Melissa Del Bono on kotoisin Sisiliasta, mutta asunut jo parikymmentä vuotta Lontoossa.
Melissa Del Bono on kotoisin Sisiliasta, mutta asunut jo parikymmentä vuotta Lontoossa.

Muotisuunnittelija Melissa Del Bono varttui sisilialaisessa rantahotellissa. Siksi perhekoti Notting Hillissä huokuu rauhaa ja pysyvyyttä.

Viiden minuutin kävelymatkan päässä kuhisee ikoninen Portobello Road, mutta muotisuunnittelija Melissa Del Bonon kotikadulla Notting Hillissä kuuluu vain vaahteranlehtien suhinaa. Paksurunkoiset puut suojaavat viktoriaanisten kaupunkitalojen arvokasta rivistöä. 

Kadun keskivaiheilla pylväiden kannatteleman kuistin ovi lennähtää auki, ja korkeassa oviaukossa seisoo hädin tuskin sen puoleen väliin ulottuva paljasjalkainen nainen. Hän hymyilee leveästi ja viittoo sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Melissan perhe osti ensin asunnon katutasosta, mutta muutamaa vuotta myöhemmin he saivat ostettua myös yläkerroksen asunnon.

Melissan ja hänen toimitusjohtajamiehensä kodissa mahtipontinen julkisivu on vain julkisivu: jykevän kivitalon korkeat huoneet huokuvat poikkeuksellista lämpöä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Lapsuudenkotini oli hotelli, ja aina kesäisin jouduin luopumaan omasta huoneestani. Siksi oman perheeni kodissa kaikki on harkittua, pysyvää ja turvallista, Melissa selittää ja istuutuu olohuoneen ikkunaseinää hallitsevalle B&B Italian Harry -sohvalle. 

Olohuoneen seinät ja katto on maalattu Caparol Iconsin Skater-maalilla, jonka sävy toistuu myös ikkunaverhoissa. B&B Italian vaalea Harry-sohva ja marmoripintainen Diesis-pöytä piirtyvät kauniisti esiin tummaa taustaa vasten.

42-vuotias Melissa on kotoisin Liparin saarelta Sisilian etelärannikolta. Hän on asunut Lontoossa parikymmentä vuotta, mutta saaren estetiikka kulkee yhä hänen mukanaan. Se näkyy vahvasti suunnittelijan vuonna 2005 perustaman luksuslaukkumerkki Meli melon klassikkomalleissa, jotka jäljittelevät liparilaisten yksinkertaisia punos- ja korikasseja. Niiden vakikäyttäjiin kuuluvat muun muassa Cambridgen herttuatar Catherine sekä amerikkalaiset muotivaikuttajat Olivia Palermo ja Kate Bosworth

Myös koti on saanut värimerellisen silauksen. Melissa perheineen hankki ensin huoneiston talon puutarhakerroksesta ja vuonna 2018 he onnistuivat ostamaan myös toisen kerroksen. 

Alkuperäisen tulisijan reunuksella olevat valkoiset kalkkiveistokset on valmistettu Melissan piirustusten mukaan. Antonio de Pasqualen abstrakti maalaus on Instagram-löytö.

- Iskimme silmämme tähän taloon seitsemän vuotta sitten. Silloin vapaana olleen kattoasunnon sai toinen pariskunta, mutta meillä kävi onni myöhemmin, Melissa muistelee. 

Nyt uuden kerroksen remontti on valmis. Alun perin suorakulmaiset oviaukot on pyöristetty korkeiksi kaariksi ja kukin huone on maalattu omalla yksilöllisellä sävyllään sisäkattoa myöten.

- Brittityyliin kuuluvat puhtaan valkoiset katot, joten halusin haastaa sitä, Melissa kertoo.

Muhkea peitto ja lukuisat tyynyt tuovat Melissan ja hänen miehensä Douglasin makuuhuoneeseen hotellitunnelmaa. Caparol Icons -maalivalmistajan seinämaalikin on lainannut nimensä kuuluisalta Pampelonnen lomarannalta.

Siksi makuuhuone on kauttaaltaan kermaisen turkoosinsininen ja olohuone mustikansininen. Keittiössä katto on jätetty valkoiseksi, jotta Melissan itse suunnittelema pellavakankainen kattovalaisin pääsee oikeuksiinsa. 

Valot ja varjot ovat keskeinen osa perheen kodin sisustusta. Pimeän laskeuduttua olohuoneen tummia seiniä kirjovat rottinkivalaisimen heittämät varjot. Eteisaulan varjostimet on teetetty liperiläisistä kalastajien koreista.

Vaikka asunto sijaitsee Lontoossa, näkyy sisustuksessa Melissan italialainen tausta.

Keittiössä valoa heijastavat Melissan ja peilisuunnittelija Dominic Schusterin yhteistyönä suunnittelemat pyöreälinjaiset seinäpeilit. Niiden muoto ja kellanhohtoinen sävy muistuttavat auringosta pilvisinäkin päivinä. 

- Alun perin suunnittelin valaisimet ja peilin omaan kotiini, mutta nyt myös muut haluavat tilata niitä. Se sopii! En voi millään hyödyntää kaikkia ideoitani laukkumerkissäni, joten sisustus on luonteva uusi avaus, Melissa pohdiskelee.

Keittiössä on galleriatunnelmaa: veistoksellinen valaisin on Melissan itsensä suunnittelema, kuten myös pyöreät, kellanhohtoiset seinäpeilit.

15-vuotiaan luksusmerkin rinnalle onkin syntymässä uusi, Melissan omaa nimeä kantava tilauskalustemerkki. Pienen lomasaaren kodikas tunnelma kantaa pitkälle. 

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 03/2020. 

Fakta

Asukkaat: Meli melo -laukkumerkin perustaja Melissa Del Bono, hänen puolisonsa, Meli melon toimitusjohtaja, Douglas Ker sekä lapset Clementina, 7, ja Baxter, 4.

Koti: 162-neliöinen asunto viktoriaanisen kaupunkitalon kahdessa kerroksessa. Kodissa on kolme makuuhuonetta, keittiö-ruokasali, olohuone ja lasten leikkiparvi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla