Muotinäytökset ovat mullistusten kourissa.

Muodin vuotuinen kiertokulku on ollut kiveen kirjoitettu, mutta nyt näyttää siltä, että kalenteri menee uusiksi. Sosiaalisella medialla on tähän(kin) asiaan vaikutusta. Kun näytökset ovat katsottavissa tuoreeltaan netistä ja kuvat leviävät Instagramissa ja Twitterissä, alkaa tuntua oudolta, että esitellyt vaatteet ovat oikeasti saatavilla vasta puolen vuoden kuluttua. Unohtuvatko ne, menetetäänkö suurin hype? Mitä, jos vaatteet tulisivatkin myyntiin heti näytöksen jälkeen?

Osa suunnittelijoista on jo tehnyt tai tekemässä muutoksia siihen totuttuun tapaan, että keväällä esitellään syksyllä myyntiin tulevat vaatteet ja syksyllä kevään ja niiden lomaan tehdään vielä pari välimallistoa.

Ensi syyskuusta lähtien Burberry yhdistää naisten ja miesten näytökset. Kokoelmia aletaan kutsua nimillä syyskuu ja helmikuu, ja niissä esitellyt vaatteet tulevat myyntiin heti.  Samantyyliseen ratkaisuun ovat päätyneet Tommy Hilfiger ja Tom Ford.

Torstaina 18.2. päättyvillä New Yorkin muotiviikoilla osa suunnittelijoista kokeili jo uusia käytäntöjä. Rebecca Minkoff esitteli täksi kevääksi tarkoitettuja vaatteita. Diane von Furstenberg esitteli kokoelmansa omassa lippulaivaliikkeessään mallien päällä, mutta ilman varsinaista näytöstä. Tracy Reese oli tehnyt mallistostaan elokuvan, ja Wes Gordon laittoi Instagramiin minivideoita, joilla mallit esiintyivät hänen asuissaan.

Yhä useammat näytökset avautuvat muodin sisäpiirin lisäksi myös ostavalle yleisölle joko kutsuvierastilaisuuksina tai sitten lippuja myymällä. On tietysti mukavaa, jos vaatteen, johon ihastuu, voi myös ostaa samalla hetkellä. Mutta mikäli se on tarpeeksi houkutteleva ja erityinen, se jää mieleen ja sitä jaksaa odottaa vaikka puoli vuotta.

Lähteet: The Business of Fashion, Washington Post, Vogue Runaway

Kaksirivinen villakangastakki 635 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Carvenin pusero 305 e, Mycoko. Korvakoru 12,99 e, Mango. Célinen Classic Medium - laukku 3 100 e, Luxbag.
Villakangastakki 349 e, Ajatar. Villakamelinkarvaneule  275 e ja kapeat kamelinkarvahousut 359 e, MaxMara Helsinki. Small Bayswater - laukku 995 e, Mulberry. Gianvito Rossin mokka-avokkaat  525 e, Nina´s.
Komeakauluksinen villa-alpakkatakki 765 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Acnen pusero 430 e, Gaudete. Leveälahkeiset ruutuhousut 265 e, MaxMara Helsinki. Coccinellen ketjulaukku 480 e, La Matta. Korvakorut 12,99 e, Mango.
 Hupullinen kamelinkarvatakki  1 205 e ja midipituinen samettihame 275 e, MaxMara Helsinki. Repeatin neule 195 e, Large Dailey - laukku 1 095 e, Mulberry. Stephane Kélianin mokka- saappaat 839 e, Zio.
Ruudullinen villakangastakki  499 e, Tiger of Sweden Concept Store. Valentinon mekko 1 590 e, Della Marga. Korvarenkaat 41 e, Edblad. Metropolis- laukku 410 e, Furla.
Marellan uljas takki 829 e, Ajatar. Bossin pusero 219 e, Mycoko. Dries van Notenin kuviollinen hame 555 e, Nina’s. Sukkahousut 19,95 e, Falke. Aquazzurran samettinilkkurit 625 e ja Dries van Notenin olkalaukku 812 e, Nina’s.
Burberryn villakangastakissa on komeat napit ja kapea leikkaus, 1 125 e, Stockmann. FWSS- paitapusero 179 e, Beam. Repeatin neule 195 e, Lilly. Samsøe Samsøe - pipo 39 e, Urban A. Gas Bijouxin korvakorut 165 e, La Matta. Medium Lily - laukku 1 095 e, Mulberry.

Takki on vuoden tärkein vaateostos, sillä kylmää keliä on kuukausikaupalla. Onneksi materiaalit ovat mahtavia ja väreissä riittää valinnanvaraa.

Mikä näistä on sinun suosikkisi? Takkijutun kuvausten tunnelmiin pääset täältä.

Tämän syksyn juhlavaatteet on tehty kurveja korostamaan.

Kauden juhlavaatteissa vartalon muodot tulevat esille esille rohkeiden päänteiden ja pukevien laskosten avulla. Katso Glorian muotikuvauksissa kuvattu video ja poimi ideat bilekauteen.

 

Kunniaa kurveille -jutun löydät 2.11. ilmestyneestä marraskuun Gloriasta.