Emma ajattelee, että ammattiurheilijan kannattaa miettiä vaihtoehtoinen urasuunnitelma. Hän on valmistunut liiketalouden tradenomiksi ja teki juuri jatko-opinnot kansainvälisestä urheilujohtamisesta. "Tiedonjanoni ei tunnu koskaan loppuvan."
Emma ajattelee, että ammattiurheilijan kannattaa miettiä vaihtoehtoinen urasuunnitelma. Hän on valmistunut liiketalouden tradenomiksi ja teki juuri jatko-opinnot kansainvälisestä urheilujohtamisesta. "Tiedonjanoni ei tunnu koskaan loppuvan."

Formulakuljettaja Emma Kimiläinen tietää menestyksen salaisuuden. Se löytyi, kun hän lopetti uhraamasta menestymisen vuoksi vielä tärkeämpiä asioita.

Rohkea luonne on aina ajanut formulakuljettaja Emma Kimiläistä, 30, eteenpäin uralla. Toisaalta hän sanoo olleensa lapsena ja nuorempana jopa röyhkeä.

- En ollut hankkimassa kavereita. Jos näin pienenkin ohituspaikan, käytin sen vaikka olisi kolissut. Kun kovaa voitonhimoaan ei osaa hallita, se näyttäytyy helposti liiallisena röyhkeytenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Emman treeneihin kuuluu lihaskunnon vahvistamisen lisäksi muun muassa kamppailulajeja. 

Äitiys muutti asennoitumista ja toi perspektiiviä. Emmalla on esikouluikäinen tytär. Aluksi vanhemmuuden ja kilpaurheilun yhdistäminen oli haastavaa, mutta kun palaset loksahtivat kohdalleen, lapsen saamisesta on ollut hyötyä ammatinkin kannalta. Se oli kuin menestyksen salainen resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Minusta on tullut kärsivällisempi, ja osaan hahmottaa kokonaiskuvan paremmin.

Vuodet ovat tehneet Emmasta lempeämmän. Enää voitto ei ole kaikki kaikessa.

Oppitunteja lempeydessä

Nuorena Emma uskoi, että menestyksen alttarille kannattaa uhrata vaikka ihmissuhteet. Sitten voisi katsoa joskus taaksepäin ja miettiä, että se oli kaiken arvoista.

- Mutta ei se niin mene. Liika yrittäminen luo epäonnistumisia. Nyt tiedän, että voidakseen menestyä täytyy olla ensin onnellinen. Identiteetti ei voi perustua sille, mitä tekee, eikä onni tule menestymisestä.

Lammassaaren pitkospuut on yksi Emman lempireitti ulkoillessa. Heinien suhina rentouttaa raskaankin päivän jälkeen.

Lopulta hyvän elämän mittari on hyvin yksinkertainen.

- Jos voin rehellisesti vastata, että minulle kuuluu hyvää, tiedän asioiden olevan todella hienosti. Usein pysähdyn miettimään: vau, miten mahtavaa on, että asiat ovat hyvin.

Miten Emma on kehittänyt kilpailuhenkisyyttään nuoruudestaan? Mikä on hänen vahvuutensa omassa lajissaan? Entä mitkä ovat Emman arkisia suosikkijuttuja? Koko jutun löydät kesä-heinäkuun 2020 Gloriasta.

 

Kuka?

Emma Kimiläinen, 30, W Series -formulakuljettaja. Asuu Helsingissä miehensä ja tyttärensä kanssa. Parasta vapaa-ajanviettoa: "Liikun mielelläni myös vapaa-ajalla. Käymme pitkillä metsäretkillä perheeni kanssa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla