Keittiön laattalattia on saanut innoituksensa perheen Italian-lomilta.
Keittiön laattalattia on saanut innoituksensa perheen Italian-lomilta.

Pienelläkin keittiöllä pärjää suuressa perheessä, kun tila on tehokkaasti suunniteltu.

Kokonaisuudesta haluttiin ennen kaikkea toimiva ja kompakti viisihenkiselle perheelle. Edellisessä kodissa oli ollut avokeittiö, mutta nyt haluttiin ehdottomasti erillinen keittiö ja erillinen olohuone-ruokailutila. Vanha keittiö oli kolmenkymmenen vuoden takaa, eikä vastannut perheen tarpeita. Sille löytyi uusi omistaja nettikirppiksen kautta, sillä täystammiset ovet olivat edelleen hyvässä kunnossa.

Tältä keittiö näytti ennen:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uuteen keittiöön haluttiin aiempaa kevyempää tunnelmaa, joten ikkunan edessä oleva taso poistettiin ja jääkaapin paikka muutettiin ikkunan vierestä keittiön ovensuun viereen. Näin tilaan saatiin pieni keittiönpöytä ja kaksi tuolia. Keittiöön tarvittiin tilat ainoastaan arkiastioille ja ruoka-aineille, sillä kaikki muut astiat siirrettiin ruokailutilan kaapistoihin. Ikkunan puoleisen tason päädystä päätettiin jättää yläkaapit pois, ja siten tilasta saatiin valoisampi. Mikäli säilytystilaa jonain päivänä tarvitaan lisää, saa kaapit tarvittaessa vielä takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Doorien Shaker-ovimalli sävyssä Rose henkii art deco -tyyliä.

Talo on rakennettu 1930-luvulla, ja keittiön haluttiin henkivän samaa aikakautta kevyesti art deco -piirteineen. Klassiset, kehykselliset ovet tuntuivat luontevalta valinnalta vanhaan kohteeseen, mutta väriksi valittiin hieman epätavallinen ruskeaan taittava malvan sävy. Vastaparina tälle sävylle sopii hyvin tumman vihreä, joka toistuu tasossa, laatoissa ja ovenkarmeissa.

Tumma graniitti toistuu sekä keittiötasossa että lattiassa. Välitilan laatta on Kaakelikeskuksesta.

Kaappien rungot ovat Ikean, mutta ovet ovat Doorien Shaker-mallia ja ne on valmistettu Suomessa. Myös art deco -henkiset vetimet ovat Doorien valikoimista. Tasoksi haluttiin kotimaista kiveä, ja siihen valittiin ylämaan vihreä graniitti täysmattaisena ja 20 millin paksuisena Loimaan Kivestä. Lattian kapeat laatat ovat samaa kiveä kuin keittiön taso, neliön malliset vaaleat laatat ovat Tulikiven outletista. Altaat ovat Stalan Jazz-sarjaa ja hana Tapwellin. Välitilan pystylaatta kuuluu Kaakelikeskuksen valikoimiin.

Keittiön hinnaksi tuli noin 12 000 euroa ilman töiden osuutta.

Juttu on ilmestynyt Glorian Kodin numerossa 11/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla