Regina Sippel, 36, saavutti kaikki uratavoitteensa etuajassa, kun häntä pyydettiin miljardiluokan liikevaihtoa tekevän konsernin talousjohtajaksi. Työssään hän haluaa kehittyä – ja nauraa joka päivä.

Kerro itsestäsi.

Olen uranainen, jonka mielestä päivä on huono, ellei sen aikana naura kunnolla ainakin kerran. Aloitin maaliskuussa Pohjoismaiden suurimman matkanjärjestäjäkonsernin Thomas Cookin talousjohtajana eli konsernin kakkosnaisena.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olin ollut puolitoista vuotta Tjäreborgin toimitusjohtajana, kun konsernijohtaja kysyi, miksen ole hakenut konsernimme talousjohtajan paikkaa. Tiesin pestin olevan auki, mutta en ollut ajatellut hakevani sitä, koska olin niin nuori. Yleensä näin isoissa taloissa talousjohtajan työ menee harmaatukkaisille miehille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitkä ovat vahvuutesi?

Matkailualalla pitää pystyä reagoimaan nopeasti, jos vaikkapa tulivuori purkautuu tai maailmalla alkaa levitä jokin epidemia. Osaankin tarvittaessa vaihtaa suuntaa lennosta. Olen myös hyvä kantamaan vastuuta. Se on tärkeää varsinkin silloin, kun pitää tehdä ei-niin-kivoja päätöksiä ja kenties tuottaa työntekijöille pettymyksiä.

Yleensä näin isoissa taloissa talousjohtajan työ menee harmaatukkaisille miehille.

Entä heikkoutesi?

Vaadin itseltäni ja muilta liikaa. Olen työnarkomaani, ja oletan, että muilla on sama energiataso kuin itselläni. Jos mieheltäni kysyttäisiin, hän sanoisi varmasti, että olen kotonakin aikamoinen pomo!

Mitä teit ennen nykyistä työtäsi?

Aloitin urani tilintarkastajana Ernst&Youngilla. Siellä saamieni kokemusten takia olen päässyt nopeasti niin pitkälle. Palattuani vuonna 2010 äitiyslomalta halusin kokeilla jotain uutta. Hain Tjäreborgille pääkirjanpitäjäksi, vaikka se oli urallani askel alaspäin. Halusin ottaa hetken rauhallisesti, sillä poikani oli niin pieni. Tiesin Tjäreborgin silloisen talousjohtajan jäävän jossain vaiheessa eläkkeelle, ja ajattelin voivani hakea paikkaa myöhemmin. Kului puoli vuotta, ja minulle tarjottiin tuota työtä.

Kuka on esikuvasi?

Äitini. Hän menehtyi kolme vuotta sitten, taisteltuaan 25 vuotta syöpää vastaan. Hän rakasti elämää eikä ikinä valittanut pienestä. Sairastamisestaan huolimatta äiti eli vauhdikkaasti ja loi uran Pohjola Nordenin toiminnanjohtajana.

Vaikein paikka urallasi?

Syksy, jolloin äitini kuoli. Viikko hänen kuolemansa jälkeen minulle tarjottiin Tjäreborgin toimitusjohtajan paikkaa. Olin hirveän eksynyt ja väsynyt. Olisin halunnut vain nukkua. Samalla minun piti päättää, otanko paikan vastaan. Vastattuani kyllä rankka syksy jatkui: oli tilinpäätös, irtisanomisia, uusia rekrytointeja. Selvisin niin kuin aina, ryhtymällä vain tekemään. Kevään tullessa olo helpotti, ja viihdyin loistavasti työssäni.

Olen todella ylpeä itsestäni, vaikka sellaista ei Suomessa saisikaan sanoa ääneen.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Äitini oppien mukaisesti ajattelen, että elämässä ykkössijalla ovat terveys ja perhe, sitten hyvät ystävät ja kolmantena haastava työ. Urallani olen jo saavuttanut kaiken sen, minkä kaksikymppisenä asetin tavoitteekseni. Nyt haluan kehittää itseäni tässä työssä ja saada uusia kokemuksia.

Mitä opettelet?

Olen hyvin nopealiikkeinen, ja olen opetellut miettimään asioita yön yli. Minulla on ollut myös naisille tyypillinen syndrooma, että kaikki pitäisi osata 150-prosenttisesti. Urahyppyjä tehdessäni olen miettinyt, että uskallanko, olenko tarpeeksi hyvä. Vieläkin se on takaraivossa. Yritän muistuttaa itseäni siitä, ettei kaikkea tarvitse osata itse. Tärkeintä on hankkia ympärilleen hyvä tiimi.

Mitkä asiat motivoivat sinua?

Sen ajatteleminen, mihin pystyn. Olen todella ylpeä itsestäni, vaikka sellaista ei Suomessa saisikaan sanoa ääneen. Olen saavuttanut asemani rankalla työllä, en vanhempieni meriiteillä tai rahalla.

Mitä neuvoa noudatat?

Nauru pidentää ikää. Olen ihminen, joka haluaa pitää hauskaa. Ja minulla on muuten äänekäs nauru! G

Kuka?

Regina Sippel, 36.

Pohjoismaiden suurimman matkanjärjestäjäkonserni Thomas Cook Northern Europen talousjohtaja. Konsernin liikevaihto on 1,43 miljardia euroa ja vuosittainen matkustajamäärä 1,5 miljoonaa ihmistä.

Työskennellyt aiemmin Tjäreborgin toimitusjohtajana ja talousjohtajana sekä tilintarkastajana konsulttiyritys Ernst&Youngissa.

Koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Asuu Helsingissä miehensä ja kuusivuotiaan poikansa kanssa. Harrastaa joogaa.

Aliza

Olet nainen huipulla, ja uskon, että myöskin oikealla alalla. Onnea ja menestystä Regina Sippel! Kiva lukea näistä suomalaisista tehopakkauksista. Silloin rakastaa työtään ja nauttii, kun työnteko on muuta kuin tupakkataukoa tai FB:n lukemista työaikana!

  • ylös 30
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla