Kultainen kylpyhuone oli Mian pitkäaikainen unelma.
Kultainen kylpyhuone oli Mian pitkäaikainen unelma.

Mia Hammarénin kompakti koti on sisustettu rohkeasti kookkain kalustein.

Sisustajan sielu kaipaa ajoittain vaihtelua. Uusi projekti ja halu sisustaa toisenlainen koti saivat Mia Hammarénin muuttamaan valoisasta ja avarasta kattohuoneistosta Helsingin Unioninkadulta toimistotaloon saneerattuun yksiöön Albertinkadulle.

Mia asennutti Cole & Sonin Curio Gilver Strand -tapetin seinään poikittain, jotta tila näyttää suuremmalta. Mustavalkoinen valokuvakopio löytyi Boknäsiltä. Valokuvaaja Stephanie Pfrieder Stylanderin vuonna 1992 ottamassa kuvassa on 18-vuotias Kate Moss.

Mia, muutit kahden huoneen asunnosta pienempään. Mikä yksiössä houkutteli?

Kaipasin vaihtelua kotini tunnelmaan. Asuntoni Kruununhaan Unioninkadulla oli valoisa, avara kaksio, jonka olin sisustanut skandityyliin vaalein värein. Siihen tilaan se tyyli sopi. Nyt kaipasin tunnelmallista ja hotellihuonemaista tilaa lähempänä sitä keskustaa, jossa päivittäin liikun. Simppeli pienasuminen ydinkeskustassa kiinnosti, sillä vietän todella vähän aikaa kotona. Tapaan ystäviä ja asiakkaitani kahviloissa sekä matkustan paljon. Kun tämä huippumodernisti saneerattu asunto tuli eteen, tartuin tilaisuuteen heti ja olen ollut todella tyytyväinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sijainti toimii loistavasti, ja lasitettu parveke laajentaa tilaa yllättävän paljon. Kutsun mielelläni ystäviä syömään ja ihmiset viihtyvät suuren pyöreän pöydän ääressä istuen, kun kokkailen aivan heidän vieressään. Jos ystävättäreni tulevat viettämään leffailtaa, löhöilemme kaikki suuressa sängyssäni leffoja katsellen. Asuntoni sijainti tekee siitä myös erinomaisen etkopaikan, kun lähdemme kaupungille viettämään iltaa.

Stylistinäkin toimivasta Miasta laukut ja kengät ovat aivan liian ihania kaappiin kätkettäviksi. Destinystä löytyi eteiseen juuri sopivat vitriinikaapit kauneimmille asusteille.

Millaisia muutoksia teit asuntoon?

Asunnon pohja on selkeä, mutta tilassa ei ollut mitään kiinnostavia elementtejä. Niinpä loin asuntoon potkua ylellisin materiaalein ja värein. Valitsin kylpyhuoneen seiniin kullanväriset, hohtavat lasilaatat. Laattojen saumaukset tehtiin harmaalla saumausaineella, johon sekoitettiin kultahilettä. Näin saumat eivät muodosta selkeää kuviota vaan ne hohtelevat yhdessä laattojen kanssa. Sekä kylpyhuoneeseen että keittiöön valitsin messinkisen hanan ja altaan. Seiniin hankin tapetin, jossa on vapaalla kädellä vedettyjä kultaisia raitoja. Huone ikään kuin paketoitiin tapettiin, ja niin syntyi tilaa laajentava illuusio ja hieman epätodellinen tunnelma.

Mia hankki kotiinsa vain tarpeellisimmat kalusteet, mutta ei tinkinyt huonekalujen koosta. Suuri puinen ruokapöytä löytyi Salista. Hans J. Wegnerin CH24-tuolit ovat Vepsäläiseltä. Suuri sänky päätyineen on Ikean.

Miten olet sisustanut kotisi?

Mietin pitkään hankinko sohvaa. Se olisi peittänyt yhden asunnon ihanimmista asioista, seinän kokoisen ikkunan ja sen tuoman keveyden. Kun näin sisustusliike Zarrossa Melimelin hienot ja riittävän suuret vihreät samettinojatuolit, asia oli ratkaistu.

Kaipasin uuteen kotiini tummia sävyjä, aiempaa raskaampia materiaaleja ja luksushotellin ylellisyyttä. Tummat, suuret kalusteet luovat kontrasteja. On virhe täyttää pieni asunto pienillä kalusteilla ja yrittää luoda tilan tuntua vapaalla lattiatilalla. Pienessä huoneessa kaikki neliöt pitää ottaa käyttöön ja suuret kalusteet tekevät mittasuhteista mielenkiintoisia. Tässä kannattaa kyllä käyttää apuna ammattilaista, mikäli on vähänkin epävarma.

Kun asunnon rakennuttaja kuuli sisustusprojektistani, hän pyysi minua sisustamaan myyntikuntoon myös kaksi ostajaa vailla ollutta asuntoa. Lisäksi sisustin naapurini talosta hankkiman sijoitusasunnon.

Neutraali valkoinen keittiö on koko seinän pituinen. Messinkinen allas ja hana ovat Tapwellin. Mia rakastaa kauniita astioita ja hankki epäsymmetriset lautaset sisustusliike Kretuliinista Porvoosta. Vihreät, käsintehdyt marokkolaiskulhot ovat Mokosta.

3x Mian kodin rakkaimmat

Turkoosi senkki

Ostin senkin sisustusliike Salista jo ennen kuin asuntoni oli valmis. Rakastuin sen väriin ja hienoon kiiltävään pintaan.

Vitriinikaappi

Siinä pidän kaikki muotiherkkuni. Se on kätevä, sillä niin kaikkea tulee käytettyä eikä mikään unohdu kaappiin.

Kultainen kylppäri

Jo pienenä kerroin äidilleni eläneeni entisessä elämässäni Egyptissä, ja halusin kokonaan kultaisen kylpyhuoneen kuin Tutankhamon konsanaan.

Juttu on ilmestynyt ensimmäisen kerran Glorian Kodin numerossa 8/2018. 

Fakta

Asukkaat: Sisustussuunnittelija Mia Hammarén ja karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Gin Hendrix. Mia työskentelee Mia Theodor design -yrityksessään.

Koti: 38-neliöinen yksiö Helsingin Albertinkadulla. Toimistotalosta remontoitiin asuntoja vuonna 2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla