Mainos
Mainos

Vastuullisuutta vaativat yrityksiltä paitsi kuluttajat, myös yritysten työntekijät. Mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha muistuttaa, ettei vastuullisuus rajoitu pelkästään ympäristöön.

Viestintätoimisto Ellun Kanat julkaisi kesäkuussa vaikuttajaviestinnän ammattilaisen Jukka Mannisen kirjoittaman kirjan vastuullisuudesta. Kirja on osa Mitä tapahtuu huomenna -kirjasarjaa, joka tarkastelee eri ilmiöitä ja niiden tulevaisuutta.

"Vastuullisuus on aina ollut tärkeä asia, mutta tänä päivänä sitä vaaditaan yritystoiminnassa enemmän. On ajateltu piittaamattomasti, että me tehdään bisnestä ja muut hoitaa vastuullisuuden. Jos mietitään tämän päivän tilannetta esimerkiksi ilmastomuutoksen näkökulmasta, ei voida enää olla piittaamatta – meidän kaikkien kuuluu tehdä sille jotain", Ellun Kanojen perustaja Kirsi Piha sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastuullisuuden vaatimuksia esittävät Pihan mukaan paitsi kuluttajat, myös yritysten työntekijät, joille on tärkeää olla töissä yrityksessä, joka hoitaa asiansa kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"On kahdenlaisia yrityksiä: toiset tekevät mitä vaaditaan ja ovat tyytyväisiä, kun saavat merkkejä ja palkintoja vastuullisuudesta. Sitten on niitä, jotka pyrkivät ottamaan isoa loikkaa eteenpäin tuomalla vastuullisuuden bisneksen ytimeen."

"Toiset yritykset tekevät mitä vaaditaan ja ovat tyytyväisiä, kun saavat merkkejä ja palkintoja vastuullisuudesta. Sitten on niitä, jotka pyrkivät ottamaan isoa loikkaa eteenpäin, ja pyrkivät tuomaan vastuullisuuden bisneksen ytimeen." Kirsi Piha

Vastuullisuuskeskustelu liitetään usein ympäristöön, mutta Pihan mukaan tärkeää on muistaa myös esimerkiksi työnantajuuteen liittyvä vastuullisuus ja työn puitteet.

"Mikä on vastuullinen tapa työllistää ihmisiä, mitä se tarkoittaa? Ihmiset eivät ehkä halua, että heitä käskytetään, he haluavat itse tehdä päätöksiä ajasta ja paikasta riippumatta. Tulevaisuuden vastuullinen työnantaja auttaa ihmisiä tekemään töitä tässä mobiilissa maailmassa", hän ennustaa.

Myös DNA:n yrityspuolen markkinoinnista vastaava Paula Miettinen pohtii aihetta omassa työssään. Hän on tullut tapaamaan  Kirsi Pihaa tämän perustaman viestintätoimisto Ellun Kanojen uudessa toimistossa, Helsingin Unioninkadulla. Kolmannessa jaksossa he keskustelevat vastuullisuudesta. Kuka sitä valvoo? Kuinka vastuullisuus viedään liiketoiminnan ytimeen? Mikä on vastuullisuuden tulevaisuus?

Kohtaamisia-juttusarjassa DNA:n yritysliiketoiminnan markkinoinnista vastaava Paula Miettinen keskustelee kiinnostavien vaikuttajien kanssa ajankohtaisista, työelämään liittyvistä muutoksista ja mahdollisuuksista. Juttusarjan toisena vieraana on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha. #dnavierashuone

Kuka?

Kirsi Piha, 48
Mahdollisuusviestintäjohtaja ja Ellun kanat -viestintätoimiston perustaja
Missiona on tehdä maailmasta ymmärrettävä, ja sen myötä parempi paikka.
Motto: Konflikti päivässä pitää yrityksen virkeänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla