Guccin laukku on 30-vuotislahja ystäviltä ja usein käytössä. Jalassaan Lodylla on yhdet lempihousuistaan eli Dickiesin 874-malli. Bleiseri on vintagea.
Guccin laukku on 30-vuotislahja ystäviltä ja usein käytössä. Jalassaan Lodylla on yhdet lempihousuistaan eli Dickiesin 874-malli. Bleiseri on vintagea.

Stylisti Patisse A Lody luottaa omassa tyylissään äidin oppeihin ja yllätyksiin.

Patisse A Lody muistaa yhä lapsuutensa lempiasun. Siihen kuului sininen haalari, jonka alla oli pilkullinen kauluspaita. Jalassa olivat pitsisukat ja kiiltonahkaballerinat, päässä baskeri.

– Kiitos kokonaisuudesta kuuluu äidilleni, Lody kertoo.

Äiti iskosti lapsiinsa innostuksen vaatteisiin ja tyyliin. Siksi Lody haaveili pitkään vaatesuunnittelijan urasta ja muutti vuonna 2009 Pariisiin opiskelemaan alaa Formamod-oppilaitokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kahden vuoden aikana Lody kuitenkin huomasi, että opinnot eivät vastanneet hänen toiveitaan. Lody viihtyi paremmin kameran takana miettimässä ja vaikuttamassa siihen, miltä kuvat näyttivät. Lisäksi kilpailu oli kovaa ja päivät pitkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Toki sama pätee muuallakin muotimaailmassa, mutta en tuntenut vaatesuunnittelijan uraa omakseni. Olin liian kärsimätön, Lody kertoo.

Lody stailasi artisti Graciaksen Marimekon Unikko-paitaan ja ihastui kuosiin itsekin.

Lody meni töihin paikalliseen pr-toimistoon ja alkoi pohtia, voisiko stylistin ura sopia hänelle.

– Tein kuvauksissa kaikkea laidasta laitaan. Mallit alkoivat pyytää minulta apua tyyleihinsä.

Suomeen palattuaan Lody stailasi ystäviään harrastusmielessä. Sitten tuli sähköposti laulaja Evelinan managerilta.

– Hän oli nähnyt töitäni silloisessa blogissani ja pyysi minua stailaamaan Evelinaa. Olin yllättynyt ja innoissani.

Työ tuntui alusta alkaen oikealta.

– Oli mahtavaa, kun kuvissa näkyi kädenjälkeni ja ihmiset tunnistivat sen.

Sittemmin Lody on tehnyt töitä muun muassa Isaac Senen, Graciaksen, Mikael Gabrielin, Yeboyahin, Reino Nordinin ja Pastori Piken kanssa.

Patisse stailasi Yeboyahin muun muassa alkuvuoden Emma-gaalaan.

Työssään Lodylla on muutama sääntö. Hän haluaa tuoda asiakkaansa tyyliin aina jotain uutta ja saada tämän olon itsevarmaksi. Tärkeintä on kuunteleminen.

– Pyrin rakentamaan välillemme luottamuksen. Tällöin artisti uskaltaa kertoa, että tästä en tykkää, mutta voin myös panna vastaan ja sanoa, trust me, tämä on hyvä.

Lody ei myöskään halua työskennellä niin, että vain toisi asiakkaansa eteen kassillisen vaatteita. Kyse on tärkeämmästä asiasta.

– Vaatteet eivät ole koskaan vain vaatteita. Ne ilmentävät arvoja, aikaa ja kulttuuria. Työlläni teen näkyväksi myös omia näkemyksiäni.

Lempikengät ovat New Balancen lenkkarit.

Mikä on paras tyylioppisi?

Pukeudu vartalosi mukaan. Nuorempana seurasin enemmän trendejä enkä ymmärtänyt, että kaikki vaatteet eivät sovi kaikille vartalotyypeille. Vanhempana opin pelaamaan vartaloni parhailla puolilla ja korostamaan niitä. On tärkeää, että myös muodokkaita kroppia näkyy enemmän.

Mikä on rakkain asusteesi?

Kaulakoruni, jossa riipuksina ovat naarasleijona ja Kongo. Otan koruni pois vain koripallopeleissä ja saunassa. Yhdistelmä kuvaa minua täydellisesti: olen syntynyt Kongossa ja kasvanut Suomessa. Muistan yhä, kuinka yhdistin lapsena leijonakorun rasismiin. Se, että Kalevala-koru teki korusta uuden version, ilahdutti. Naarasleijona on paras tapa edustaa Suomea. Kolmanneksi riipukseksi lisään ristin, jonka pikkuveljeni osti minulle, kun täytin kahdeksantoista. Kristinusko edustaa rauhaa.

 

 

Mitä sinulta voi oppia?

Uskallusta olla se, joka on. Sanon aina, että älä seuraa trendejä, vaan tee, kuten haluat. Ota riskejä. Unohda tyylisäännöt: jos mielesi tekee käyttää tiettyä asua tai väriä, anna mennä. Pukeutuminen ei ole ikäkysymys. Tärkeintä on hyvä olo

Juttu on lyhennelmä elokuun 2020 Gloriassa ilmestyneestä artikkelista.

Kuka?

Patisse A Lody, 32, stylisti. Harrastaa koripalloa. Aloitti Torpan Pojissa, pelaa nyt Helmi Basketissa.

Unelmien stailattava: Britney Spears. Olisi mahtavaa päästä miettimään Britneyn imagoa ja brändiä osana suunnittelutiimiä.

Lempikirja: Elämäkerrat. Tällä hetkellä luen Michelle Obaman Minun tarinaani. Haluan lukea tositarinoita. Lisäksi People of Color -teemaiset artikkelit ovat tärkeitä.

Lempiravintolat: Gaijin, Baskeri & Basso ja Boom Room. Maut ovat kohdillaan ja kaikissa on erilainen tunnelma.

 

 

 

Vierailija

Satu... kirjoitti:
Elän näin. On hauska pukeutua vaihtelevasti ja luovasti.
sama juttu

Sisältö jatkuu mainoksen alla