Parhaat yhteistyöt alkavat usein takkuisesti. Näin kävi esimerkiksi silloin, kun legendaarinen Harper’s Bazaarin muotitoimittaja ja sittemmin Voguen päätoimittaja Diana Vreeland kohtasi toisen legendan, valo-kuvaaja Richard Avedonin. Avedon valitti Harper’s
Bazaarin silloiselle päätoimittajalle Carmel Snow’lle: “En voi tehdä töitä tuon naisen kanssa, hän kutsuu minua jatkuvasti Aberdeeniksi.”

Snow kuitenkin vaati, että Avedonin on työskenneltävä Vreelandin kanssa. Onneksi, sillä kaksikko työskenteli yhdessä yli 40 vuotta sensaatiomaisin tuloksin.

Yhteisiin töihin kuuluu muun muassa vuoden 1966 Voguen 26-sivuinen muotijuttu, jossa aikansa supertähti Veruschka matkustaa läpi lumisen Japanin. Valtava kuvaustiimi lähetettiin Japaniin keskellä talvea. 15 jättimäistä arkkua täynnä vaatteita raahattiin pitkin ja poikin lumisia vuoria. Kukaan miesmalleista ei miellyttänyt Dianaa, joten tiimin oli kiireesti etsittävä kuvauksiin paikallinen sumopainija. Kerrotaan, että tämän ikimuistoisen jutun teko olisi maksanut nykyrahassa 6,3 miljoonaa euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muotitiimimme ahersi aamuöisessä Pariisissa ennen kuin turistit heräsivät, ajeli Uberilla ja yöpyi Airb’n’b-majoituksessa.

Sellaisiin budjetteihin emme Gloriassa ihan yllä, mutta jännittävää on meidänkin kuvauksissamme. Esimerkiksi Pariisissa kuvasimme syksyn muotia muusikko Chisun yllä. Tiimimme ahersi aamuöisessä Pariisissa ennen kuin turistit heräsivät, ajeli Uberilla ja yöpyi Airb’n’b-majoituksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisin lisäksi kuvasimme myös kotoisasti Helsingissä. Helsingin muotijutun ja tämän vuoden Gloria Fashion Show’n stailisti Liisa Kokko kertoo, että kuvaus oli ehkäpä hulluin, jota hän on ikinä ollut tekemässä. ”Jutussa piti olla vain yksi malli, Steffi, mutta valokuvaaja Marica Rosengård totesi, että enemmän on enemmän. Niinpä etsimme Steffin seuraksi pikavauhtia mielenkiintoisia ja hyvännäköisiä taviksia ja hupsista, yhtäkkiä studiolla olikin tungosta. Pari harmaata hiustakin saattoi siinä vipinässä tulla, mutta nehän ovat vain muotia.”

Nähdään Gloria Fashion Show’ssa 17.9.!

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla