Upeasti entiseen loistoonsa palautettu Savoy on nähty tänä keväänä myös Glorian muotijutun miljöönä. Kuva: Päivi Ristell
Upeasti entiseen loistoonsa palautettu Savoy on nähty tänä keväänä myös Glorian muotijutun miljöönä. Kuva: Päivi Ristell

Gloria on aina ollut hyvän ruuan ja ravintoloiden asialla. Kokosimme parhaat perusteet nauttia ravintolaelämyksestä noutoruokaviikkojen jälkeen.

1. Miljöö

Parhaimmillaan ravintolavisiitti on myös visuaalinen nautinto. Esimerkiksi hiljattain remontoitu klassikkoravintola Savoy nähtiin huhtikuussa Glorian muotijutun miljöönä. Brittiläisen sisustusguru Ilse Crawfordin toimistonsa Studioilsen kanssa suunnittelemassa uudistuksessa Aino ja Alvar Aallon kädenjälki näkyy sisustuksessa yhtä vahvana kuin Savoyn perustamisvuonna 1937.

Remontin tarkoituksena olikin ennen kaikkea palauttaa ravintolaan Aaltojen luomaa alkuperäistä tunnelmaa.

– Oli sykähdyttävää saapua Savoyn kuvauksiin sunnuntaiaamuna, kun koko ravintolasali kylpi valossa. Halusin tuoda vaatteilla kontrastia ravintolan lämminsävyiseen ja harmoniseen sisustukseen. Mikä sopisikaan sinne paremmin kuin värikkäät kuviot ja ripaus kimallusta, jutun stailannut Liisa Kokko kertoi huhtikuun Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

savoyhelsinki.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Glorian muotitiimi tauolla Savoyssa.

2. Syy matkustaa

Kaukomatkat ravintolanautintojen perässä ovat nyt poissuljettuja, mutta ihastuttavaan etelänaapuriin pääsee taas. Hiljattain Gloriassa on esitelty muun muassa ravintola 180°, joka valittiin marraskuussa Silverspoon-gaalassa Viron parhaaksi fine dining -ravintolaksi ja se sai palkinnon myös parhaasta kasvisruuasta.

Baltian ravintoloita listaava White Guide nosti sen jo aikaisemmin suoraan kategoriaan ”erittäin korkeatasoinen”.

– Haluamme olla Baltian paras ravintola. En pelkää yhtä tai kahta Michelin-tähteä, tasomme pitää, kertoi ravintolan perustaja, saksalainen Matthias Diether Glorialle ja harmitteli sitä, että tähtiin ei ole toistaiseksi mahdollisuutta, sillä  Michelinin arvostelijat eivät tähän mennessä ole tulleet Viroon.

3. Intohimo

Tasokkaan ravintolan ruuassa voi parhaimmillaan maistaa rakkauden ja intohimon tekemiseen. Joulukuussa 2019 Gloriaan haastateltiin Sikke's-ravintolan keittiöpäällikköä Pipsa Hurmerintaa, joka mallimenneisyydessään poseerasi maailman nimekkäimmissä muotilehdissä. Nyt hän tekee ympäripyöreitä työpäiviä, pesee lattiakaivoja - ja rakastaa työtään.

– En mä tiedä, mitä tekisin mieluummin kuin tätä. Olen hyvin sitoutunut tähän ravintolaan. Ei me olla ruuan suhteen vielä siinä pisteessä, mihin haluan mennä. Nyt kun tietokoneohjelmat alkavat olla paremmin hallussa, haluan esimerkiksi vierailla enemmän pientuottajiemme luona, Hurmerinta kertoi.

Ravintola Sikke's.

Mitä siis enää odotat? Tee pöytävaraus heti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla