Meklari Mika Sirén osti Huutokauppa Helanderin vuonna 2012.
Meklari Mika Sirén osti Huutokauppa Helanderin vuonna 2012.

Mitä huutokaupasta kannattaa ostaa, jos haluaa tehdä todellisia löytöjä? Huutokauppa Helanderin Mika Sirén vinkkaa.

Mika Sirén, 61, on helsinkiläisen Huutokauppa Helanderin toinen omistaja ja harrastanut huutokauppoja koko ikänsä. Joka keskiviikko Mika kumauttaa vasarallaan 80-120 lyöntiä tunnissa, ja usein huutokauppa venyy nelituntiseksi. Helanderin huutokauppaan voi osallistua myös verkossa, mutta Mikan mukaan paikan päälle tulemistakaan ei ole syytä jännittää, vaikkei aiempaa kokemusta huutokaupoista olisikaan.

- Meille saa tulla omana itsenään. Emme ole fine diningia vaan myymme kaikkea polkupyöristä kultahampaisiin ja huonekaluihin, hän kannustaa.

Mikan mukaan myös nuoret ovat löytäneet huutokaupan. Nyt hankitaan erityisesti suomalaista designia, kevyitä minimalistisia huonekaluja sekä Arabian ja Iittalan astiastoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Värillinen lasi menee kirkasta paremmin kaupaksi ja keinutuoli on ollut kiva yllätys. Niitä menee paljon, hän kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mika Sirénin vinkit huutokauppaan:

  1. Tutustu etukäteen huutokauppaluetteloon. Jos löydät mieleisen esineen, mieti etukäteen paljonko olet valmis maksamaan siitä. Moni ensikertalainen kokee, että kaikki muut tekevät löytöjä edullisesti, mutta itse tuli maksaneeksi liian kovan hinnan. Morkkikselta välttyy, jos on päättänyt kipurajansa ennakkoon.
  2. Koruja saa usein pelkällä kullan kierrätyshinnalla. Jalokivet ja kultasepän työ tulevat tavallaan kaupanpäällisinä.
  3. Tutustu naapurimaan suunnittelijoihin. Suomalainen design on kalliimpaa, koska keräilijöitä on useampia. Esimerkiksi ruotsalaiset astiastot ovat upeita.
  4. Käsinsolmitut matot myydään usein huomattavan edullisesti huutokaupassa. Etsi esimerkiksi upeita suomalaisia funkkismattoja
  5. Jos haluat alkaa keräilijäksi, kannattaa miettiä kohde, jota kaikki muut eivät vielä keräile. Silloin teet todennäköisemmin löytöjä.

Juttu on lyhennelmä Glorian Kodin numerossa 6-7 ilmestyneestä haastattelusta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla