Katriina Virtanen pitää kiinni luottovaatteistaan.

Miten pukeutuu 29-vuotias toimitusjohtaja? Ei ainakaan jakkupukuun, jos kysytään suomalaisen Voglian tuoreelta toimitusjohtajalta Katriina Virtaselta.

– En ole mikään jakkupukunainen, vaikka kauniista bleisereistä pidänkin. Mieluummin puen päälleni jotain vapaamuotoista mutta edustavaa, kuten culottes-housut, hyvän takin ja pehmoisen neuleen. Niissä pärjää myös tärkeissä palavereissa, sillä uskottavuus ei ole pelkästään asusta kiinni.

Katriina nimitettiin perheyhtiön johtoon syyskuussa, mutta sukupolvenvaihdosta on tehty jo parin vuoden ajan. Aiemmin Katriina oli Voglian myynti- ja markkinointijohtaja, josta isä Markku alkoi hiljalleen valmentaa uutta toimitusjohtajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koko perheen yritys

Myös Katriinan sisarukset ovat Voglian osakkeenomistajia ja mukana yrityksen toiminnassa. Veli Valtteri tekee digimarkkinointia Yhdysvalloista käsin ja siskot Pauliina ja Marjaana työskentelevät Voglian myymälöissä ja tapahtumissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katriina on perehtynyt Voglian toimintaan ja muotialaan lapsuudestaan asti.

– Isä roudasi meitä lapsia ympäri maailmaa muotimessuilla ja tapaamisissa. Pääsimme uskomattomiin paikkoihin. Istuimme kiltisti mukana palaveripöydissä ja hienoilla illallisilla.

Katriinan mieleen ovat jääneet myös isän mielettömät tuliaiset työmatkoilta.

– Kauneimmat vaatteeni olivat niitä, jotka isä oli ostanut minulle maailmalta. Perheessämme on aina oltu kiinnostuneita siitä, mitä päälle puetaan. Kun joku osti vaatteen, kaikki tutkivat pesulappua: vaatteen materiaalia ja missä se on valmistettu.


Tärkeintä on vastuullisuus

Vaatteiden alkuperä on perheyhtiössä yhä tärkeää. Voglian tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääasiassa Virossa. Vastuullisuus on yksi niistä asioista, joita Katriina haluaa pitää toimitusjohtajana esillä.

– Ikäiseni kuluttajat olettavat, että yritysten sisällä ekologisuus on itsestäänselvyys. Pelkällä roskien lajittelulla ei enää tehdä vaikutusta. Yritysten on haettava uusia liiketoimintamalleja, joiden tavoite ei ole ainoastaan kasvattaa myyntiä.

Voglia on tehnyt jo kokeiluja tällaisista malleista. Asiakkaat pystyivät varaamaan kevätmalliston tuotteita itselleen jo syksyllä. Tavoitteena oli ennakoida kysyntää, jolloin valmistusprosessi on entistä tehokkaampi ja palkita asiakkaita ennakoivasta ostoskäyttäytymisestä.

Voglian tuotteita voi ostamisen sijaan myös vuokrata. Tuotteet toimitetaan kotiin, eikä niitä tarvitse itse käytön jälkeen pestä tai huoltaa.

–Vastuulliset valinnat on tuotava kaikkien saataville. Vuokrattavat vaatteet asettavat myös uudenlaisen laatuvaatimuksen: niiden on kestettävä kovaakin kulutusta. Se suosii vain tasokkaimpia materiaaleja ja valmistajia.

Lue lisää Katriinan tyylistä ja poimi upeat asuideat tammikuun 2020 Gloriasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla