Maailman muodin sykli on etukenossa. Ensi syksyn ja talven muoti esiteltiin juuri, tässä joitakin herkkupaloja, ole hyvä.
Muotiviikkojen rytmi on tavalliselle kuluttajalle hivenen hämmentävä, niin etukenoinen se on. Syy etukenoon on luonnollisesti se, että sisäänostajat ja media ehtivät rauhassa ostaa ja analysoida tulevat mallistot.
Syksyn ja talven 2016-2017 mallistot esiteltiin muotiviikoilla, jotka perinteisesti starttaavat noin helmikuun puolivälissä New Yorkissa, jatkavat sieltä sitten Lontooseen ja kurvaavat Milanon kautta maaliskuun alkuviikoille Pariisiin. Seuraavan kevään muoti taas esitellään syys-lokakuussa. Naisten haute couture esitellään Pariisissa tammikuussa ja heinäkuussa.
New Yorkin ensimmäiset muotiviikot pidettiin 1943, koska muotialan ihmiset eivät voineet heti sodan jälkeen matkustaa Pariisiin katsastamaan yksittäisten muotitalojen mallistoja. Pariisissa varsinaiset yhteiset couture-viikot käynnistyivät 1945. Milanon muotiviikot perustettiin 1958 ja Lontoon muotiviikot 1984.
Monet muotitalot, kuten esim. Chanel, esittelevät myös välimallistoja, jotka tunnetaan nimillä Resort/Cruise ja Pre-Fall.
Myös muita muotiviikkoja on, esimerkiksi Buenos Airesissa (BAFWEEK), Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Berliinissä. Ne eivät ainakaan vielä ole niin merkittäviä kuin neljä päätapahtumaa. Firenzessä järjestään myös isot miesten muotiviikot nimeltään Pitti Immagine Uomo tammikuussa.
Miesten muotiviikot on perinteisesti pidetty jo tammikuussa, mutta tänä vuonna useat muotitalot, esim. Burberry, Tommy Hilgifer ja Tom Ford, ovat muotimaailman hektisyyden vuoksi päättäneet yhdistää naisten ja miesten näytökset. Osa suunnittelijoista haluaisi myös tuoda näytöksissä esitellyt vaatteet heti myyntiin. Tämä muutos on erittäin kiinnostava, ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka paljon tämä aikataulumuutos vaikuttaisi koko muotiviikkofilosofiaan.