Mallitoimistonjohtaja Laila Snellman alkoi käyttää rintaliivejä vasta nelikymppisenä.

Tätä ei odota kuulevansa mallitoimistonjohtajalta, jolla on myös oma mallin ura takanaan. Laila Snellman nimittäin sanoo, että on aina kokenut ”kauneusjutut” raskaiksi. Hän on ollut hyvin askeettinen kauneudenhoidossa, mutta asia on nyt vähän paranemaan päin. Käytössä on CC-voide ja menossa kuuri kasvoja elvyttäviä mesoterapiahoitoja.

Hieman kapinallinen suhde kauneuteen juontaa teini-iästä, jolloin Laila asui San Franciscossa. Naisten vapautusliike oli siellä voimissaan, rintaliivit poltettiin ja kosmetiikkateollisuuden ajateltiin rajoittavan naisten vapautumista. Laila hankkikin ensimmäiset rintaliivinsä vasta nelikymppisenä sisarensa painostuksesta. Saattoi mukana olla äitikapinaakin: Lailan espanjalaissyntyinen äiti oli ja on aina erittäin huoliteltu, eikä Lailaa ja sisaria koskaan puettu kurahaalareihin tai pelkkiin sukkahousuihin, kuten Suomessa on tapana.

”Poltin 36 vuotta. Ihme, ettei ihoni ole huonompi.”

”Omasta ulkonäöstä huolehtiminen on hypännyt yhden sukupolven yli, sillä tyttäreni on myös hyvin tarkka ulkonäöstään. Hänen mielestään olen tosi avuton itseni laittamisessa, joten hän auttaa meikissä ja kampauksessa, kun lähden toimistolta johonkin tilaisuuteen.”

Meikkaamisen sijaan Laila hoitaa itseään raittiilla ilmalla eli ulkoilemalla kahden yorkshirenterrierinsä kanssa ja nukkumalla ikkuna auki, mielellään kahdeksan tuntia yössä. Hän arvelee, että se sekä runsas vedenjuonti ja kalaja kasvisvoittoinen ruokavalio ovat pitäneet ihon hyvässä kuosissa. Hän onnittelee itseään siitä, että lopetti tupakoinnin kahdeksan vuotta sitten.

”Poltin 36 vuotta. Ihme, ettei ihoni ole huonompi. Poikani muistaa, kuinka ajoin Helsingin keskustassa manuaalivaihteista autoa ja join samalla kahvia. Käsissäni olivat jotenkin myös tupakka ja kännykkä.”

Jos iho on ilon aihe, niin painon sahaaminen harmittaa. Laila on ollut superlaiha, mutta nyt keskivartalo on ongelmakohta. Stressi houkuttelee jäätelön syöntiin. Pienten koirien kanssa kävely ei riitä kuntoiluksi, joten hän aikoo parin vuoden tauon jälkeen palata kuntosalille ja palkata personal trainerin. Motto on ”kuusikymppisenä kunnossa”.

Oikeilla tuotteilla kauniit kulmat syntyvät hetkessä.

1. Sensai Eyebrow Pencil, 29 e.

Sensain kulmakynän sävy soft brown hämää nimellään. Väri on todella lämmin ja vaatisi käyttäjältään runsaasti punapigmenttiä. Ovaalinmuotoinen kynä tekee luonnollista jälkeä ja on sen verran jämäkkä, ettei väriä tule ronskillakaan otteella liikaa. Plussaa kynän toisessa päässä olevasta kulmaharjasta.

2. Lumene Nordic Noir kulmakynä 15,90e. TESTIN VOITTAJA

Lumenen kulmavärin kynämäisellä päällä on helppo piirtää yksittäisiä karvoja. Tuotteen toinen pää on pehmeä, ja sen puuterisella kulmavärillä saa kevyempää jälkeä. Luonnollinen ja tarpeeksi kylmä sävy. Parhaan lopputuloksen sain rajaamalla kulmat ensin tarkasti kynällä ja levittämällä päälle puuterista väriä.

3. Lily Lolo Brow Duo Pencil, 11,90 e.

Mineraalimeikkeihin keskittyneen Lily Lolon kulmakynässä on kaksi päätä: ruskea kulmaväri sekä vaalea korostusväri, jota voi sipaista kulmien alle. Hieman liian pehmeällä kynällä on vaikeaa saada aikaan siistiä jälkeä. Väriä irtoaa kevyellä otteellakin niin runsaasti, että lopputulosta joutuu pehmentämään erillisellä kulmaharjalla.

4. Talika Brow Tintation, 25,90 e.

Tämän helpompaa kulmien kotivärjääminen tuskin voi olla. Suoraväriä harjataan ripsiväriä muistuttavalla harjalla suoraan kulmakarvoihin, ja sitten odotellaan puolesta tunnista tuntiin. Iho ei värjäytynyt projektissa lainkaan. Loistotuote tuuheakulmaisille. Omat harvat kulmani vaativat kaveriksi myös kulmakynää.

5. Dior Backstage Brow Palette, 45,50 e.

Diorin paletissa on kaksi erisävyistä ruskeaa sekä kulmavaha, joka pitää kulmat kurissa koko päivän. Värit näyttivät pakkauksessa epäilyttävän vaaleilta, mutta paljastuivat käytössä todella pigmenttisiksi ja luonnollisiksi.  Muuten täydellinen tuote, mutta pakkauksen mukana ei tule minkäänlaista  sivellintä.

6. Bronx Colors Eyebrow Travel Kit, 11,90 e.

Näppärä matkapakkaus kätkee sisäänsä vaaleamman ja tummemman kulmavärin, valkoisen korostusvärin, peilin sekä kaksipäisen siveltimen. Reissussa pärjäisi pelkästään tällä, mutta arjessa käytän mieluummin omaa kulmasivellintäni kömpelön pikkusiveltimen sijaan. Vaaleampi kulmaväreistä on makuuni liian punertava.

 

 

Mira Luodin keikkaelämää tasapainottavat jooga ja kasvisruoka.

Keikkailevan artistin elämä on todellisuudessa kaukana villistä rokkimeiningistä: Mira Luodilla on välillä keikkamatkalla lapsi mukana, ja keikan jälkeisenä päivänä hän tekee mielellään pitkän juoksulenkin.

Lavalla Mira esiintyy voimakkaassa meikissä, joka syntyy keikkalavan takatiloissa usein taskupeilin avulla ja huonossa valaistuksessa. Pitkän uran aikana luottomeikit ja omat kasvot ovat onneksi tulleet niin tutuiksi, että jälki on tasaisen varmaa.

Kun ihoa jynssää moneen otteeseen viikonlopun aikana, ei Mira viikolla juurikaan viitsi meikata. Ihonhoitoon hän kuitenkin panostaa viikon jokaisena päivänä: puhdistaa kasvot iltaisin kunnolla ja levittää voiteen kaksi kertaa päivässä, mieluiten luonnonkosmetiikkaa. Vedenkestävä silmämeikki lähtee parhaiten kookosöljyllä.

Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Olen aika merkkiuskollinen hoitotuotteissa. Kun löydän kivan sarjan, pidän siitä kiinni. Nyt Mossa on suosikkejani, brändin tuotteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Värikosmetiikassa on vielä vaikea löytää luonnonkosmetiikan meikkejä, jotka pysyisivät kasvoilla läpi keikan.”

Nuorempana Mira tupeerasi tukan isoksi ja peitti pisamat meikkivoiteella. Nykyisin pisamat saavat näkyä, ja niitä on kiva jopa korostaa meikillä. Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Tasaisin väliajoin tekee mieli leikata hiukset polkaksi, mutta jo viikko kampaajakäynnin jälkeen itkettää.”

Kehoa Mira huoltaa salin ja juoksulenkkien lisäksi joogalla. Vuosien hot jooga -harrastuksen rinnalle on tullut uusi suosikki, astangajooga.

”Olen ollut lapsesta asti kasvissyöjä, en ole ikinä tykännyt lihasta. Myöhemmin olen ymmärtänyt myös ruokavalion eettisyyden. Bändissämme on kaksi vegaania, joten usein keikkamatkat eletään täysin vegaanisella ruualla.”

Mira Luoti, laulaja, näyttelijä, 40.

Suosikkituotteet: Inglotin luomivärit: ”Hyvin pigmenttiä, ja kestää luomilla läpi keikkatemmellyksen.”

Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy: ”Kosteutan ihoa orjallisesti aamuin illoin. Tämä tuote on ihana pintakuivalle iholle.”

Paul Mitchellin Neon Sugar Rinse -hoitoaine: ”Aivan loistava tuote! Käytän ainoastaan Paul Mitchelliä hiusten hoitoon.”