"Me ollaan molemmat aloitettu siitä, että ollaan lähdetty ihan kaikille mahdollisille keikoille.”
"Me ollaan molemmat aloitettu siitä, että ollaan lähdetty ihan kaikille mahdollisille keikoille.”

Kansanviihdyttäjät Kimmo Laiho eli Elastinen ja Sami Hedberg ovat uuden ajan äijiä, joiden brändeihin kuuluvat yrittäjähenkisyys, hyvä meininki ja tsemppaaminen. ”Kaikkeen pystyy kun tahtoo.”

Supersuositut esiintyjät muodostavat Suomi-viihteen tämän hetken näkyvimmän kaksikon. He ovat uudet äijäidolit, jotka eivät dokaile, mahtaile ja sekoile, vaan viihdyttävät vauvoja, vaareja ja keski-ikäisiä naisia, hyvällä meiningillä.

”Joo, kyllä me aika kaukana ollaan jostain häjyistä, jotka ajavat perheen hankeen ”, Sami hekottaa.

”Äijää on se, että tekee jotain isoa ja siistiä. Se on tietyllä tavalla koominen termi, mutta siihen ei liity meidän kohdalla mitään negaatiota”, Kimmo sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Jengi tulee joskus kysymään, että eihän sulla voi aina olla noin mukavaa. Vittu voihan!” Hedberg hihkaisee.

Negatiivinen ei todellakaan ole Kimmo Laihon ja Sami Hedbergin adjektiivi. Heistä tuntuu puuttuvan kaikki suomalaisiin usein liitettävät ankeat perusominaisuudet, kuten valittaminen, kyynisyys, synkkyys ja kateus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jengi tulee joskus kysymään, että eihän sulla voi aina olla noin mukavaa. Vittu voihan!” Hedberg hihkaisee.

”Itse olen ainakin ihan aidosti superinnoissani kaikesta mitä teen. Silloin on aika vaikeaa olla naama mutrussa. Jos on joskus huonompi päivä, on ammattitaitoa jättää se oven taakse”, Laiho sanoo.

Menestys seurasi missiota

Kaukana historiassa ovat ne ajat, kun viihdetaiteilijat nousivat raha-asioineen otsikoihin hillittömien veromätkyjen tai pakkohuutokaupattujen talojen takia.

”Kun Suomen talous menee alaspäin, omat yritykset menevät ihan päinvastaiseen suuntaan. ”

Sami Hedbergin pääfirman Hedberg Entertainmentin liikevaihto oli vuonna 2014 lähes 2,9 miljoonaa euroa. Kimmo Laihon osittain omistamien Rähinä-yritysten yhteinen liikevaihto on yli kolme miljoonaa euroa.

”Kun Suomen talous menee alaspäin, omat yritykset menevät ihan päinvastaiseen suuntaan”, Laiho virnistää ja havainnollistaa kommenttiaan nostamalla kätensä yläviistoon.

Hedberg taas on kodin esimerkin peruja niin yrittäjähenkinen, että olisi perustanut oman yrityksen, vaikkei se olisikaan kietoutunut oman stand up -osaamisen ympärille. Kun hän voitti SubTV:n järjestämän stand up -kilpailun vuonna 2005, yrityksen toimiala oli sillä selvä.

Isä oli kuljetusalan yrittäjä, ja Kauppalehden haastattelussa vuosi sitten Sami kertoi päättäneensä perustaa oman yrityksen jo kymmenvuotiaana.

”Yrityksen tehtävä on vastata johonkin olemassa olevaan tarpeeseen. Me ollaan molemmat nähty paikka, jossa osataan tehdä asiat paremmin kuin muut”, hän analysoi.

 

Milloin viihdyttäjät itse ehtivät lomailla? Mitä he sanovat ystävyydestään? Entä miksi oma äiti on molemmille niin tärkeä? Lue koko juttu 2.6. ilmestyneestä Gloriasta 6/2016.

 

Ketkä?

Sami Hedberg, 35, aloitti stand up -uransa voitettuaan vuonna 2005 SubTV:n järjestämän stand up -kilpailun.

Oman yrityksen hän perusti 2006, ja sitä ennen hän työskenteli hotellialalla.

Hedberg myös näyttelee Luokkakokous 2 -elokuvassa, joka tulee ensi-iltaan loppuvuonna.

 

Kimmo Laiho eli Elastinen, 35, aloitti hip hop -uransa 17 vuotta sitten Fintelligensin toisena jäsenenä.

Hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta vuonna 2000.

Soolouraa Elastinen on tehnyt vuodesta 2004. Hän toimi viime vuoteen asti myös levy-yhtiö Rähinä Recordsin toimitusjohtajana.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla