Kimmo Halmeen ura hatuntekijänä alkoi röyhkeydestä ja luottamuksesta. 

Kolme vuotta sitten Kimmo Halme, 34, etsi hattua. Kun mieluista ei löytynyt, hän päätti tehdä sellaisen itse. Halme, koulutukseltaan muusikko, kaipasi uutta, erilaista projektia.

– Hatuntekeminen tuntui inspiroivalta haasteelta, vaikka en ollut tehnyt aiemmin käsitöitä. Ajattelin, että saisin ainakin jotain hypisteltävää ja konkreettisen lopputuloksen, Halme kertoo.

Vaalea huopahattu onnistui yllättävän hyvin. Jopa niin, että innostus muotoutui hattubrändiksi ja ateljeeksi yhteistyössä suunnittelija Merileena Reunasen kanssa. Ensimmäinen liike Helsingin Eerikinkadulla avattiin kaksi vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Uskoin ideaani alusta asti vahvasti. Mukana oli myös röyhkeyttä ja luottamusta, että hattuni ovat niin hyviä, että ne löytävät ostajansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hattuja ja musiikkia

Ja ne löysivät. Halme tunnetaan erityisesti näyttävistä, cowboy-hattuja muistuttavista luomuksistaan. Inspiraatiota Halme saa elokuvista, luonnonväreistä ja laadukkaista materiaaleista.

Trendivinkkejä hatuntekijä ei anna, koska kaikki lähtee aina ostajasta.

– Hatun pitää olla kantajansa näköinen, juuri hänelle hyvä. Jos hattu tuntuu omalta, se on todennäköisesti myös pitkäikäinen. Sanon aina, että hattu on omistajansa jatke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The very talented @sashahuber wearing Sungazer. 📷: @kaikuusistophotography

A post shared by Kimmo Halme (@kimmohalmehats) on

Taiteilija Sasha Huber poseeraa Kimmo Halmeen tekemässä hatussa.

Kesäkuussa Halme muutti uuteen ateljeehen Helsingin Kruununhakaan. Ateljeessa on myös studio äänityksiä varten. Halme uskoo, että hattujen ja musiikin pitää kulkea rinnakkain.

– Tarvitsen kumpaakin, koska ne ruokkivat toisiaan. On ollut ilo huomata, että asiakkainani on useita muusikkoja.

Juttu on ensimmäisen kerran julkaistu lokakuun 2020 Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla