Katja Hagelstam on paitsi Lokalin perustaja myös valokuvaaja, kuraattori ja galleristi.
Katja Hagelstam on paitsi Lokalin perustaja myös valokuvaaja, kuraattori ja galleristi.

Katja Hagelstamin perustama galleria-kauppa Lokal nostaa esiin uusia tekijöitä. Näillä viidellä vinkillä lisäät arkeesi paitsi laatua myös kauneutta.

1. Satsaa päivän aloitukseen

Sillä on merkitystä, millaisesta astiasta juot aamukahvisi tai syöt vaikka murosi. Ihan samalla tavalla kuin haluamme nauttia esimerkiksi laadukasta luomukahvia, myös kupilla, josta juomme sen, on väliä. Itse juon Nathalie L. (Lautenbacher) -kahvikupista.

2. Harkitse tarkkaan

Osta vain sellaista, jota oikeasti uskot haluavasi katsella ja käyttää pitkään. Esineitä tai taidetta, joista voit kuvitella, että ne voisivat säilyä jopa sukupolvelta toiselle. Itse olen esimerkiksi perinyt 200 vuotta vanhan, sivusta vedettävän sohvan. Se on käsin tehty ja vain kaunistuu käytössä.

3. Käytä myös käsiäsi

Katso ja tunnustele esinettä. Tuntuuko se hyvältä käsissäsi? Miellyttääkö se silmää? Luonnonmateriaalit ja käsin tehdyt esineet ovat yleensä sellaisia. Minussa herättävät aina hyvän fiiliksen esimerkiksi Antrei Hartikaisen puinen Pino-voirasia ja Yoshimasa Yamadan voiveitsi, joita käytän päivittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suunnittelija Antrei Hartikaisen puinen Pino-sarja syntyi Katjan tilauksesta.

4. Panosta taiteeseen

Taide tuo kotiin jotain sellaista, mitä muut tuotteet tai esineet eivät voi tuoda, toisen tason. Taidehankinnoissa kehotan hankkimaan sellaisia, jotka koskettavat. Taide on pikemminkin henkinen sijoitus kuin taloudellinen. Kotonani on enimmäkseen perheenjäsenteni tekemää taidetta, valokuvista maalauksiin ja keramiikkaveistoksiin. Niitä piisaa, sillä äitini, mieheni ja lapseni ovat kaikki taiteilijoita.

5. Rauhoita koti

Kodissa - ja mielellään myös työpaikalla - on tärkeä olla rauhoittavia elementtejä. Minulle sellaisia ovat luonnonmateriaalit sisustuksessa ja käyttöesineissä sekä kauniit silmää rauhoittavat teokset seinillä.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 11/2019 julkaistusta artikkelista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla