Mallitoimistonjohtaja Laila Snellman alkoi käyttää rintaliivejä vasta nelikymppisenä.

Tätä ei odota kuulevansa mallitoimistonjohtajalta, jolla on myös oma mallin ura takanaan. Laila Snellman nimittäin sanoo, että on aina kokenut ”kauneusjutut” raskaiksi. Hän on ollut hyvin askeettinen kauneudenhoidossa, mutta asia on nyt vähän paranemaan päin. Käytössä on CC-voide ja menossa kuuri kasvoja elvyttäviä mesoterapiahoitoja.

Hieman kapinallinen suhde kauneuteen juontaa teini-iästä, jolloin Laila asui San Franciscossa. Naisten vapautusliike oli siellä voimissaan, rintaliivit poltettiin ja kosmetiikkateollisuuden ajateltiin rajoittavan naisten vapautumista. Laila hankkikin ensimmäiset rintaliivinsä vasta nelikymppisenä sisarensa painostuksesta. Saattoi mukana olla äitikapinaakin: Lailan espanjalaissyntyinen äiti oli ja on aina erittäin huoliteltu, eikä Lailaa ja sisaria koskaan puettu kurahaalareihin tai pelkkiin sukkahousuihin, kuten Suomessa on tapana.

”Poltin 36 vuotta. Ihme, ettei ihoni ole huonompi.”

”Omasta ulkonäöstä huolehtiminen on hypännyt yhden sukupolven yli, sillä tyttäreni on myös hyvin tarkka ulkonäöstään. Hänen mielestään olen tosi avuton itseni laittamisessa, joten hän auttaa meikissä ja kampauksessa, kun lähden toimistolta johonkin tilaisuuteen.”

Meikkaamisen sijaan Laila hoitaa itseään raittiilla ilmalla eli ulkoilemalla kahden yorkshirenterrierinsä kanssa ja nukkumalla ikkuna auki, mielellään kahdeksan tuntia yössä. Hän arvelee, että se sekä runsas vedenjuonti ja kalaja kasvisvoittoinen ruokavalio ovat pitäneet ihon hyvässä kuosissa. Hän onnittelee itseään siitä, että lopetti tupakoinnin kahdeksan vuotta sitten.

”Poltin 36 vuotta. Ihme, ettei ihoni ole huonompi. Poikani muistaa, kuinka ajoin Helsingin keskustassa manuaalivaihteista autoa ja join samalla kahvia. Käsissäni olivat jotenkin myös tupakka ja kännykkä.”

Jos iho on ilon aihe, niin painon sahaaminen harmittaa. Laila on ollut superlaiha, mutta nyt keskivartalo on ongelmakohta. Stressi houkuttelee jäätelön syöntiin. Pienten koirien kanssa kävely ei riitä kuntoiluksi, joten hän aikoo parin vuoden tauon jälkeen palata kuntosalille ja palkata personal trainerin. Motto on ”kuusikymppisenä kunnossa”.

Täydellinen ripsiväri taivuttaa ja erottelee juuri sopivasti. Testasimme ei-vedenkestäviä maskaroita.

 

YSL Mascara Vinyl Couture, 37 e/6,7 ml.

Laadukkaassa tuotteessa on hämmentävän suuri ja ensi käytössä kömpelökin harja, joka ei tee tarkinta mahdollista jälkeä. Kun harjaan tottuu, jälki paranee, ja ripsistä saa näyttävät. Kaunis hylsy näyttää hyvältä kylpyhuoneen hyllyllä, mikä ei kosmetiikkahankinnoissa ole ollenkaan toissijainen seikka.

IsaDora Stretch Lash Mascara, 19,90 e/9 ml.

Ripsiväriin pätee sama kuin muihinkin kokeilemiini saman merkin tuotteisiin: hinta-laatusuhde on erinomainen. Harja on näppärä ja erottelee ripset kauniisti, lopputulos on siisti. Ainoastaan kestosta pientä miinusta: iltapäivän mittaan väri tuppasi leviämään.

Clinique High Impact Lash Elevating Mascara, 29 e/8,5 ml.

Ripsiväri on suunniteltu erityisesti taivuttamaan ripsiä, ja minun luonnostaan hyvin taipuvissa ripsissäni vaikutus olikin hyvin huomattava. Suorempiripsinen vertaiskäyttäjä ei ollut yhtä vaikuttunut. Tuote paakkuuntui herkästi, pari kertaa sillä sai klimppisen lopputuloksen. Iltaa kohden väri varisi silmänalusille.

Maybelline The Colossal Big Shot Volume Mascara, 16,90 e/9,5 ml.

Tällä ripsivärillä on turha kuvitella meikkaavansa luonnollista jälkeä. Nimensä veroisesti se tekee ripsistä erittäin näyttävät, mutta lopputulos on kuitenkin siisti. Ei testin kestävin lopputulos, mutta pysyi kuitenkin varisematta pitkälle iltaan.

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara, 32 e/8,5 ml.

Hylsystä tarttui välillä turhankin runsaasti väriä harjaan, mutta kun tekniikan oppi, kartiomainen harja teki tarkkaa jälkeä ja väritti pienimmätkin ripset. Väri kesti varisematta koko päivän.

Clarins Mascara Supra Volume, 31 e/8 ml. TESTIN VOITTAJA

Tässä ripsivärissä kaikki perusasiat olivat kohdillaan: näppärä harja, hyvä värimassa ja kestävä lopputulos. Se ei tee ennennäkemättömiä superripsiä, mutta kaunistaa luotettavasti päivittäisessä käytössä. Juuri sellainen tuote, joka jokaisen meikkipussissa kuuluu olla.

 

 

 

Manuela Bosco on vaihtanut urheilun maalaamiseen, mutta sekin on hikistä hommaa.

”Hiukseni ovat todella karheat ja tarvitsisivat naamiohoitoa useammin kuin muistan käyttää,” Manuela Bosco sanoo.

Runsas, kihara tukka oli Manuelan tunnusmerkki jo kilpaurheilukentillä. Hänen neljävuotias tyttärensä on perinyt äitinsä näyttävät hiukset. Molempien niskahiukset rastoittuvat ajan myötä, joten Manuela leikkaa itse rastat pois. Hiustenhoito on heillä helppoa.

Nykyisin Manuela on kuvataiteilija, ja työpäivät kuluvat punavuorelaisella studiolla, missä kasvoja koristaa akryylimaalikerros eikä meikki. Maalaaminen nostaa helposti hien pintaan, ja suihkussa onkin käytävä pari kertaa päivässä.

Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista.

Kosmetiikan aiheuttama vahva allerginen reaktio seitsemän vuotta sitten on saanut Manuelan varovaiseksi, joten käytössä oleva kosmetiikka on yleensä hyviksi todettuja vanhoja suosikkeja. Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista eikä meikistä. Näyttävät korvakorut ja sormukset ovat olennainen osa taiteilijan pukeutumista.

”Olen karsinut kosmetiikan melko minimiin. Nyt olen vuoden verran käyttänyt oikein punaista huulipunaa ihan arkenakin. Se on ihanan helppo keino piristää tyyliä. Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

”Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

Manuela on ollut pääasiallisesti kasvissyöjä jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta tarvittaessa ruokavaliosta voi joustaa: jos tekee mieli kalaa tai juustoa, voi niitäkin joskus syödä.

Treenaaminen on jäänyt entiseltä yleisurheilijalta viime vuosina vähiin, mutta välimatkat taittuvat mahdollisimman usein pyöräillen ja kävellen. Yöunet jäävät kaksi- ja neljävuotiaiden lasten kanssa helposti vain neljään tuntiin, joten lepo houkuttelee enemmän kuin lenkki tai joogatunti.

Tärkein hyvän olon lähde Manuelan elämässä ovat ihmissuhteet.

”Se, miten suhteet perheeseen, läheisiin ja itseen voivat, vaikuttaa koko elämään. ”

Manuela Bosco, 35, helsinkiläinen kuvataiteilija, näyttelijä ja kirjailija, entinen aitajuoksija.

Suosikkituotteet: Olivia Klein Mineral Spray Toner -hoitoneste: ”Suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi on ehdoton suosikkini. Tuotteiden ainesosat ovat kaikki luomua.” Olivia Klein Balance Cream -kasvovoide: ”Rauhoittaa herkistynyttä ihoani.” Bottega Verde My Color -luomivärit: ”Pidän erityisesti luumun ja ruskean sävyistä.”