Kuvat
Päivi Ristell
Kelet haaveilee kansainvälisestä mallinurasta.
Kelet haaveilee kansainvälisestä mallinurasta.

Glorian muotikuvaukset inspiroivat malli Kelet Alia muuttamaan oman vaatekaappinsa sisältöä.

Kelet Alin, 23, asut vaihtuivat toinen toistaan värikkäämpiin, kun tunnit vierivät Glorian muotikuvauksissa. Työt aloitettiin kymmeneltä aamulla, ja viimeiset otokset napattiin yhden aikaan yöllä.

Jutun värikäs tyyli on kaukana Keletin oman vaatekaapin sisällöstä.

– Vaatekaappini on täynnä mustaa. Kuvauksissa taas ei ollut mustia vaatteita ollenkaan. Itse pidän materiaaleissa silkistä ja sametista ja mustan värin lisäksi tummanpunaisesta tai -lilasta, siis pikemminkin syksyisistä jutuista, Kelet kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvaukset kuitenkin innostivat Keletin pohtimaan väripilkkujen lisäämistä omaan vaatevarastoon. Etenkin vihreiden housujen, oranssin jakun ja silkkisen vaaleanpunaisen paidan muodostama asukokonaisuus ihastutti. Muotitoimittaja Liisa Kokko siis onnistui tavoitteessaan inspiroida epätavallisillakin väriyhdistelmillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Asu sai minut näyttämään vähän barbilta. Kuvauksien jälkeen totesin, että minun täytyy ehdottomasti käydä hankkimassa värejä vaatekaappiin, etenkin vihreää, koska se sopii minulle hyvin, Kelet sanoo.

Materiaaleissa Kelet suosii silkkiä ja samettia.

Kun suomalais-somalialainen Kelet oli 13-vuotias, hän muutti perheensä kanssa Suomesta Iso-Britanniaan. Siellä hän kertoi perheelleen, että on transsukupuolinen. Perhe ei hyväksynyt hänen todellista identiteettiään. Kuuden vuoden jälkeen 19-vuotias nuori transnainen muutti yksin takaisin synnyinmaahansa Suomeen.

Suomessa Kelet löysi yhteisönsä Helsingin ballroom-kulttuurista ja on määrätietoisesti rakentanut mallinuraansa. Se on vaatinut sinnikkyyttä, joka lopulta on palkittu. Kelet on esiintynyt Helsingin muotiviikoilla ja tehnyt editorial-kuvauksia eri lehdille ja brändeille, kuten Makialle, Marimekolle ja Uhana Designille. Viime vuonna hänestä ilmestyi toimittaja Susani Mahaduran ohjaama dokumenttielokuva Kelet - Ole mitä haluat, honey!

Kelet ihastui kuvauksissa vihreään väriin.

Muutamassa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta nyt Keletin elämä on hieman rauhoittunut. Mallikeikkojen lisäksi hän ehtii muun muassa suunnitella uutta esitystä The Fem Queens of Finland -ryhmänsä kanssa. Esityksissä yhdistyvät vogue-tanssi, näyttävät asut ja runway-kulttuuri.

– Olemme myös säveltämässä esitykseemme omaa biisiä.

Vaikka kulunut vuosi on rauhoittanut Keletin arkea, hänen kirkkain tavoitteensa on ennallaan. Hän haluaa malliksi Voguen muotikuviin.

– Se on unelmani ja tavoitteeni.

Juttu on julkaistu Gloriassa 05/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla