Muotitoimittaja piipahti tutustumassa ensi syksyn villityksiin.

Kaksi kertaa vuodessa ruotsalaiset vaatemerkit esittelevät tulevan sesongin mallistonsa paikalliselle ja kansainväliselle lehdistölle, sisäänostajille ja bloggaajille. Mukana ovat muun muassa suosikkimerkit Whyred, Filippa K., BACK, J. Lindeberg ja Altewaisaome.

Kolmen päivän mittainen tapahtuma on tiivistahtinen kokonaisuus, joka näkyy myös ympäri kaupunkia.

1. (Kuva ylhäällä vasemmalla) Farkku jatkaa nousukauttaan, ja denimiä on tarjolla vielä syksylläkin runsain mitoin. Lahkeista levenevät bootcut- ja flare-mallit ovat muodikkaimmat. Pinnalla on myös väljä ja vajaamittainen malli, jollaisia löytyy vaikkapa Maylan mallistosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Näytösviikoille saavuttaessa noudetaan pressitoimistosta Stockholm Fashionweek -opas, josta näytösaikataulujen lisäksi löytyy tietoa esiteltävistä mallistoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Näytökset alkavat tunnin välein. Suurin osa niistä järjestetään perinteisesti tyylikkäässä Hotelli Bernsissa kaupungin keskustassa. (Jonne jonotetaan säässä kuin säässä.)

4. Ida Sjöstedtin vaatteet kimalsivat kilpaa kattokruunun kanssa. Leikkisä ja naisellinen mallisto rakentui kullan hohdosta, leopardikuoseista, baby doll -mekoista ja kristallikoristeisesta pitsistä.

5. Filippa K:n syksy–talvi 2015 -mallisto oli täynnä viittauksia 1970-lukuun. Siluetti oli ylhäältä kapea ja alaspäin levenevä. Maanläheinen sävymaailma, villa ja nappanahka tekivät kokonaisuudesta täydelliseen syksyyn.

6. Whyredin räätälöity ja maskuliininen linja huokuu laatua. Navalla nähtiin myös suomalaisia huippumalleja, kuten Anna Nevala (kuvassa oikealla alhaalla).

Lue myös:

Klassinen raitakuosikin voi yllättää! Näin fiiniksi se muuntuu tänä keväänä

Kevään aurinkolasit ovat puuta ja farkkua

Ammattilaisen neuvot: Nämä juhlakauden vaatteet toimivat myös arkilookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla