Asunnon suuresta  salongista sisustusarkkitehti Olle Rex suunnitteli keittiön ja ruokailutilan. 1950-luvun pöytä ja tuolit ovat tanskalaisen  Kai Kristensenin suunnittelemat ja kattovalaisin amerikkalaisen Lindsey Adelmanin käsialaa. Sinivihreäkuvioinen matto on Rug Companystä.
Asunnon suuresta salongista sisustusarkkitehti Olle Rex suunnitteli keittiön ja ruokailutilan. 1950-luvun pöytä ja tuolit ovat tanskalaisen Kai Kristensenin suunnittelemat ja kattovalaisin amerikkalaisen Lindsey Adelmanin käsialaa. Sinivihreäkuvioinen matto on Rug Companystä.

Nathalie Schuterman osti Tukholman-kotinsa näkemättä sitä. Vaati täydellisen remontin ennen kuin asunnosta tuli Nathalieen ja Chloé-tyttären kaipaama tyttöjen paikka.

Asukkaat: Muotibisnestä pyörittävä Nathalie Schuterman, tytär Chloé, 18, ja Leo-bulldoggi. Aviomies Jonas asuu työn vuoksi parin Lontoon-kodissa. Nathalie luotsaa nimeään kantavaa merkkiliikettä Birger Jarlsgatanilla ja NK:n tavaratalossa Tukholmassa sekä verkkokauppaa nathalieschuterman.com.

Koti: 200-neliöinen asunto vuonna 1904 rakennetussa kerrostalossa Östermalmin kaupungiosassa, Tukholmassa.

Tuttu talo ja osoite Karlaplanin kauniin aukion laidalla olivat niin houkuttelevia, että ruotsalainen Nathalie Schuterman osti Tukholman-kotinsa näkemättä sitä. Asunnon aiempi omistaja, taiteenkerääjä, oli asunut siinä 40 vuotta, eikä siihen ollut tehty kertaakaan remonttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nathalie, mitä ajattelit, kun näit uuden kotisi ensi kerran?

Olin kauhuissani. Asunto oli surkeammassa kunnossa kuin odotin. Koko asunto oli ränsistynyt, eikä sen pohja vastannut odotuksiani: neliöitä oli riittävästi, mutta huoneita liian vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin palaamassa Tukholmaan tyttäreni Chloén kanssa. Hän ei viihtynyt Lontoossa, jonne olimme muuttaneet Jonaksen kanssa etätöihin ja ottaaksemme vähän välimatkaa arkeen sekä viettääksemme aikaa yhdessä. Asetin Chloén etusijalle ja päätin palata, sillä kohta hän muuttaa kotoa opiskelujen perässä. Teimme asunnosta tyttöjen paikan. Täällä näkyy yhteinen intohimomme muotiin ja pukeutumiseen.Olohuone on Nathalien lempipaikka kotona. Vaalea pellavasohva, nahkainen ottomaani, pyöreä sivupöytä ja pronssijalkainen pöytävalaisin ovat Nathalien lempisuunnittelijan, ranskalaisen Christian Liaigren. Huopa ja oranssi tyyny ovat Hermèsin ja harmaa tyyny Nathalien liikkeestä. Cowboy-valokuvat otti amerikkalainen taiteilija Richard Prince. Veistos on keraamikko Pamela Sundayn, pyöreä Dagg-maljakko Svenskt Tennin.

Tukholmalainen Nathalie Schuterman kertoo olleensa aina kiinnostunut taiteesta, kauniista esineistä ja muodista.

Remontoit asuntoa vuoden. Miten toteutit sen muodonmuutoksen?

Uuden, karkean pohjaratkaisun asuntoon piirsi mieheni Jonas. Jaoimme ison salin keittiöksi ja ruokailutilaksi. Vanhan keittiön tilalle tuli kylpyhuone ja suuri vaate- ja pukeutumishuone. Asensimme lasiovet johtamaan parvekkeelle, jotta tilaan saatiin luonnonvaloa.

Remontin suunnitteli ja toteutti sisustusarkkitehtitoimisto Olle Rex. Sisustuksen taas suunnittelin minä, mutta sain apua joukolta ihania, osaavia alan ihmisiä. Remontissa uusittiin kaikki – seinät, lattiat, katot, putket ja sähköt. Projekti oli isotöinen ja stressaava.

Chloén huoneessa on viihtyisä oleskelunurkkaus. Lattiavalaisin on Christian Liaigren suunnittelema. Tyynyt Nathalien liikeen valikoimista.

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Se on sekoitus 1950-luvun kauniita designhuonekaluja, moderneja valaisimia, nykytaidetta ja ajattomia klassikkohuonekaluja, joihin en kyllästy. Lontoon-kotini ja vapaa-ajankotini Tukholman saaristossa muistuttavat tätä kotia. Tuttu tyyli tuo mielihyvän ja turvallisuudentunteen, missä kodissa sitten satunkin olemaan.

Olen aina matkustanut paljon, ja se näkyy kodeissani. Olen muoti- ja sisustuslehtien suurkuluttaja, työni puolestakin. Lehtipinoja löytyy talon joka huoneesta. Luen myös sisustuskirjoja ja seuraan nettisivuja. Saan niistä inspiraatioita, joita jalostan ja yhdistän omaan tyyliini.

Kodissani on aina kukkia. Pidän valkoisista kukista ja näyttävistä kimpuista. Niiden lisäksi asettelen asunnon jokaiseen huoneeseen tuoksukynttilöitä. Ranskalaisen Cire Trudonin kynttilät ovat suosikkejani.

Inspiraatio eteishallin tunnelmaan ja värimaailmaan syntyi lontoolaiselta taideklubilta, jossa Nathalie on jäsenenä. NO-teos on espanjalaisen taiteilijan Santiago Sierran. Penkin Atollo-valaisimen on suunnitellut Vico Magistretti. Kattovalaisin on hankittu Lontoosta.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 10/2017 ilmestyneestä jutusta Tyttöjen paikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla