Koulutusyrittäjä Juhani ”Tami” Tammiselle Jaguar on osa huolellisesti hiottua brändiä.

”Ymmärsin jo ammattijääkiekkoilijana, että työvälineiden pitää olla kunnossa. 1970- ja 1980-luvuilla olin valtakunnan paras oikea laitahyökkääjä, ja tiedettiin, että jätkä vetää kiekon maaliin. Koulutusyrittäjän työssä on ihan sama filosofia. Jos minulla on sali täynnä ihmisiä odottamassa, en voi olla myöhässä siksi, että auto sammuu tienvarteen.

Olen aina valinnut auton niin, että se sopii aikakauteen. Ensimmäinen hankintani oli Peugeot 404 vuonna 1968. Sen jälkeen olen asunut paljon maailmalla ja tuonut tullessani autoja Suomeen.

Minulla oli aikanaan Suomen ainoa Ford Granada California, ja maajoukkueen kapteenina ajoin parhaalla BMW:llä. Nyt olen 65 ja ajan Jaguaria. Kun kokeilin autoa ensimmäisen kerran, se hurmasi minut täydellisesti. Jaguar on turvallinen, mutta sporttinen, ja sopii tämän päivän juttuuni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En voisi kuvitellakaan, että ajaisin Suomessa kitkarenkailla, sen verran on omaa järkeä ja halua pysyä hengissä.

Vaihdan autoa vuoden välein hyvin yksinkertaisesti siksi, että ajan 100 000 kilometriä vuodessa. Uusin autoni on edeltäjäänsä isompi ja siinä on tehokkaampi moottori. Kiihtyvyys on suuri turvallisuustekijä: jos on voimaa moottorissa, pääsee ohittamaan. Tykkään ajaa automaatilla ja haluan, että autossa on talvisin nastarenkaat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En voisi kuvitellakaan, että ajaisin Suomessa kitkarenkailla, sen verran on omaa järkeä ja halua pysyä hengissä. Samasta syystä en koskaan lähde liikenteeseen, jos auton lasit ovat jäässä tai likaiset. Herään mieluummin tuntia aikaisemmin ja katson, että kaikki on kunnossa. Huollatan autoni aina Turun Yliopistonkadun Teboilissa – siellä tiedetään, että kun aurinkokuninkaan auto tulee, he huolehtivat siitä kuin omastaan.

Ajan työmatkat aina yksin ja puhun puhelimessa käytännössä koko ajan; buukkaan koulutuskeikat ja hoidan päivän rutiinit.

Pidän 150 koulutusta vuodessa. Työkenttäni on globaali, mutta valtaosa keikoista on pääkaupunkiseudulla. Ajan työmatkat aina yksin ja puhun puhelimessa käytännössä koko ajan; buukkaan koulutuskeikat ja hoidan päivän rutiinit.

Ajan työmatkat aina yksin ja puhun puhelimessa käytännössä koko ajan; buukkaan koulutuskeikat ja hoidan päivän rutiinit.

Sellainen unelma minulla on, että jonain päivänä ajaisin omalla punaisella Ferrarilla, jonka rekisterinumero olisi TAM-1.

Puhelin on yhdistetty autoon bluetoothin avulla, joten ei tarvitse kuin painaa ratista nappia. Ajan nopeasti mutta huolellisesti ja huomioin muut liikenteessä. En ole 48 vuodessa ajanut niitin niittiä, en ole edes kolhaissut mihinkään.

Jos koulutusbisnes rullaa hyvin, niin sellainen unelma minulla on, että jonain päivänä ajaisin omalla punaisella Ferrarilla, jonka rekisterinumero olisi TAM-1. Se sopisi hyvin brändiini.”

 

Kuka?

* Juhani 'Tami' Tamminen, 65

* Ammatti: Koulutusyrittäjä

* Auto: Jaguar XF, 2.2 vuosimallia 2015

* Työmatka: Turusta Helsinkiin, 162 km

* Mukana työmatkalla: Vichyvesi ja musta kahvi

 

tolle

Tekstiin on ilmeisesti lipsahtanut vahingossa toistoa tämän osalta: "Ajan työmatkat aina yksin ja puhun puhelimessa käytännössä koko ajan; buukkaan koulutuskeikat ja hoidan päivän rutiinit." 

  • ylös 5
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla