Vaaleanvihreä keittiö toimii kauniisti yhteen lämpimän harmaiden seinien ja klassisen kalanruotoparketin kanssa. Keittiön sävy on Tikkurilan Symphony K495.
Vaaleanvihreä keittiö toimii kauniisti yhteen lämpimän harmaiden seinien ja klassisen kalanruotoparketin kanssa. Keittiön sävy on Tikkurilan Symphony K495.

Viiriäisenmunan vihreää ja messinkiä – nämä olivat asukkaiden ensimmäiset toiveet, kun helsinkiläisen kerrostaloasunnon keittiöremonttia lähdettiin suunnittelemaan.

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan kotiin toteutettiin mittava remontti, jonka yhteydessä myös keittiö uusittiin kokonaisuudessaan. Vanha keittiö oli epäkäytännöllinen ja ilmeeltään sekava, eikä tyyli vastannut asukkaiden mieltymyksiä.

Erilliseen keittiöön toivottiin lisää säilytys- ja tasotilaa. Lisäksi pyykinpesukone piti saada pienestä kylpyhuoneesta pois, joten se piti myös mahduttaa keittiöön. Kodinkoneet saatiinkin kauniisti integroitua osaksi keittiötä, mutta niiden haukatessa säilytystilaa kaappirivistöstä täytyi astioille keksiä uusi paikka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Keittiötä jatkettiin aamiaiskaapin verran toiselle seinustalle. Koteloitu liesituuletin maalattiin seinän sävyyn, jolloin siitä saatiin mahdollisimman huomaamaton.

Erillinen aamiaiskaappi päätettiin lisätä omalle seinustalleen, mikä toi juuri sopivasti lisäsäilytystilaa keittiöön. Aamiaiskaappiin mahtuu nyt suurin osa astioista, ja lisäksi kahvinkeittimen sekä muut pienkoneet saa piiloon ovien taakse eivätkä ne vie tilaa tasoilta. Jotta keittiön ilme säilyi ilmavana, toteutettiin aamiaiskaapin yläosa hieman kevyempänä. Sivuun vedettävät taiteovet voi pitää auki tai kiinni tarpeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keittiö toteutettiin yhdessä Nixi-keittiöiden kanssa. Kehysoven malli on Sofia. Klassiset peiliovet sopivat sekä talon henkeen että asukkaiden sisustustyyliin. Asukkaiden toiveena oli viiriäisenmunan vihreä keittiö, ja täydellinen sävy löytyi lopulta Tikkurilan Symphony-värikartasta. Kaunis sävy elää valon mukaan ja näyttää eri aikaan vuorokaudesta aina hieman erilaiselta.

Lämpimän harmaat seinät, Nerosteinilta tilatut Bianco Drift -kvartsitasot ja messinkiset yksityiskohdat, kuten Tapwellin hanat, kruunaavat ajattoman kokonaisuuden.

Sisältä viimeistellyn aamiaiskaapin ovet voi huoletta pitää myös auki. Messinkiset nuppivetimet ovat Beslag Designin.
 

Tältä tila näytti ennen:

Keittiö tuntui aiemmin epäkäytännölliseltä eikä miellyttänyt asukkaiden silmää.

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 12/2021.

Vierailija

Muuttuiko tämä keittiö jotenkin käytännöllisemmäksi asujiensa mielestä? Toivottavasti. Kuvista tämä ei välity mitenkään. Kaapisto näyttää super tylsältä.

Vierailija

olis mukava tietää, onko kahvinkeitin vielä komerossa keittämisien välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla