Kuva: <span class="photographer">Laura Rautaheimo</span>
Kuva: Laura Rautaheimo

Tämän kestovärin Glorian päätoimittaja ottaisi mukaan vaikka reppureissuun.

Mikä tuote?

RefectoCil

Ripsien ja kulmien kestoväri, GWCosmetics

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hinta noin 17 e / 12 käyttökertaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haaveilen kuukausien mittaisesta reppumatkasta, jolle en ottaisi mukaan edes meikkipussia. Tarkemmin ajatellen taitaisin kuitenkin pakata mukaan RefectoCil-paketin, jolla kolmen neljän viikon välein pysähtyisin värjäämään luonnostaan aivan vaaleat kulmakarvani ja ripseni.

Olen käyttänyt samaa tuotetta uskollisesti teini-ikäisestä. Käsittämätöntä, että sitä yleensä vielä saa – suosikkituotteilla kun on taipumus kadota markkinoilta tai ainakin muuttua niin, etteivät ne enää olekaan suosikkeja. RefectoCilin nestemäinen, vetyperoksidia sisältävä kehiteaine muuttui vähän aikaa sitten voidemaiseksi, ja samalla sen vetyperoksidipitoisuus aleni. Lopputulos ei nykyisellään välttämättä ole yhtä pitkäkestoinen kuin ennen, mutta muuten tuotteen koostumus ja käyttö ovat pysyneet lähes ennallaan. Markkinoilla olevista kestoväreistä se on ehdottomasti suosikkini. Kokeilin välillä uutuutta, joka värjää ripset ja kulmat salamannopeasti. Vaihdoin takaisin vanhaan tuttuun, kun huomasin, että jos pikatuotetta leviää väärään paikkaan vaikka luomelle, se myös jymähtää siihen salamannopeasti. RefectoCil sallii korjata pienet virheet.

Ihaninta on edelleen käydä kestovärjäyksellä kauneushoitolassa, jossa samalla myös nypitään kulmat kauniin muotoisiksi. Kun siihen ei kuitenkaan jatkuvasti ole aikaa, olen opetellut homman itse. Levitän värin ensiksi kulmiin. Levittimenä käytän joko puhdistettua kierreripsiharjaa tai tulitikkua. Levitän väriä runsaasti ihoon asti ja annan vaikuttaa noin 10 minuuttia ennen kuin pyyhin värin pois kostutetuilla pumpulitupoilla.

Hoitolassa ripset värjätään asiakkaan pitäessään silmiään suljettuina. Kotona se on hankalaa, joten levitän väriseosta kuin ripsiväriä mutta varon, ettei sitä joudu silmiin, sillä se kirvelee. Viimeistelen yläripset levittäen väriä tulitikulla ripsien yläpinnalle aina tyveen asti. Väri ei juurikaan tartu ihoon. Noin 10 minuutin vaikutusajan jälkeen pesen silmät runsaalla vedellä.

En väitä, että operaatio olisi ihan helppo, mutta harjoitus tekee mestarin. Kestoväri luo hyvän pohjan muulle meikille, ja varsinkin kulmissa se näyttää usein luonnollisemmalta kuin pelkkä irtoväri.

Tuotepakkauksessa tulee mukana ohut muovinen levityspuikko ja suojalappuja luomille levitettäväksi. Ne heitän pois aina saman tien. Tulitikku käy värin levittämiseen huteraa muovipuikkoa paremmin, enkä ole koskaan onnistunut käyttämään myöskään suojalappuja. Ne aiheuttavat vain turhaa sotkua.

Lue myös:

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa

(kaupallinen yhteistyö)

Kauneimmat ripset ikinä? Näillä kikoilla saat ne

Tässäkö uusi hitti? Testasimme kestoripsarin

Milloin ripsiväri kannattaa vaihtaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla