Vaatteet ovat muusikko Isac Elliotille tapa ilmaista itseään. 50 euron kuukausiraha kuitenkin rajoittaa 16-vuotiaan tähden shoppailua.

A Ava. Rakas pikkusiskoni. Kun olimme pieniä, esiinnyimme yhdessä. Teimme vanhemmillemme ja heidän ystävilleen teatteri- ja musiikkinäytöksiä, joita vedimme illanistujaisissa. Avalle tähteys ei ole tärkeää. Hän ei ole edes kiinnostunut musiikista vaan pitää urheilusta.

B Billionaire. Kappale, jonka latasimme isäni kanssa YouTubeen, kun olin kahdeksan. Halusin olla laulaja, mutta en uskonut, että se olisi mahdollista. En osannut kunnolla englantia, joten feikkasin sanoja. Billionairen ansiosta minut kiinnitettiin Svenska Teaternin Cabaret-musikaaliin.

C Casimir. Yksi parhaista ystävistäni. Tutustuin häneen päiväkodissa. Cappu olisi kaverini, vaikka en olisi kuuluisa. Häntäkään ei juuri kiinnosta, mitä urallani tapahtuu. Cappu on rauhallinen tarkkailija, joka kuuntelee ja havainnoi. Kun hän avaa suunsa, hän saa kaikki nauramaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Emmi oli ensirakkauteni. Olimme yhdessä puolitoista vuotta. Emmi oli ihana.”

D Disko. Kun olin alakoulussa, kävin perjantaisin diskossa nuorisotalolla. Vedin siellä myös ensimmäisen keikkani kymmenvuotiaana. Jännitin valtavasti ja pelkäsin olevani nolo. Keikan jälkeen kaverini tulivat kehumaan, että se meni hyvin. Tuli superstarafiilis. Paikalla oli viitisenkymmentä ihmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

E Ensirakkaus. Emmi oli ensirakkauteni. Olimme yhdessä puolitoista vuotta. Emmi oli ihana. Vaikka emme enää seurustele, Emmi on yksi parhaista kavereistani. Hän tietää minusta enemmän kuin vanhempani. Se ei ole ihme, koska koimme paljon yhdessä. Kävimme esimerkiksi Lontoossa.

F Fifty. Perheemme kolmevuotias tiibetinterrieri. Välillä Fifty on ärsyttävä, koska se ei tottele. Se on silti tähtikoiramme, esiintynyt jopa musiikkivideollani.

G Grankulla IFK. Pelasin joukkueessa jalkapalloa ja jääkiekkoa. Kun musiikkiurani alkoi, olisin halunnut jatkaa jääkiekkoa. Yksi valmentaja oli kuitenkin sitä mieltä, että en voi olla poissa treeneistä musiikin vuoksi. Vaikka ymmärsin sen, se harmitti. Olisi ollut mukava pelata vielä hetki.

H HIFK. Lempijääkiekkojoukkueeni. Tämä on pakollinen valinta, koska isoisäni isä pelasi joukkueessa jääpalloa. Kun olin pieni, kävimme matseissa fafan kanssa.

I Ikke. Lempinimeni, jolla myös fanini kutsuvat minua. En tiedä, mistä lempinimeni tuli, olen aina ollut Ikke. Kun olin vauva, vanhempani sanoivat minua eskimobabyksi, koska minulla oli musta paksu tukka.

J Justin Timberlake. Esikuvani. Olen käsittänyt, että Justin on aina mukava kaikille ja hoitaa hommansa hyvin. Lisäksi hän tekee uskomatonta musiikkia ja on melkein parempi tanssimaan kuin tanssijansa. Näin Justinin hänen ensimmäisellä Helsingin-keikallaan kaksi vuotta sitten. Se oli yksi parhaista keikoista koskaan.

”Kun olin vauva, vanhempani sanoivat minua eskimobabyksi, koska minulla oli musta paksu tukka.”

K Kollegat. Vaikka olen nuori, minulla on mahtavia työkavereita. Tanssijani Lasse ja Emil ovat myös ystäviäni. Olemme nähneet maailmaa yhdessä ja meillä on samanlaiset läpät. Olen iloinen, että kollegani ovat niin kivoja.

L Lasse. Toinen koiramme. Lassella on iso arpi selässään, sillä se oli juuri leikkauksessa. Lääkärit ajattelivat, että se ei selviä. Onneksi Lasse ei kuollut. Koirat ovat osa perhettämme. Koiria ei kiinnosta, onko päivä hyvä vai huono. Ne rakastavat silti.

M Mikael Gabriel. Tutustuimme viime vuonna, kun teimme musiikkia yhdessä. Miklu on kuin isoveli, jolle voin kertoa asioista, joita en halua sanoa vanhemmilleni. Vaikka Miklu on minua yli kymmenen vuotta vanhempi, se ei haittaa. Hän on brother from another mother.

N New Way Home. Singleni, josta kaikki alkoi. Meillä oli ensisinkuksi muutamia vaihtoehtoja, joita soitimme ystävilleni ja vanhempieni kavereille. Tämä oli suosituin. Luulin, että biisi ei pääse radiosoittoon, koska olin niin nuori. Olin onnellinen, kun moni kanava päätti toisin.

O Off-White. Lempivaatemerkkini, jota myös Kanye West käyttää. Kerran New Yorkissa halusin Off-Whiten takin. Jouduin perustelemaan isälleni, miksi tarvitsin ja halusin sen. Isä soitti jopa äidilleni. Lopulta sain ostaa takin. Siitä tuli itsevarma olo.

”Miklu on kuin isoveli, jolle voin kertoa asioista, joita en halua sanoa vanhemmilleni.”

P Perhe. On tärkeä. Isä hoitaa nykyään asioitani, vaikka haluaisi ehkä olla opettaja. Isä on kuitenkin hyvä siinä, mitä tekee. Äiti huolehtii kotona siskostani, laittaa ruokaa ja organisoi toimisto- ja rahajuttuni. Äiti oli vain kolme vuotta vanhempi kuin minä nyt, kun synnyin. Meillä on ihana perhe. Toivottavasti minulla on joskus oma. Lapset ovat hauskoja. Olisin hyvä lastenhoitaja.

Q Quavo. Migos-yhtyeen räppäri, joka esiintyy kesällä Blockfesteillä Tampereella. Quavolla on hyvä flow ja siisti tyyli.

R Rap. Tykkään siitä, kuinka rap-musiikissa leikitään sanoilla. Voisi olla hauskaa tehdä yksi kappale rappia, mutta muutoin pop on juttuni.

S Sommarö. Mökkimme Suvisaaristossa on kolmenkymmenen minuutin päässä Helsingin keskustasta. Minulla on mökillä vene, jolla ajelen. Mökillä on hyvä olla, koska siellä on rentoa ja rauhallista.

T Työ. En haluaisi sanoa työtäni työksi, koska se tuntuu harrastukselta. Viime vuosi oli välillä vaikea, koska etsimme ja mietimme tyyliäni sekä uusia kappaleitani. Olisin halunnut esiintyä. Mietin, muistavatko fanini minua. Nyt tiedän, että oli hyvä ottaa hetki rauhallisemmin. Tänä vuonna tahti kiihtyy.

U Ulkomaat. Tykkään matkustella ja tutustua uusiin kulttuureihin. Myös historia kiinnostaa, tällä hetkellä toinen maailmansota. Los Angeles on yksi suosikkipaikoistani. Siellä ihmiset tsemppaavat toisiaan, aurinko paistaa ja meininki on rentoa. Rakastan suomen kesää, mutta en talvea.

”Jos jollain on paljon rahaa tai hienoja juttuja, miksi sitä pitää koko ajan korostaa?”

V Volvo. Meillä on ollut Volvo niin kauan kuin muistan. Jos meille tulee joskus uusi Volvo, sitä minäkin voisin ajaa.

W Willy. Setäni. Hän näyttää Roope Salmiselta.

X Xo. Makea venemerkki. Ehkä ostan sellaisen seuraavaksi. Ensin pitää tehdä vain lisää töitä.

Y Ylimielisyys. En pidä ylimielisistä ihmisistä. Jos jollain on paljon rahaa tai hienoja juttuja, miksi sitä pitää koko ajan korostaa? Parempi vaihtoehto on olla puhumatta ja näyttämättä sitä niin paljon. En halua olla ylimielinen.

Z Zouseph's. Suomalainen vaatemerkki, josta tykkään. Vaatteet ovat vähän kuin harrastus ja yksi itseilmaisun keino, eräänlaista taidetta. Saan 50 euroa kuukausirahaa eli sillä ei vielä paljoa ostella. Välillä se ärsyttää, kun olisi kiva hankkia uusia kuteita tai pitsaa.

”Äiti on opettanut, että kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikille pitää olla ystävällinen.”

Å Ålesund. Kaupunki Norjassa. Kävin siellä keikalla. Se oli saarella, jonne mentiin tunnelia pitkin. Keikka alkoi tunnin myöhässä, koska autojono tukki ainoan reitin perille.

Ä Äiti. Vaikka isä on enemmän esillä, äiti on yhtä tärkeä. Äiti on opettanut, että kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikille pitää olla ystävällinen. Äiti tekee paljon äitihommia.

Ö Örebro. Kaupunki, jossa olen äänittänyt biisejä. Niitä ei koskaan julkaistu, mutta tulipahan tehtyä. G

Kuka?

Isac Elliot, 16, muusikko. Käy lukion ensimmäistä luokkaa.

Ensimmäinen single New Way Home ilmestyi neljä vuotta sitten.

Perheeseen kuuluvat äiti Linda, isä Fredi, pikkusisko Ava, 13, ja kolme koiraa.

Julkaisi helmikuussa musiikkia Mikael Gabrielin kanssa. Keikkailee kesällä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Nähdään muun muassa Ruisrockissa Mikael Gabrielin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla