Minulle iloa tuo esimerkiksi katalonialaisen Rosalían  musiikki ja tyyli.
Minulle iloa tuo esimerkiksi katalonialaisen Rosalían musiikki ja tyyli.

Olen koko elämäni näyttäytynyt muille rentona humoristina, joka ei stressaannu kovissakaan paikoissa. Totuus on kuitenkin toisenlainen. Kovienkin tilanteiden keskellä toimin tosiaankin rennosti ja nopeasti, mutta sisälläni kuohuu.

Pahimmillaan nämä näkymättömät kuohunnat ovat sairastuttaneet minut lopulta fyysisesti. Elämäni varrella minulla on ollut pahoja vatsakramppeja, mystistä koko kehon ihottumaa, tasapainohermon tulehdusta ja pälvikaljua.

Fyysisesti sairaanakin olen kyennyt ulospäin näyttämän rennolta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuskinpa oikea vaihtoehto olisi hypätä toiseen ääripäähän ja mennä näyttävästi paniikkiin jokaisesta vastoinkäymisestä. Iän myötä olen kuitenkin ymmärtänyt, että minun on tärkeää ajoissa havaita sisäiset kuohuntani ja reagoida niihin välittömästi eikä vain teeskennellä, että hyvinhän tässä menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keinojani ovat kuntoilu, luonto, perheen yhteinen tekeminen, tv-sarjojen ahmiminen ja lukeminen.

Ennen kaikkea tekee kuitenkin hyvää syventyä kauneuteen: taide, muoti ja arkkitehtuuri ovat minulle terapiaa. Tai kuten huhtikuun Glorian haastattelemamme näyttelijälegenda Kati Outinen sanoo: ”Taide on itsessään hienoa ja arvokasta. Se tuo sanoja käsitellä tunteita, ajatuksia ja filosofisia kysymyksiä.”

Näitä sanoja olemme tarvinneet tehdessämme lehteä samalla, kun koko maailma on asettunut poikkeustilaan.

Zeniläisellä mielenrauhalla ja arkijärjellä on tärkeä rooli, eikä turha murehtiminen johda ainakaan hyvään lopputulokseen.

Me Gloriassa keskityimme tekemään numeron, jossa on jälleen sopivassa suhteessa elämäniloa, kauneutta ja asiaa. Uskomme, että kaunis eskapismi ei ole pakoa todellisuudesta, vaan tärkeä keino pitää oma mieli kunnossa.

Iloa ja kauneutta tarvitaan kriisiaikoina enemmän kuin koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla