on voinut bongata näytöksen yleisöstä.

”Siellä on aina tosi hyvä fiilis. Näytös on korkeatasoinen ja se tehdään ajatuksella.”

Saimi on loistanut myös Glorian mallina Punkaharjulla kuvatussa muotijutussa. Katso video kuvauksista tästä.

Tuttuja kasvoja ja mieskauneutta

Tänä vuonna Gloria Fashion Show’n catwalkilla nähdään myös viime vuodelta tuttuja malleja.

Esimerkiksi Nala, ranskalainen malli, joka hurmaa yleisön vuosi toisensa jälkeen ja Ada Schlizewski, jota viime vuonna yleisöstä kannusti hänen suloinen kuusivuotias Neeo-poikansa.

Lavalle palaa myös ruotsalainen Torun, iättömän kaunis nainen, jonka lavatyöskentelyä on ilo tarkkailla.

Mieskauneutta Gloria Fashion Show’n tuo kokenut ruotsalaismalli Anton Nilsson. Charmantti Anton on, uskomatonta kyllä, jo 54-vuotias. Välkommen!

 

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput osoitteesta ticketmaster.fi

Glorian upea syysmuotijuttu kuvattiin Kööpenhaminan keskustassa. Syksyn ajankohtaisin tyyli koostuu liehulahkeista ja murretun ruskeista sävyistä.

Syksyn muoti lainaa ideoita ja värimaailmaa 1970-luvulta, mutta näyttää silti nykyaikaiselta. Katso video ja hyppää mukaan muotikuvausten tunnelmaan.

 

Lahkeet liehuen syksyyn -muotijutun löydät 3.8. ilmestyneestä elokuun Gloriasta.