Ystävän mielestä Leandra Medinen tyyli karkotti miehiä. Mitä siitä, sillä se on tuonut hänelle miljoonia ihailijoita.

 

New Yorkin New Schoolissa journalismia opiskellut amerikkalainen Leandra Medine, 28, aloitti Man Repeller -muotibloginsa (manrepeller.com) huhtikuussa 2010. Blogin nimi viittaa naisten rakastamiin trendeihin, joihin miehet eivät perinteisesti ole olleet kovin ihastuneita: haaremihousuihin, haalareihin ja poikaystäväfarkkuihin.

Nimellä on myös toinen merkitys: se syntyi Leandran valitellessa ystävättärelleen epäonnistunutta rakkauselämäänsä, johon ystävätär tokaisi: ”Tietenkään kukaan ei halua deittailla sinua, ethän pukeudu miehiä varten.” Leandra käänsi älyttömän tokaisun vahvuudekseen. Hänelle muoti oli tärkeämpää kuin deittailu, joten hänestä tuli Man Repeller eli miesten karkottaja.

Moni kysyi, onko Leandra lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Vuonna 2012 blogin uskollinen lukijakunta yllättyi, kun Leandra ilmoitti naimisiin menostaan pankkiiri Abie Cohenin kanssa. Palauteryöppy oli valtava: Leandra ei ollut kertonut seurustelustaan blogissa, ja osa lukijoista oli oikeasti tuohtunut. Moni kysyi, onko tämä lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen. Vain viidessä vuodessa Man Repeller on kehittynyt pieneksi mediayhtiöksi, joka työllistää Leandran lisäksi kuusi ihmistä.

Sivusto sisältää nokkelasti ja humoristisesti kirjoitettuja muotianalyysejä, näytösarvosteluja, tyylivinkkejä, videoita ja podcastejä. Sivulla puidaan myös muotimaailman ulkopuolisia ajankohtaisia aiheita. Man Repeller kuuluu netin suosituimpiin tyyliblogeihin ja erottuu niiden massasta edukseen lähestyttävyydellään ja vitsikkyydellään, sillä se ei ota itseään turhan vakavasti. Kuukausittain sivukatseluja kertyy kymmenen miljoonaa, ja Instagramissa seuraajia (@manrepeller) on 1,2 miljoonaa.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen.

Muotiviikoilla Leandra istuu näytösten eturivissä toimittajien, sisäänostajien ja julkkisten kanssa. Hän kuuluu aina tapahtumien kuvatuimpiin ja kiinnostavimpiin pukeutujiin. Tyyli on kiehtova ja naisellinen, mutta ei liian trendikäs, koreileva olematta yliampuva. Leandran tyylin kulmakiviä ovat runsaat rannekorut. Hän on ehtinyt jo kirjoittaa omaelämänkerrallisen teoksenkin, Man Repeller: Seeking Love, Finding Overalls.

Kaksirivinen villakangastakki 635 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Carvenin pusero 305 e, Mycoko. Korvakoru 12,99 e, Mango. Célinen Classic Medium - laukku 3 100 e, Luxbag.
Villakangastakki 349 e, Ajatar. Villakamelinkarvaneule  275 e ja kapeat kamelinkarvahousut 359 e, MaxMara Helsinki. Small Bayswater - laukku 995 e, Mulberry. Gianvito Rossin mokka-avokkaat  525 e, Nina´s.
Komeakauluksinen villa-alpakkatakki 765 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Acnen pusero 430 e, Gaudete. Leveälahkeiset ruutuhousut 265 e, MaxMara Helsinki. Coccinellen ketjulaukku 480 e, La Matta. Korvakorut 12,99 e, Mango.
 Hupullinen kamelinkarvatakki  1 205 e ja midipituinen samettihame 275 e, MaxMara Helsinki. Repeatin neule 195 e, Large Dailey - laukku 1 095 e, Mulberry. Stephane Kélianin mokka- saappaat 839 e, Zio.
Ruudullinen villakangastakki  499 e, Tiger of Sweden Concept Store. Valentinon mekko 1 590 e, Della Marga. Korvarenkaat 41 e, Edblad. Metropolis- laukku 410 e, Furla.
Marellan uljas takki 829 e, Ajatar. Bossin pusero 219 e, Mycoko. Dries van Notenin kuviollinen hame 555 e, Nina’s. Sukkahousut 19,95 e, Falke. Aquazzurran samettinilkkurit 625 e ja Dries van Notenin olkalaukku 812 e, Nina’s.
Burberryn villakangastakissa on komeat napit ja kapea leikkaus, 1 125 e, Stockmann. FWSS- paitapusero 179 e, Beam. Repeatin neule 195 e, Lilly. Samsøe Samsøe - pipo 39 e, Urban A. Gas Bijouxin korvakorut 165 e, La Matta. Medium Lily - laukku 1 095 e, Mulberry.

Takki on vuoden tärkein vaateostos, sillä kylmää keliä on kuukausikaupalla. Onneksi materiaalit ovat mahtavia ja väreissä riittää valinnanvaraa.

Mikä näistä on sinun suosikkisi? Takkijutun kuvausten tunnelmiin pääset täältä.

Tämän syksyn juhlavaatteet on tehty kurveja korostamaan.

Kauden juhlavaatteissa vartalon muodot tulevat esille esille rohkeiden päänteiden ja pukevien laskosten avulla. Katso Glorian muotikuvauksissa kuvattu video ja poimi ideat bilekauteen.

 

Kunniaa kurveille -jutun löydät 2.11. ilmestyneestä marraskuun Gloriasta.