Jutta ja Juha kokkaavat mielellään. Jutta kertoo, että käytti fitness-vuosinaan pitkän ajan eväsboksien kuljettamiseen ja ruokien punnitsemiseen, mutta enää sille ei ole tarvetta.
Jutta ja Juha kokkaavat mielellään. Jutta kertoo, että käytti fitness-vuosinaan pitkän ajan eväsboksien kuljettamiseen ja ruokien punnitsemiseen, mutta enää sille ei ole tarvetta.

Jutta Larm arvostaa hetkiä ikkunan ääressä ja sanoo, että koti muuttuu siinä missä muukin elämä. Entinen minimalisti vannoo nyt boho-hengen nimeen.

1/ Päivän tärkein hetki

Heräämme Juhan kanssa samaan aikaan, mutta minä menen ensimmäisenä alakertaan ja laitan kahvin tippumaan. Kupilla on aamurutiinissa tärkeä rooli. Sen pitää olla sopivan kokoinen ja istua käteen. Tällä hetkellä suosikkini ovat vaaleasävyiset Bloomingvillen kupit, joissa on ruskeita kuvioita. Kun Juha tulee alas, nautimme kahvit ja kippistämme tulevalle päivälle. Sillä, miten aamu lähtee käyntiin, on valtava merkitys. Olemme Juhan kanssa kauneuden arvostajia, innostujia. Kahvin ääressä mietimme, mitä jännittävää päivä tuo. Sitten lähdemme askareisiimme.

Olohuoneen seinällä on sisustuslaatoista koottu teos, matto on Marokosta hankittu vintage-löytö. "Meillä ei ole olohuoneessa televisiota, koska katsomme mieluummin maisemaa tai toisiamme", Jutta sanoo.

2/ Maadoitus veden äärellä

Kahvia nauttiessani ihailen samalla olohuoneestamme Pyhäjärvelle avautuvaa näkymää. Fiilistelen sitä, miltä luonto näyttää. Kun aikanaan ostin asuntomme, yksi tärkeimmistä syistä oli maisema. Se aukesi silmieni eteen heti eteisestä ja sinetöi päätökseni. Vesi on tärkein elementtini, koska kasvoin sen äärellä. En koskaan väsy ihmettelemään sitä. Katselemme Juhan kanssa järvelle myös yläkerran makuuhuoneestamme. Vastarannalla meitä tervehtivät Pyynikin valot. En usko, että haluan enää koskaan asua kaupungin keskustassa. Luonto maadoittaa, ja luulen, että seuraava kotimme tulee olemaan vieläkin kauempana kaikesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Larmit tahtoivat kotiinsa beach house -tunnelmaa. Oleskelutilassa tehdään töitä, otetaan päiväunia ja nautitaan lasillinen viiniä. Taustalla näkyvän daybedin teki Anssi Keskinen.

3/ Nelijalkainen ystävä

Da Capo on perheemme uusin jäsen. Se on neljän kuukauden ikäinen siperiankissanpentu, joka käyttäytyy kuin ihminen. Da Capo on seurallinen ja nukkuu yöt välissämme. Lisäksi se osaa istua sohvalla selkä suorana nojaa vasten. Ajattelimme pitkään, että kolme kissaa on taloutemme maksimi, mutta Da Capo muutti suunnitelmamme. Kaksi kissoistamme on rauhallisia, yksi eläväisempi. Halusimme sille aktiivista seuraa. Työskentelemme viikoittain kotona, joten kissat tuovat päiviimme piristystä ja toivottuja taukoja. Lisäksi ne luovat tunnelmaa. On korvaamatonta, että joku on aina tyytyväisenä vastassa.

Muutosseinä on tällä hetkellä runsas. "Elämässä tapahtuu juuri nyt paljon, joten liikehdintä näkyy luonnollisesti myös kotona."

4/ Muutosseinä

Koti elää ja kehittyy siinä missä muukin elämä. Siksi yksi olohuoneemme seinistä on varattu muutokselle. Vaihtelen sinne esineitä tunnelmien ja vuodenaikojen mukaan. Tällä hetkellä seinän edustalla on senkki, jonka yläpuolella on koristelautasia ja ystävältä saatu taulu. Lisäksi senkin päällä on boho-hengen mukaisesti kuivia heiniä. Vaikka tyylimme on rönsyilevämpi ja värikkäämpi kuin ennen, en pidä siitä, että kotiimme tuodaan tavaraa. Läheisemme tietävät tämän. Ystävältä saatu naamataulu on poikkeus, se on rakas. Viime aikoina olen innostunut myös puusta materiaalina. Epätäydellinen pinta tekee siitä täydellisen.

Jutta rakastaa viherkasveja ja aikoo hankkia niitä vielä lisää. Yläkerrassa näkyy joogatasanne.

5/ Arvojen kirkastajat

Buddha-symbolit ovat Juhalle ja minulle tärkeitä. Keräsimme niitä tahoillamme jo ennen kuin tapasimme. Kotonamme on muutamia buddha-patsaita ja taulu, jonka teetin kahdeksan vuotta sitten Thaimaassa paikallisella taiteilijalla. Taulu on olohuoneemme seinällä, jossa se pääsee kokonsa puolesta oikeuksiinsa. Buddhat edustavat minulle filosofiaa ja elämäntapaa, jossa rauha ja muiden kunnioittaminen ovat tärkeässä osassa. Ne muistuttavat, että elämään kuuluu onnen lisäksi kärsimys ja se on ok. Kun katson taulua, tyynnyn. Buddhan kasvoissa ja silmissä on levollisuutta. Niistä paistaa ajatus, että lopulta kaikki aina järjestyy.

Jutta haluaa kodiltaan harmoniaa ja järjestystä. "Värien pitää sointua yhteen."

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 11/2020. 

Fakta

Asukkaat: Yrittäjä, Raffia-sisustuskaupan toinen perustaja Jutta Larm, puoliso Juha, Jutan poika Max, 17, Juhan kaksoset, 11, ja neljä kissaa.

Koti: 1984 rakennettu 400-neliöinen omakotitalo Pirkkalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla