Pehmeät puhdistajat eivät kiristä ihoa.
Pehmeät puhdistajat eivät kiristä ihoa.

Haussa on puhdistusaine, joka poistaa meikin viimeisiä rippeitä myöten, muttei jätä ihoa kiristävän kuivaksi.

Shiseido Waso Shikulime Gel-to-oil cleanser, 31 e/125 ml, TESTIN VOITTAJA!

Geeli muuttuu iholla ensin öljymäiseksi ja lopulta puhdistusmaitomaiseksi. Poistaa voimakkaankin meikin tehokkaasti. Iho tuntuu puhdistuksen jälkeen niin kosteutetulta, ettei se tunnu tarvitsevan edes kosteusvoidetta. Tuote sisältää japanilaista ”pitkän iän hedelmää” shikuwasa-limeä, jonka luvataan tukevan ihon puolustuskykyä.

Oriflame Optimals Urban Guard 3D, Multifunctional cleanser, 20 e/125 ml

Tuotetta voi käyttää kolmella tapaa: puhdistusaineena, kuorintana tai naamiona. Kuorivana aineena on mustikan siemenistä murskattua jauhetta sekä salisyylihappoa. Ainetta ei kuitenkaan tulisi käyttää silmänympärysiholla, mikä on kaltaiselleni laiskurille miinusta – haluaisin saada yhdellä tuotteella koko kasvot puhtaiksi. Muuten tuote kuitenkin poistaa meikin hyvin.

Skin Ceuticals Gentle Cleanser Cream, 39 e/200 ml

En ole vielä törmännyt puhdistusmaitoon, joka aidosti puhdistaisi meikin yhdellä pesukerralla. Valitettavasti tämäkään tuote ei tee poikkeusta. Kosteusvoidetta muistuttava koostumus on kyllä miellyttävä, mutta pyyhkäisy puhtaalla vanulapulla paljastaa, ettei läheskään kaikki meikki ole lähtenyt iholta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tata Harper Superkind Softening cleanser, 89 e/125 ml

Hajusteeton ja allergiaystävällinen tuote on tarkoitettu erityisesti herkälle iholle, mutta ironisesti tämä oli testituotteista ainoa, joka sai silmäni kirvelemään. Googlailun perusteella ongelma ei kuitenkaan tunnu olevan yleinen. Muuten teki mitä lupasi, puhdisti tehokkaasti eikä jättänyt ihoa kuivan tuntuiseksi. Tällä hinnalla odotin kuitenkin suurempaa wow-kokemusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saapio Astaxanthin Ageless Face cleanser, 30 e/200 ml

Puhdistusgeeli on riittoisaa ja jo pieni määrä puhdistaa meikin tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Sisältää kosteuttavaa Pentavitin-yhdistettä, ja kieltämättä iho tuntuu puhdistuksen jälkeen mukavan kosteutetulta. Plussaa myös purkin pelkistetystä ulkonäöstä.

Ziaja Cleansing foam face wash, 6 e/150 ml

Neste paljastuukin vaahdoksi, joka puhdistaa meikin yllättävän tehokkaasti. Tuote on tarkoitettu kuivalle iholle, mutta puhdistuksen jälkeen iho tuntuu aiempaa kuivemmalta. Tuoksu on keinotekoinen ja imelä. Sopii myös herkkäsilmäisille sekä piilolinssien käyttäjille.

Juttu on julkaistu Gloriassa 11/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla