Pesukone piiloutuu tammisten ovien taakse. Lasinen suihkuseinä- ja liukuovi tilattiin Lasilinkistä. Seinälaatat ovat ABL:n Floorteck Floor 1.0. ja lattialaatat Laattapisteen KapVerde Herringbone.
Pesukone piiloutuu tammisten ovien taakse. Lasinen suihkuseinä- ja liukuovi tilattiin Lasilinkistä. Seinälaatat ovat ABL:n Floorteck Floor 1.0. ja lattialaatat Laattapisteen KapVerde Herringbone.

Kompakti kylpyhuone helsinkiläisessä kerrostalokodissa muuttui harmoniseksi pikku-spaksi huoneistoremontin yhteydessä.

Aluksi oli tarkoitus vain hieman päivittää pintoja ja tehdä kylpyhuoneesta viihtyisämpi pienillä muutoksilla. Kuten usein käy, nälkä kasvaa syödessä, ja vanhan kerrostaloasunnon kylpyhuone päätettiin lopulta remontoida kauttaaltaan.

Asukkaan toiveena oli kauniimpi ja toimivampi, mutta myös persoonallisempi kylpyhuone kuin aiempien kotien ”putkiremonttikylpyhuoneet”. Toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi lähdettiin ihan ensimmäiseksi pohtimaan, löytyisikö pesukoneelle muuta paikkaa kuin kylpyhuoneen perältä, paraatipaikalta. Yhtenä vaihtoehtona oli pesukoneen siirtäminen eteiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Pesukone haukkasi ennen turhan paljon tilaa ja huomiota kylpyhuoneesta.

Lopulta päädyttiin kuitenkin ratkaisuun, jossa kylpyhuonetta laajennettiin eteisen puolelle sen verran, että kapea pesukone ja säilytystilaa pesuaineille saatiin omaan syvennykseen tammioven taakse. Näin pyykkihuolto saatiin pidettyä kylpyhuoneessa, mutta pesukoneen läsnäolo ei pilannut seesteistä tunnelmaa. Muutoksen myötä kylpyhuoneen koko takaosa saatiin suihkutilaksi ja kylpyhuoneen ilme on harmoninen sisään tultaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Shampoohyllyt rakennettiin seinän sisään, jotta purkit pysyvät piilossa. Tapwellin messinkinen suihku ja hana patinoituvat kauniisti ajan saatossa.

Toinen tilamuutos tehtiin suihkun takana olevalle seinälle, jota otettiin kokonaisuudessaan hieman sisäänpäin. Näin seinän sisään saatiin upotettua vesiputkien lisäksi seinä-wc, shampoohyllyt sekä suuri peilikaappi säilytystilaksi.

Asukas toivoi kylpyhuoneeseen rauhallista ja lämmintä tunnelmaa, joten seinille valittiin suuret 60x60 cm laatat hiekan sävyisenä. Lattiaan puolestaan valikoitui seinälaatan sävyyn sopiva kalanruotomosaiikki, joka toistaa asunnon kalanruotoparketin muotoa. Tammiset ja messinkiset yksityiskohdat jatkavat kylpyhuoneen lämmintä tunnelmaa ja messinki patinoituu kauniisti ajan saatossa.

Peilikaappi, allastaso ja tammiovet pesukonesyvennykseen tilattiin mittatilauksena puusepältä, Woodmar Oy. INR Linen pystymalliset pyyhekuivaimet toimivat myös pyyhekoukkuina.

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 10/2022.

Sisältö jatkuu mainoksen alla