Keittiön Isac valitsi Kvänumin mallistosta. Saarekkeesta löytyvät uuni ja liesi, johon on integroitu myös liesituuletin. Valaisimet ovat Tom Dixonin.
Keittiön Isac valitsi Kvänumin mallistosta. Saarekkeesta löytyvät uuni ja liesi, johon on integroitu myös liesituuletin. Valaisimet ovat Tom Dixonin.

Laulaja Isac Elliot pääsi suunnittelemaan ensimmäisestä kodistaan juuri itsensä näköisen kokonaisuuden. Sisustuskysymyksissä poptähti kääntyy äitinsä puoleen.

 

 

1/ Alusta asti omannäköinen

Muutin tänne viime keväänä, sitä ennen asuin lapsuudenkodissani muutaman kilometrin päässä. Ostin asunnon jo rakentamisvaiheessa, kun olin 18-vuotias, ja jouduin odottamaan toista vuotta sen valmistumista. Hyvä puoli oli, että ehdin vaikuttaa pohjaratkaisuun ja materiaalivalintoihin. Poistin esimerkiksi asuntoon suunnitellun saunan, koska en pidä saunomisesta. Lisäksi poistin yhden makuuhuoneen, jotta olohuoneesta tuli tilavampi, sekä vaihdoin keittiön valmisvaihtoehdosta haluamaani Kvänumin malliin. Myös kodin irtaimistosta iso osa piti ostaa uutena, koska huoneeni lapsuudenkodissani oli aika pieni, eikä minulla ollut valmiiksi juurikaan huonekaluja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Nahkasohva ja -nojatuolit olivat huutokauppalöytö Bukowskilta. Taustalla ruokailutilassa näkyvä maalaus on Johnny Ramstedtin käsialaa.

2/ Mieluummin yhdessä kuin yksin

Koska olen aiemmin asunut perheeni kanssa, tuntuu yksin asuminen vielä vähän uudelta ja oudolta. Siksi on kivaa, että luonani käy ystäviä melkein päivittäin. Jo asunnon suunnitteluvaiheessa halusin varmistaa, että kodissa on iso oleskelutila vieraita varten. Teemme porukalla ruokaa, katsomme leffoja ja pelaamme pleikkarilla. Kun sain aikoinaan rippilahjaksi esimerkiksi juomalaseja, en ehkä osannut olla niistä kovin innostunut. Nykyään kuitenkin arvostan sitä, että vieraille riittää astioita eikä ihan kaikkea tarvinnut ostaa uutena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makuuhuoneen yhteydessä on kodin toinen parveke. Lepakkotuolin Isac sai aikoinaan rippilahjaksi mummiltaan. Seinät maalattiin Farrow & Ballin sävyllä Green smoke.

3/ Koko suvun voimin

Äitini on hyvä sisustusasioissa ja hänestä on ollut paljon apua kotini suunnittelussa. Ilman häntä täällä ei todellakaan näyttäisi näin viihtyisältä. Pidän maanläheisistä sävyistä ja kodin lämpimästä fiiliksestä. Alusta asti on kuitenkin ollut tärkeää, että koti näyttää minulta. Siksi en ole halunnut etsiä inspiraatiota tai katsella kuvia vaikkapa Hollywood-tähtien asunnoista. Äitini lisäksi myös muut sukulaiset ovat olleet apuna, ukkini tuli esimerkiksi kiinnittämään television seinään. Työpöytäni taas on mummini vanha kampauspöytä. Hän asui pitkään Floridassa ja kuljetti pöydän rahtilähetyksenä Suomeen. Mummin käsialaa on myös hänen neulomansa torkkupeitto, jonka sävyt sopivat tänne täydellisesti. Peitto on kovassa käytössä, se on kaikkien ystävienikin suosikki.

Lasitettu parveke toimii olohuoneen jatkona. Sohvaryhmä on Cane-linen, vintagepöytä kuului ennen Isacin tädille.

4/ Luonnon keskellä

Asuntoa etsiessä pohdin, muuttaisinko mieluummin Helsingin keskustaan, mutta lopulta Kauniainen tuntui enemmän kodilta. Nautin siitä, että parvekkeella istuessa kuuluu pelkkää linnunlaulua. Toisaalta Helsinkiin pääsee nopeasti autolla. Kauniaisissa on kaikki mitä tarvitaan - lenkkipolut järven ympäri aukeavat melkein kotiovelta ja lähimetsiin pääsee vaeltamaan. Kuitenkin myös kaupat ja kaikki palvelut ovat ihan vieressä. Hetken mietin omakotitaloakin, mutta ei 20-vuotiaana jaksa vielä huolehtia mistään räystäiden puhdistamisesta tai pihatöistä. Uskon, että asun tässä kodissa ainakin niin kauan, kunnes minulla on omaa perhettä.

Koko seinän mittainen peili ja kaksi pesuallasta tuovat kylpyhuoneeseen hotellitunnelmaa.

5/ Vaatevaltakunta

Halusin asuntoon runsaasti tilaa vaatteille, joten korvasin suunnitteluvaiheessa saunan kunnon vaatehuoneella. Nyt vaatehuoneita on kaksi: toisessa ovat jokapäiväiset käyttövaatteet, kengät ja laukut, kun taas eteisen yhteydessä olevassa huoneessa säilytän ulkovaatteita. Olen tosi kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta, ja olenkin käynyt monesti Pariisin muotiviikoilla. Suosikkisuunnittelijani on Raf Simons, ja vaatteita ostan useimmiten netistä tai helsinkiläisestä The New Room -kivijalkaliikkeestä. Kotini on niin uusi ja virheetön, että siitä tekee mieli pitää hyvää huolta. Olen alkanut muistuttaa faijaani, kun siivoan nykyään ihan raivopäänä. Imuroin täällä joka päivä - sitä ei todellakaan tapahtunut lapsuudenkodissani.

Juttu on julkaistu Glorian kodin numerossa 9/2021.

Fakta

Koti: 110-neliöinen kerrostaloasunto Kauniaisissa. Uudiskohde valmistui keväällä 2021.

Asukas: Laulaja Isac Elliot, 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla